، تهران , (اخبار رسمی): محوطه عین خوش دهلران متعلق به دورههای میانه جدید، اشکانی و ساسانی، برای جلوگیری از ساختوساز در این محوطه و تخریب آن، تعیین عرصه و حریم شد.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی ، نعمتالله سراغی، باستانشناس داین خبر را اعلام کرد و گفت: بر اساس ۱۵ گمانهزنی انجامشده، عرصه و حریم تپه در شمال به جاده دهلران و در شمال شرق و شرق به جاده شوسه، در جنوب به ابتدای فنس اداره آب منطقه ایلام، در جنوب غرب به گمانه ۱۳ و در غرب به ابتدای جاده شوسه ختم و تعیین شد.
این باستانشناس افزود: روستای عین خوش در امتداد شمال جاده قرار دارد و احتمالاً توسعه این روستا در قسمت جنوب جاده خواهد بود و از سوی دیگر ساختوسازهایی پیرامون تپه مثل پاسگاه نیروی انتظامی و تعویضروغنی و... مشاهده میشود و با توجه به این موارد لازم بود درزمینهٔ تعیین عرصه و حریم تپه عین خوش اقدام شود.
او با اشاره به تخریبهای زیاد تپه در دوران جنگ تحمیلی و همچنین توسط حفاران غیرمجاز گفت: در ۱۰ گمانهای که دور نخست زده شد، هیچکدام به آثار تاریخی برخورد نکرد.
او با مشاهده آثار تاریخی در سه گمانه افزود: در یک گمانه (گمانه ۱۳) نیز با وجود سفالهای زیاد به لایه تاریخی یا سفالهای شاخصی دست نیافتیم بااینحال این گمانه را بهعنوان عرصه در نظر گرفتیم.
او با اشاره به اینکه در گمانه ۱۴ هم آثار مستندی مشاهده نشد، گفت: ازآنجاکه این قسمت به جاده خاکی ختم میشد بهترین عارضه طبیعی بود که میتوانستیم بهعنوان عرصه در نظر بگیریم.
به گفته این باستانشناس، بر اساس دادههای سفالی موجود در سطح منطقه، میتوان درگاه نگاری منطقه به دوره سوزیانا (میانه جدید)، دوره تاریخی اشکانی و ساسانی و دوره اسلامی قرون اولیه و میانی اشاره کرد.
تپه عین خوش در شرق دشت و شهر دهلران قرار دارد. این تپه در سال ۱۳۸۱ با شماره ۷۱۴۵ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد
### پایان خبر رسمی