، تهران , (اخبار رسمی): با پیگیری معاونت برنامهریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و در اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مراحل تدوین، اصلاح، تصویب و ابلاغ دستورالعمل اجرایی ضوابط ارز همراه مسافر توسط بانک مرکزی انجام شد.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حسین امیررحیمی، معاون اداره کل مبارزه با قاچاق طلا، ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این خصوص گفت: براساس «دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر» ورود ارز فیزیکی (اسکناس) توسط هر مسافر از خارج از کشور تا سقف 10 هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها بدون نیاز به اظهار آن در مبادی ورودی گمرک امکان پذیر است و ورود ارز فیزیکی به صورت اسکناس برای مبالغ بیش از 10 هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها مستلزم استعلام از مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU) به لحاظ مقررات مبارزه با پولشویی و عدم وقوع قاچاق ارز است.
وی افزود: با توجه ضرورت ساماندهی مقررات ورود و خروج ارز همراه مسافر در هنگام ورود و یا خروج از کشور و رفع برخی کاستیها و مشکلات موجود در ضوابط فعلی، تهیه و تدوین ضوابط جدید ارز همراه مسافر در دستور کار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و متعاقب بررسیهای بهعملآمده و هماهنگی با سایر مراجع ذیربط از جمله گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک ملی ایران، مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی (FIU)، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ... «دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر» جهت اجرا از ابتدای آذرماه امسال ابلاغ شد.
رحیمی در خصوص ورود مبالغ بیش از 10.000 دلار یا معادل آن به سایر ارزها گفت: مسافر بایستی نسبت به اظهار آن به درگاه گمرک ورودی اقدام و متعاقباً مسافر توسط گمرک به باجه بانک ملی ایران هدایت شده و ضمن تودیع مبلغ مازاد ارز خود، رسید چاپی مربوطه را که حاوی کد رهگیری است، دریافت میکند. پس از صدور تأییدیه مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی (FIU)، وجه مازاد مورد بحث بنا به درخواست مسافر عیناً به وی مسترد، حواله و یا از وی به نرخ آزاد خریداری میشود. ضمناً خروج ارز مازاد بر سقف تعیین شده فوق با ارائه کد رهگیری مربوطه میسر خواهد بود.
معاون اداره کل مبارزه با قاچاق طلا، ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: همچنین در چارچوب دستورالعمل جدید، دارندگان اظهارنامههای قبلی (غیرالکترونیکی) حداکثر 6 ماه فرصت دارند تا با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی گمرک به آدرس www.irica.gov.ir نسبت به ثبت اطلاعات مربوطه و دریافت کد رهگیری اقدام کنند.
ضمناً خروج ارز فیزیکی (اسکناس) دارندگان این نوع اظهارنامهها در مهلت تعیین شده (6 ماه) و بعد از آن صرفاً توسط خود شخص اظهارکننده و با همان نوع ارز اظهار شده با ارائه رسید چاپی حاوی کد رهگیری و تحویل اصل اظهارنامه قبلی به گمرک مربوطه امکانپذیر است.
رحیمی تأکید کرد: از ابتدای آذرماه ورود و خروج ارز برای مبالغ بیش از 10.000 دلار و یا معادل آن به سایر ارزها در چارچوب دستورالعمل مزبور و صرفاً از طریق مبادی چهاردهگانه ورودی و خروجی گمرک که باجههای فعال بانک ملی در آنها مستقر هستند امکانپذیر بوده و در سایر مبادی ورودی/خروجی حداکثر تا سقف 10.000 دلار یا معادل آن به سایر ارزها مجاز خواهد بود.
وی در خاتمه با بیان اینکه مقررات یادشده شامل رانندگان بخش حمل و نقل بینالمللی (ترانزیت) نیز میشود، تصریح کرد: در صورت عدم رعایت هر یک از موارد مصوب در این دستورالعمل، خاطی مشمول مجازاتهای مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 خواهد بود.
متن دستورالعمل اجرایی ضوابط ارز همراه مسافر و فهرست چهاردهگانه اسامی باجههای اعلامی از سوی بانک ملی ایران مستقر در مبادی ورودی و خروجی کشور را از بخش مستندات مرتبط در ستون سمت چپ مطلب دریافت کنید.
### پایان خبر رسمی