اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950607102395638

معاون دفتر بهبود فرآیندهای اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد

دست انداز در واردات قانونی، وافزایش قاچاق

کد: 13950607102395638

http://goo.gl/52eImg

، تهران , (اخبار رسمی): یکی از دلایلی افزایش قاچاق زیاد دست انداز در مسیر واردات قانونی است . هزینه واردات قانونی بالا است و در نقطه مقابل هزینه قانونی و قاچاق پایین است و در حقیقت ریسک قاچاق خیلی کم است.

دست انداز در واردات قانونی، وافزایش قاچاق

به گزارش اخباررسمی و به نقل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، امیرمحمد پرهام فر معاون دفتر بهبود فرآیندهای اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارزبا بیان اینکه آن میزان که قاچاق در کشور معضل است، در دانشگاه ها به آن پرداخته نشده است، گفت: نه در رشته حقوق و نه در رشته اقتصاد، هیچ گاه به عنوان شاخه اصلی و به عنوان یک موضوع پژوهشی به آن نگاه نشده است و شاید برخی دانشجویان بر حسب علاقه به سراغ آن رفتند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از دانشجویان رشته حقوق با ادبیات این حوزه بیگانه هستند، عنوان داشت: رشته حقوق کیفری اقتصادی که در دروس کارشناسی در ذیل دروس حقوق جزا و جرم شناسی تدریس می شود، به عنوان درس اختیاری در دانشگاه ها ارائه می شود ولی کم کم در این حوزه نیز تلاش می شود تولید علم نیز شود.

سید عبدالمجید اجتهادی مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا به بیان فلسفه مبارزه با قاچاق پرداخت و گفت: از اواخر سال گذشته و به ویژه در سال جدید موضوع اقدام و عمل که رهبر انقلاب در شعارشان مورد توجه قرار دادند، به صورت عملی در بحث مبارزه با قاچاق مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به صرف زمان و هزینه های زیاد برای تصویب آئین نامه ها و بررسی کارشناسی متعدد در این حوزه، بیان داشت: در کنار دولت، بخش خصوصی نیز خیلی خوب به میدان آمد. در بحث مبارزه به قاچاق  قربانیان متعددی داریم که یکی از آنها بیکاری جوانان است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در کشورهای دیگر تا این میزان به مسئله قاچاق توجه نمی شود، گفت: کشورمان به دلیل تحریم و مشکلات دیگر، در بخش اقتصاد آسیب پذیری بالایی دارد. تولید کننده های زیادی را دیده ایم به دلیل ورود کالای قاچاق ورشکسته شده است. کارگرهایی که در کارخانه کار می کردند به دلیل ورود کالای قاچاق با تعطیلی کارخانه شان مواجه می شوند.

مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی به وارد کنندگان کالا نیز اشاره داشت و ابراز داشت: افرادی هستند که می خواهند قانونمند کار کنند و شرافتمندانه تجارت کنند. بخش خصوصی می خواهد خوب کار کند ولی وقتی رقیبش کالا را به صورت قاچاق وارد می کند، این بخش خصوصی خوب، از صحنه بیرون می رود. یکی دیگر از قربانیان، حمل کننده های کالای قاچاق هستند که برای روزی زن و فرزندشان این کار را می کنند و البته به عنوان متهم جریمه می شوند. رهبر معظم انقلاب نامه ای از فردی در این خصوص داشتند و در بحث مبارزه با قاچاق فرمودند که حال ضعفا را رعایت کنند. علت اینکه این فرد رفته است چنین کاری را انجام دهد، این بوده که کارخانه ای نیست که کار کند. 

اجتهادی تصریح کرد: در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان ندارد موفق شویم مگر اینکه تعامل و همراهی میان دستگاه ای اجرایی و کاشف وجود داشته باشد. خود بخش خصوصی قبل از اینکه مسئله ارتکاب قاچاق مطرح شود نیز سهم بسزایی دارد که بسیار کمک کننده است، زیرا رهبر انقلاب آن را یک واجب شرعی دانسته اند.

در ادامه علیرضا مناقبی ریاست مجمع عالی واردات با طرح این پرسش که چه کاری برای از بین بردن بستر قاچاق کرده ایم، اظهار داشت: قبل از اینکه برای پیش گیری از قاچاق اقدام کنیم، شرایط را برای ورود به محدوده قاچاق ایجاد کرده ایم و امروز داریم فریاد می زنیم که چگونه این معضل را جمع کنیم.

وی تصریح کرد: فرمایش مقام معظم رهبری تنها مبارزه با قاچاق نیست بلکه تسهیل در امور کسب و کار مردم نیز است. بنده با دانه درشت های این معضل کار ندارم، زیرا آنها دنبال این هستند که این آب گل آلود را گل آلودتر کنند و از آن سوء استفاده کنیم و باید کاری کنیم که این بیشتر نا امن شود.

ریاست مجمع عالی واردات درباره علت رجوع افراد به قاچاق بیان داشت: یک گپ اقتصادی میان کار قانونی و کار غیر قانون وجود دارد و این گپ و فاصله که بسیار زیاد هم است، باعث می شود افراد این ریسک را به جان بخرند تا وارد کار قاچاق شوند. بنابراین این کار منافع بسیار زیادی دارد و شاید یکی از دلایل آن خود ما باشیم.

وی با اشاره به درگیری 18 سازمان برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: این همه پتانسیل و سرمایه دارد هزینه می شود تا از کاری که می توانستیم خیلی راحت تر با آن مقابله کنیم، جلوگیری شود. همیشه گفته اند پیشگیری ارزان تر و بهتر از درمان است. متاسفانه در این زمینه پیشگیری نکرده ایم. قبل از اینکه دنبال زندان کردن و شماتت باشیم باید بستر کار سالم و تسهیل در امور کار قانونی برای افراد قانونمند را فراهم کنیم تا حتی دندان دانه درشت هایی که دندان هایشان را برای کار قاچاق تیز کرده اند نیز کوچک شوند.

در ادامه امیر محمد پرهام فر گفت: وقتی قاچاق اتفاق می افتد مانند سایر جرایم نیاز به اعمال قانون است. اعمال قانون نباید در مورد هیچ جرمی نادیده گرفته شود و هیچ بهانه و توجیهی نمی تواند باعث کوتاهی نسبت به آن شود و قانون اجازه تساهل را نمی دهد. 

وی با انتقاد از اینکه چرا به مسئله قاچاق به صورت علمی نگاه نشده است، عنوان داشت: ای کاش هیچ گاه ستاد مبارزه با قاچاق را نداشتیم زیرا نشان می داد که ما معضل قاچاق نداشتیم اما ستاد زائیده وضع نا مطلوب است و این وضع به حدی است که رهبر انقلاب به عنوان بالاترین مرجع و مقام این کشور، دستوری دادند تا این ستاد با ریاست رئیس جمهور تشکیل شود.

معاون دفتر بهبود فرآیندهای اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: یکی از دلایلی که قاچاق زیاد است این می باشد که واردات قانونی مان دست انداز دارد و سهل نیست. هزینه واردات قانونی بالا است و در نقطه مقابل هزینه قانونی و قاچاق پایین است و در حقیقت ریسک قاچاق خیلی کم است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

با صدور فرمان رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) ابتدا دفتر این کانون در محل وزارت کشور تشکیل و پس از آن در سال 1383 در قالب یک ستاد زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری فعالیت خود را گسترش داد. در سال 1383، محمدباقر قالیباف با حکم رییس جمهوری به عنوان رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد. پس از وی در آبان‌ماه سال 1384، محمدرضا نقدی، ریاست ستاد را عهده‌دار شد. سپس در تیرماه سال 1386، غلامحسین الهام، جایگزین نقدی شد و پس از الهام در اواخر آذرماه 1388، سعید مرتضوی و پس از وی در تیرماه سال 1391، فداحسین مالکی به ریاست ستاد رسید. در مهرماه سال 1392، با حکم حسن روحانی، رییس محترم جمهوری، حبیب‌الله حقیقی به عنوان رییس ستاد مرکزی مبارزه باقاچاق کالا و ارز انتخاب شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

تجارت و بازار