، تهران , (اخبار رسمی): وزارت بهداشت برای 10 میلیون و 200 هزار نفر در حاشیه شهرها نظام بهداشتی و درمانی ایجاد کرده و تنها وزارتخانهای است که آنها را به رسمیت شناخته است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی ،علی اکبر سیاری ،معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش روز ملی مبارزه با سل که دیروزدر ستاد وزارت بهداشت برگزار شد ضمن بیان این مطلب، گفت: یکی از برنامه هایی که وزارت بهداشت برای حاشیه نشینان کشور انجام می دهد درمان رایگان سل است.
معاون با تاکید بر اینکه خوشبختانه آمار سل در ایران به نسبت جهانی بسیار کم است ولی این دلیل نمی شود که بگوییم در این زمینه هنوز کاری نداریم، افزود: آمار جهانی ابتلا به سل 142 نفر در هز 100 هزار نفر و 116 نفر در هز 100 هزار نفر در منطقه EMROاست که در ایران این رقم 16 نفر در هر 100 هزار نفر است.
سیاری ادامه داد: سل قابل کنترل است چون راه ها و زنجیرۀ انتقال، تشخیص و درمان آن وجود دارد. یکی از اهداف توسعه پایدار در جوامع پایان دادن به اپیدمی سل است که در این باره سه هدف عمده تعریف شده که کاهش 95 درصدی موارد مرگ تا سال 2030 نسبت به سال 2015 یکی از این اهداف است.
وی دو هدف دیگر را کاهش 90 درصدی موارد ابتلا و به صفر رسیدن هزینه های کمرشکن درمان سل تا سال 2030 اعلام کرد و گفت: خطر ابتلا به سل در چند گروه اعم از سالمندان، دیابتی ها و بیماران اچ آی وی مثبت بیش از دیگران است. در سالمندان این خطر 5 برابر و خطر مرگ دو برابر، در دیابتی ها خطر ابتلا 4 برابر و خطر مرگ در بیماران ایدزی هنگام ابتلا به سل سه برابر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: هر یک مورد سل مقاوم به درمان بسیار پر هزینه است. چون درمان سل معمولی 450 هزار تومان هزینه دارد ولی درمان سل مقاوم بین 20 تا 50 میلیون تومان هزینه در بردارد.
سیاری با اشاره به اینکه سل معمولی سرپایی درمان می شود ولی برای سل مقاوم باید بیمار 6 ماه تا یکسال بستری شود،افزود: ما باید طبق تعهد تا 15 سال دیگر به سل خاتمه دهیم اما همچنان با خطر مهاجرت به عنوان یکی از راه های تهدید مواجه هستیم.
### پایان خبر رسمی