اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950616115615793

برگزاری نخستین کمپ داوطلبی یونسکو در ایران

کد: 13950616115615793

http://goo.gl/PEypoY

، تهران , (اخبار رسمی): نخستین کمپ داوطلبی یونسکو در ایران در سایت جهانی میمند با حضور داوطلبانی از 5 کشور برگزار شد.

برگزاری نخستین کمپ داوطلبی یونسکو در ایران

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری، نسیم زند، مسئول برگزاری این کمپ با اعلام این خبر گفت: بند 27 کنوانسیون میراث جهانی بر افزایش آگاهی عمومی و تقویت مشارکت نسل جوان و محلی ها در پروسه حفظ میراث جهانی تاکید دارد و بر همین اساس از سال 2008 هر ساله کمپ های داوطلبی با محوریت سایت های جهانی برپا می شود که کمپ داوطلبی میمند نخستین تجربه ما در برگزاری این کمپ های در کشور بود.

وی با اشاره به شعار امسال یونسکو گفت: "همه با هم برای میراث"، شعاری است که امسال انتخاب شده و رویکرد امسال کمپ ها بر مبنا افزایش آگاهی عمومی نسبت به میراث طبیعی و میراث انسان ساخت بوده است.

زند درباره کمپ های داوطلبی امسال یونسکو گفت: امسال  53 سایت جهانی در 36 کشور میزبان 58 پروژه هستند که توسط 47 ارگان مردم پیگیری می شود و یکی از آنها کمپ داوطلبی میمند بود که به پیشنهاد گروه میراث فرهنگی سروسان و با تایید یونسکو اجرایی شد.

این کارشناس ارشد مرمت و احیا بناها و بافت تاریخی درباره علت انتخاب سایت جهانی میمند گفت: مهم ترین دلیل انتخاب، ثبت جهانی میمند به عنوان منظر فرهنگی است و در منظر فرهنگی به طور جامع تمامی ارکان هویتی آن منطقه دیده شده است و تنوع زیست بوم که یکی از محورهای کمپ های امسال بوده در این سایت جهانی قابل پیگیری است.

زند به حضور 6 داوطلب خارجی از 4 کشور اشاره کرد و گفت: از کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان و افغانستان 6 داوطلب از طریق یونسکو در این کمپ حضور داشتند که انها براساس انگیزه‌شان به فرهنگ و تاریخ ایران از حوزه‌های علوم انسانی انتخاب‌شده بودند.

او ادامه داد: 7 داوطلب ایرانی نیز در این کمپ حضور داشتند که سه نفر از آن‌ها از اهالی بومی با ریشه‌های میمندی انتخاب شد و باقی نیز داوطلبانی با پیشینه فعالیت معماری و مرمت بودند.

مسئول کمپ داوطلبانه میمند درباره فعالیت‌های این کمپ گفت: فعالیت‌ها براساس نیازهایی که سایت جهانی دارد، برنامه‌ریزی می‌شود و 60 درصد فعالیت‌های عملی است. مسئولان سایت میمند اعلام کرده بودند که در نظر دارند روی کشاورزی پایدار کار کنند، بر همین اساس گروه علمی ما برنامه جمع‌آوری داده و مستندنگاری میراث اکولوژیکی را در مدت حضور کوتاهمان توسط مصاحبه با بومیان پیاده کردند و در انتها در قالب مدلی نتایج را به مدیر پایگاه ارایه دادند.

او با اشاره به فعالیت های دیگر گفت: بخشی از فعالیت های تیم ما کمک به اهالی برای برداشت محصولات باغی خود بود. همچنین نسبت به پاکسازی محیطی نیز اقداماتی صورت گرفت. بخشی دیگر از فعالیت ها بر روی آماده سازی 350 اصله نهال بنه برای آبیاری و آبیاری آنها، به کمک افراد بومی، کارمندان پایگاه میراث و اداره منابع طبیعی شهر بابک  بود.

زند با مهمترین دست آورد این کمپ اشاره کرد و گفت: افزایش حساسیت اهالی بومی نسبت به حفاظت از سایت جهانی یکی از این اتفاقاتی بود که در این فعالیت ها در نظر گرفته شده بودو براساس میراث میمند، بازی هایی را طراحی کردیم که در این بخش گروه متخصص از موزه اسباب بازی کاشان پروژه رو همراهی کردند و هدف این بخش بیشتر اگاهی بخش به کودکان و نوجوانان بود. امیدواریم جلساتی و همراهی که از سوی اهالی بومی داشتیم منجر به تشکیل یک انجمن دوستداران یا حامیان نوجوان میراث فرهنگی شود.

او ادامه داد: در بخشی دیگر به شناسایی پتانسیل های جامعه بومی پرداختیم. نمد بافی و گیاهان دارویی دو جنبه ای است که میمند می تواند از آن ها استفاده کند. در این بین نیز توسط داوطلب ها دو نمد بافته شد که یکی به یادگار در میمند ماند و دیگری را برای کمیته آموزش میراث جهانی یونسکو هدیه خواهد شد.

زند با اشاره به حمایت های سازمان میراث فرهنگی و پایگاه جهانی میمند گفت: مسئولان پایگاه میزبان این کمپ بودند و مواد و مصالح مورد نیاز را در اختیار ما قرار دادند و از این کمپ که نخستین تجربه در ایران بود، استقبال و حمایت کردند. امیدواریم که این کمپ تجربه خوبی برای پایگاه میمند بوده باشد و در سال های آتی در دیگر پایگاه ها آن را تجربه کنیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی