اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950825183585730

رییس سازمان غذا و دارو خبر داد

کاهش 350 میلیون دلاری واردات دارو

کد: 13950825183585730

https://goo.gl/1orauH

، تهران , (اخبار رسمی): ما توانسته‌ایم به میزان 300 تا 400 میلیون دلار واردات و وابستگی ارزی‌مان را کاهش دهیم. البته بخشی از موضوع به دلیل کاهش قیمت داروهای وارداتی و بخشی هم به دلیل اجرای سیاست‌های محدودیت و کنترل واردات است.

کاهش 350 میلیون دلاری واردات دارو

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان ، رسول  دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو  با اعلام این خبر گفت:در سال 92، میزان واردات دارو 1 میلیارد و 350 میلیون دلار بود که با اجرای سیاست کنترل واردات این عدد در سال 94 به میزان 1 میلیارد دلار رسیده است و در سال 95 هم پیش‌بینی ما همین حدود است.
رییس سازمان غذا و دارو چنین اتفاقی را در عرصه دارویی کشور بسیار ارزشمند دانست و ادامه داد: ایجاد محدودیت در واردات دارو عوارضی هم در پی دارد، ‌ درست است که با این کار از تولید داخلی حمایت می کنیم، اما انجام چنین اقداماتی مقداری نارضایتی بیماران را هم به دنبال دارد؛ چرا که برخی بیماران به فراورده‌های خارجی عادت و اعتماد داشتند یا پزشکان‌شان فرآورده‌های خارجی را برای آنها تجویز می‌کنند و طبیعتا در دسترسی بیماران به فرآورده‌های وارداتی دچار مشکل می شود.
جهش 10 درصدی تولید داخل در بازار دارویی کشور
به گفته وی، در سال 94 از نظر ارزش بازار حدود 70 درصد بازار دارویی کشور به تولید داخل اختصاص داشت و 30 درصد بازار هم در اختیار واردات بوده است. بر این اساس میزان واردات‌مان تقریبا 1 میلیارد دلار بوده و این عدد نسبت به چهار سال گذشته که حدود 40 درصد بازار را به خود اختصاص می‌داده به 30 درصد کاهش یافته و سهم داروهای تولید داخل نیز از 60 درصد به 70 درصد افزایش یافته است.
دیناروند در همین راستا ادامه داد: در عین حال قدر مطلق میزان واردات دارویی‌مان هم کاهش یافته است و از 1 میلیارد و300 میلیون دلار واردات به 1 میلیارد رسیده‌ایم. از طرفی میزان صادرات داروی ایران نیز در چند سال اخیر بین 150 تا 200 میلیون دلار بوده است. البته این میزان صادرات واقعا عدد بالایی نبوده و فکر می‌کنم این میزان صادرات دارو شایسته جایگاه علمی، فناوری و صنعتی کشور ما نیست.
برای رسیدن به تراز مثبت تجاری در حوزه دارو باید واردات‌مان 5 برابر شود
رییس سازمان غذا و دارو شرط رسیدن به تراز تجاری مثبت در حوزه دارو که هدف سند چشم‌انداز است را افزایش صادرات عنوان و اظهار کرد: بر این اساس باید صادرات‌مان از زیر 200 میلیون دلار به بالای 1 میلیارد دلار برسد و باید بدانیم که انجام این کار میسر است. زیرا یک زمانی صادرات دارویی این کشور دو میلیون دلار بوده است، اما در حال حاضر 100 برابر شده است. حال ما نمی‌گوییم که باز هم صادراتمان 100 برابر رشد کند، بلکه کافی استصادرات دارویی‌مان پنچ برابر شود و این کار امکان پذیر است.
دو شرط افزایش صادرات
دیناروند با بیان اینکه هدف‌گذاری دو سال پیش ما رسیدن به 350 میلیون دلار صادرات دارو برای سال 1396 است و امیدورایم به این عدد برسیم، ‌ گفت: به هر حال از آنجایی که در اجرای توافق هسته‌ای با تاخیرهایی مواجه شدیم، باز هم امیدواریم که به این هدف برسیم. البته نمی‌دانم می‌توانیم این هدف را محقق کنیم یا خیر، اما هدف‌گذاری که دو سال قبل در این زمینه شده بود، رسیدن به صادرات 350 میلیون دلاری بود و لازمه این کار هم بهبود شرایط بین‌المللی و جنب‌وجوش و حرکت شرکت‌های داخلی است.

70 درصد شرکت‌های دارویی شبه‌دولتی هستند
وی با بیان اینکه اشکال شرکت‌های دارویی ما این است که تقریبا 70 درصدشان شبه‌دولتی هستند و جنب و جوش در شرکت‌های شبه دولتی کم است، افزود: شرکت‌های غیر دولتی چابک نیستند. بر همین اساس امیدواریم سهم بخش خصوصی در این حوزه بیشتر شود تا بتوانیم برای صادرات هم فکری کنیم.

فشارهای چندجانبه بر پیکره غذا و دارو
دیناروند همچنین درباره فشارهایی که از سوی برخی به سازمان غذا و دارو و در پی اعمال سیاست محدودیت‌ واردات اعمال می‌شود، گفت: فشاری که به سازمان غذا و دارو وارد می‌شود، همه جانبه بوده و فقط از یک سمت نیست. بر این اساس از یک طرف کسانی که دنبال منافع بیماران هستند به ما فشار می‌آورند و می‌گویند چرا واردات را محدود کرده‌اید. از طرف دیگر کسانیکه به دنبال حمایت از تولید داخل هستند به ما می‌گویند چرا واردات آزاد است. حتی کسانی هستند که به واردات داروهایی که مشابه تولید داخل هم ندارند، ‌اعتراض می‌کنند و اعتقاد دارند که یک ریال دارو وارداتی هم نباید به کشور وارد شود.

راهمان را ادامه می‌دهیم
وی با بیان اینکه بنابراین طیفی از افراط و تفریط در مواجهه با سیاست‌های محدودیت واردات وجود دارد، ادامه داد: از طرفی یک عده هم با اعمال این سیاست‌ها منافع‌شان به خطر می‌افتد. در هر حال ما مجبوریم عادلانه و با تدبیر در این مسیر حرکت کنیم. در عین حال به نظر من تا کنون توانسته‌ایم هم منافع بیماران را تا حدودی در نظر بگیریم و هم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را که حمایت از تولیدات داخل است، رعایت کنیم. بنابراین مسیری را که تا به امروز آمدیم، ادامه می‌دهیم.
استعفایم بدون دلیل نبود
وی  درباره دلایل استعفایش (چند ماه گذشته) و اینکه آیا این دلایل به فشارهایی که به سازمان غذا و دارو وارد می‌شود، ‌ ربط داشت یا خیر؟ تصریح کرد: به هر حال هیچ استعفایی بدون دلیل نیست و کسی نمی‌آید بگوید که دیشب خواب دیدم که باید استعفا دهم. بنابراین هر استعفایی دلیل دارد.
دیناروند ادامه داد: در عین حال تاکید می‌کنم که استعفای من به هیچ عنوان مربوط به روابط درون وزارتخانه و بویژه رابطه‌ام با شخص وزیر نبوده است و اگر یک زمانی هم قصد استعفا داشتم، به هیچ عنوان مربوط به رابطه من با شخص وزیر و به تعاملات درون وزارت بهداشت مربوط نبوده است.
امیدوارم وزیر بماند تا "تحول" آسیب نبیند
رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه آیا حاضر است دوباره مسوولیت این سازمان را در دوره‌های بعد قبول کند؟ گفت: هنوز زود است که بخواهیم درباره دوره بعد نظر دهیم و بهتر است بگوییم آیا این دولت در دوره بعد می‌ماند یا خیر؟. البته امیدواریم که این دولت در دوره بعد هم روی کار بیاید و آقای رییس جمهور رای بیاورند و دولت به فعالیتش ادامه دهد. در عین حال امیدوارم دکتر هاشمی هم بپذیرند و به فعالیت‌شان در حوزه سلامت ادامه دهند تا طرح تحول سلامت آسیب نبیند.
دیناروند همچنین اظهار کرد: بنابراین تصور می‌کنم که فکر کردن به این موضوع زود است و هنوز هشت یا 9 ماه زمان داریم تا تصمیم بگیریم.
امیدوارم مصلحت ایجاب کند که کار دانشگاهیم را انجام دهم
وی تاکید کرد: البته قطعا ترجیحم این است که به دانشگاه بازگردم و کار علمی‌ام را انجام دهم؛ چرا که علاقه اصلی من دانشگاه است و کار اجرایی را عمدتا به دلیل مصالح بزرگتر و تکلیفی که بر دوشم است، انجام می‌دهم. در هر حال امیدواریم مصلحت ایجاب کند که ما کار علمی‌مان را در همان دانشگاه انجام دهیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی

شعار «انسان سالم؛ محور توسعه پایدار» یکی از موضوعاتی است که در تدوین سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد توجه قرار گرفته است. اهمیت این موضوع این است که از این پس تمام برنامه ها و سیاست های کشور در این مدت 5 سال که در کشور مصوب و اجرایی باشد، باید تحت تاثیر این شعار محوری باشد و سلامت مردم و نقش انسان سالم در توسعه کشور مد نظر قرار گیرد و این، موضوع مهمی در کشور محسوب می شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مسئول "تأمین سلامت مردم" در تحقق این هدف مصمم بوده و تمام توان خود را برای تحقق آن بسیج خواهد کرد. یکی از حقوق اساسی مردم دانستن و آگاهی است، آن هم در عصر ارتباطات و جامعه اطلاعاتی که بر اساس آگاهی و دانایی استوار است. بدیهی است در این میان، آگاهی دادن و اطلاع رسانی به مردم در زمینه سلامتی و بهداشت، اولی تر و ابتدایی ترین حق مردم خواهد بود. روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای مأموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان