، تهران , (اخبار رسمی): بیش از 200 طرح زیستمحیطی در جشنواره کارآفرینی سبز بوم در دانشگاه علم و صنعت ارائه شد.
طرحهای برگزیده این جشنواره پس از انتخاب توسط هیئتداوران در مراسم اختتامیه به سرمایهگذاران ارائه میشوند و از محصولات برتر در این جشنواره تا سقف چهار میلیارد ریال حمایت میشود.
تاکنون در این جشنواره بیش از 200 طرح و ایده با موضوع فناوریهای پاک ثبتنام کردهاند.
طرحهای برگزیده پس از انتخاب توسط هیئتداوران در مراسم اختتامیه به سرمایهگذاران ارائه میشوند و از محصولات برتر در این جشنواره تا سقف چهار میلیارد ریال حمایت میشود.
در بخشی از این مراسم سخنگوی هیئترییسه مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ضعف ارتباط میان نخبگان و عرصه تولید گفت: علت این مسئله نبود فرهنگسازی است، بنابراین مجلس، دولت و دانشگاهیان برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه لازم است همکاری و تعامل داشته باشند.
بهروز نعمتی گفت: اعتماد به بخش خصوصی و عدم مشکلآفرینی برخی مجموعههای خصولتی برای این بخش به همراه استفاده از نیروهای متخصص، کارآزموده و مطلع برای مدیریت مجموعههای تولیدی و صنعتی میتواند راهگشا باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای مهم اقتصادی و زیستمحیطی کشور گفت: مجلس با برگزاری جلسات متعدد 20 مشکل اساسی کشور را تعیین کرده است و از شما نخبگان می خواهیم برای حل مشکلاتی مانند کمآبی، بیکاری، فساد، مسائل بانکی و ... به ما کمک کنید.
در ادامه مراسم اختتامیه حمیدرضا امیرینیا رئیس هیئتمدیره «موسسه دانشبنیان برکت» و مشاور معاونت علمی ریاستجمهوری با انتقاد از اتکای بیش از حد کشور به درآمدهای حاصل از نفت و گاز گفت: باید به انرژیهای پاک توجه جدی کرد و بسیار متاسفیم که در کشور ما بر خلاف برخی کشورهای همسایه مانند امارات به این امر بیتوجهی شده است.
امیرینیا افزود: ما ظرفیت فراوانی برای استفاده از انرژیهای پاک به ویژه انرژی خورشیدی داریم، ولی به این موضوع بیتوجه هستیم که برای فعالتر شدن این بخش نیاز به حضور فارغ التحصیلان دانشگاههاست.
امیرینیا تاکید کرد: یک راه اساسی برای توسعه انرژیهای پاک تاسیس شرکتهایی با رویکرد بینالمللی و صادراتی است که تنها به دنبال بازارهای کوچک محلی نباشند.
رئیس هیئتمدیره موسسه دانش بنیان برکت در مورد حمایت از طرحها و نوآوریهای جدید گفت: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نخستین شرکت بهرهگیری از انرژی باد را تاسیس کرده است و از طرحهای خلاقانه دراین بخش حمایت میکند و بنیاد برکت هم علاقهمند به پشتیبانی از چنین طرحهایی است، اگر ایدههای این حوزه به شکل مناسبی عملی شوند میتوان با اصلاح تعرفهها به جذب سرمایهگذاری خارجی امیدوار بود.
امیرینیا تاکید کرد: مسیر کارآفرینی در کشور مبتنی بر شکلگیری استارتاپهای گوناگون و از جمله فعال در حوزه انرژیهای پاک است و همه ما باید مهارتهای لازم را در این حوزه کسب کنیم.
در بخش دیگری از مراسم اختتامیه محسن صیقلی مشاور معاونت علمی یکی از اولویتهای کشور را رسیدگی به حوزه امداد و نجات و محیط زیست دانست و خواستار سرمایهگذاری بانکها برای پیشرفت در این دو حوزه شد.
صیقلی دانشجویان خلاق را به تجمیع ایدههای خود و ارتقای کیفیت آنها تشویق کرد و افزود: بهتر است زنجیرهای از فعالیتها و ایدهها را در قالب تعاونی ایدهها برای حل زنجیره مشکلات زیستمحیطی تشکیل دهید تا بتوانید سرمایهگذاران را برای حمایت از طرحها مجاب کنید.
در ادامه هاشمی قائممقام شرکت توسعه منابع انرژی (توان) با اشاره به حضور این شرکت در کنسرسیوم حمل و نقل سبز، حمایت خود را از ایدهها و محصولات مرتبط با حوزه کاری شرکت توان اعلام کرد.
جشنواره سبز بوم تک، نخستین و بزرگترین رویداد کارآفرینی سبز کشور است که موضوع نخستین دوره آن، فناوری پاک است که شامل موضوعات محوری فناوری اطلاعات(IT)، انرژیهای نو و تجدیدپذیر، شیمی سبز، حمل و نقل سبز، شهر هوشمند، مدیریت پسماند، بازیافت، باتری و ذخیرهسازها، نانو فناوری، ساختمانهای سبز و انرژی صفر و پسابهای خانگی است.
جشنواره بومتک تا 16 خردادماه با برگزاری کارگاههای تخصصی در دانشگاه علموصنعت ادامه خواهد داشت.
علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت این جشنواره به نشانی boomtech.iust.ac.ir مراجعه کنند.
گفتنی است در آیین بازگشایی این جشنواره اعضای کمیسیون انرژی مجلس، مشاور معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مدیران شرکتهای صنعتی و اعضای هیئتعلمی دانشگاه های علم و صنعت ایران و تربیت مدرس حضور داشتند.
### پایان خبر رسمی