اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950728162935793

شناسایی 60 میراث ناملموس نیشابور برای ثبت ملی

کد: 13950728162935793

https://goo.gl/b5l0om

، تهران , (اخبار رسمی): 60 میراث ناملموس از شهرستان نیشابور شناسایی‌ شده است تا به‌زودی به ثبت ملی برسد.

شناسایی 60 میراث ناملموس نیشابور برای ثبت ملی

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری  مهدی کوثری،رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان نیشابور با اعلام این خبر گفت: با توجه به عضویت نیشابور در سازمان بین‌المللی شبکه همکاری بین‌شهری برای محافظت از میراث ناملموس با عنوان ICCN که هدفش حفظ این میراث ارزشمند در جهان است تلاش‌های خود را برای ثبت آیین‌ها، هنرها و بازی‌های بومی شهرستان نیشابور آغاز کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون چهار اثر ناملموس فیروزه‌تراشی، علم‌گردانی، ریواس و مهارت ساخت علم از شهرستان نیشابور ثبت و 60 آیین نیز شناسایی‌ شده است تا به‌زودی توسط این شهرستان ثبت ملی شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان نیشابور گفت: مهم‌ترین مبحثی که در این موضوع مطرح می‌شود ثبت میراث ناملموس به نام نیشابور و دفاع از آن است، متأسفانه برخی شهرها میراث نیشابور را به نام خودشان ثبت کرده‌اند که باید این مشکل با تلاش بیشتر جبران شود.

کوثری ادامه داد: حتی غذاها نیز امکان ثبت ملی را دارد و نیشابور می‌تواند به‌راحتی غذاهای بسیار زیادی را از قبیل حلیم و آش بی‌بی ثبت ملی کند.

وی تأکید کرد: با توجه به شرایط این سازمان بین‌المللی شهردار به‌عنوان مسؤول شناخته می‌شود، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فقط می‌تواند حمایت معنوی داشته باشد و بیشترین وظیفه‌اش در شناسایی و مستندسازی موارد است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان نیشابور ادامه داد: در آخرین ثبت ملی این میراث مهارت ساخت علم نیشابور ثبت‌ شده است و از 5 تا 13 آبان ماه نمایشگاه علم‌های نیشابوری در کاروان‌سرای عباسی نیشابور برگزار خواهد شد.

کوثری تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بسیار بالای شهر نیشابور برای ورود به این عرصه انتظار می‌رود کمیسیونی جدا در شورای شهر و شهرداری نیشابور ایجاد شود تا روند این اقدامات که می‌تواند برای شهرداری درآمد پایدار ایجاد کند، تسریع شود.

 وی گفت: بعد از ثبت این آثار می‌توانیم برای معرفی آن‌ها در سطح ملی و جهانی اقدامات بسیاری را انجام دهیم ولی اگر در این مرحله دچار عقب‌افتادگی بشویم بعدها امکان جبران وجود ندارد

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی