اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950810173085793

نمایش ابزار سنگی با قدمت بیش از چهل هزار سال

کد: 13950810173085793

https://goo.gl/3o79hR

، تهران , (اخبار رسمی): ابزار سنگی کشف شده در مسیله ورامین با حضورصادق ملک شهمیرزادی کاشف این ابزار سنگی در یکی از ویترین‌های دوران پارینه سنگی موزه پیش از تاریخ در موزه ملی ایران به نمایش در آمد.

نمایش ابزار سنگی با قدمت بیش از چهل هزار سال

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در این مراسم جلیل گلشن، مشاور عالی رئیس سازمان و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مدیر موزه ملی ایران و مسئولین بخش‌های پارینه‌سنگی و پیش از تاریخ و سرپرست موزه ایران باستان حضور داشتند.

این ابزار سنگی که یک خراشنده جانبی است در سال 73-1372 در حوضه مسیله در جنوب ورامین و حاشیه کویر همراه با چند دست تراش دیگر توسط شهمیرزادی کشف و نتایج مطالعه آن با فاصله کوتاهی توسط این باستان شناس در ژورنال «پاله اورینت» در پاریس و در «مجموعه مقالات نخستین سمپوزیوم بین المللی کواترنر» در ایران منتشر شد. وجود این دست تراش‌های سنگی نشان می‌دهد که انسان‌های دوره پارینه سنگی میانی در این بخش از حاشیه کویر مرکزی، پیش از چهل هزار سال قبل می‌زیستند.

صادق ملک شهمیرزادی یکی از باستان‌شناسان و کاوشگران به‌نام و موفق ایران است که در کاوش‌های تپه سیلک نقش مهمی را ایفا کرد و مدیریت آن را برعهده داشته است.

وی دارای تجربه ای 50 ساله در حوزه باستان شناسی و کاوش است و تا کنون علاوه بر فعالیت در حوزه های گوناگون باستان شناسی، به تدریس در دانشگاه و تالیف ده ها کتاب و مقاله علمی نیز اهتمام داشته است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی