اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950909191955793

تعیین حریم میدان نقش جهان و منارجنبان اصفهان

کد: 13950909191955793

https://goo.gl/D4JzvB

، تهران , (اخبار رسمی): در جلسه کمیته تعیین حرایم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حریم «میدان نقش جهان»، روستای تاریخی «قهی» و «منارجنبان» اصفهان با 155 اثر تاریخی مصوب شد.

تعیین حریم میدان نقش جهان و منارجنبان اصفهان

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی با اعلام این خبر گفت:  تعیین حریم میدان نقش جهان با 116 اثر تاریخی پیرامون آن شامل مساجد، خانه‌ها، سراها، حمام‌ها، کاروانسراها همچون کاخ‌های چهل ستون، جهان‌نما، هشت بهشت، مسجد شیخ لطف‌الله، تیمچه‌های عتیقه‌فروش‌ها، نخ‌چیان، قزوینی‌ها، سراهای گلشن و دالان دراز سفید از جمله مصوبات کمیته تعیین حرایم به شمار می‌رود.    

فرهاد نظری حریم روستای تاریخی «قِهی» یکی از تاریخی‌ترین روستاهای استان اصفهان با 38  اثر را  از دیگر  مصوبات کمیته تعیین حرایم ذکر کرد.

وی هرگونه ساخت‌وساز و عملیات اجرایی، دخل و تصرف، تفکیک عرصه، تغییر در نما یا کالبد عرصه و اعیان و هرگونه اقدامی که منجر به تخریب و آسیب عرصه و عیان شود را بر اساس ضوابط تعیین حریم  ممنوع اعلام کرد و افزود: تنها انجام فعالیت‌های باستان‌شناسی و پژوهشی، مرمت و احیاء، ساماندهی و نظایر آن که با هدف حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی اثر لازم باشد پس از تهیه طرح و تصویب‌نهایی آن از سوی سازمان میراث فرهنگی و اجرای دقیق مفاد طرح مصوب معتبر خواهد بود.

میدان نقش جهان 37 سال پیش در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از نخستین آثار جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی