، تهران , (اخبار رسمی): دیدیبود یک پلتفرم تجارت اجتماعی آنلاین است؛ شبکهای که با هدف ایجاد تحول در بازار تجارت آنلاین ایجاد شده است. این شرکت با ارائه مدل نوینی از کسبوکار در دنیای تجارت الکترونیک، انقلابی در صنعت خریدوفروش، تحت شبکه جهانی اینترنت ایجاد کرده است.
اقتصاد مبتنی بر صنعت جایش را به اقتصاد مبتنی بر شبکه میدهد.
اقتصاد مبتنی بر شبکه
به گزارش روابط عمومی پلت فرم تجارت اجتماعی دیدی بود، ابوقداره معتقد است که فعالیتهای دیدیبود در راستای اقتصاد مبتنی بر شبکه است و دراینباره میگوید: «اعتقاد کلی من بر این است که اقتصاد مبتنی بر صنعت جایش را به اقتصاد مبتنی بر شبکه میدهد. در اقتصاد مبتنی بر صنعت شما یک کالا را یکبار تولید میکنید و با یکبار خرید، از سبد محصول آن فروشنده خارج میشود ولی در اقتصاد مبتنی بر شبکه یک محصول را تولید میکنید و با توجه به نوع کیفیت محصول، میتوانید آن را چندین بار به کاربران متفاوت بفروشید.»
کلونیها در دیدیبود
ابوقداره دربارهٔ زنجیرههای تأمینی که در دیدیبود شکل میگیرند گفت: «هر زنجیره تأمین در دیدیبود در راستای صنف آن زنجیره، یک کلونی نامیده میشود؛ یعنی زمانی که میگوییم کلونی پوشاک یعنی از تولید نخ تا لحظهای که آن لباس به تن مشتری نهایی پوشیده میشود را شامل میشود. در واقع یعنی دیدیبود چندین اتحادیه را با هم ادغام کرده است و مهمتر اینکه سامانه تسویه را در بین آنها ایجاد کرده است؛ یعنی یک قاعده Back to Back Guarantee راهاندازی کرده است.»
او در ادامه دربارهٔ قاعده Back to Back Guarantee توضیح داد و گفت: «Back to Back Guarantee یک نسخهٔ خفیفی از وقتی ما در دیدیبود Back to Back Guarantee را ایجاد کردیم در واقع هر کلونی یا هر چند کلونی را با «یک» بانک وارد تعامل میکنیم؛ بهعبارتدیگر تمام حسابهای اعضای یک زنجیره تأمین با توافق ما در یک بانک عامل باز میشود و بدینصورت ما مدار الکترونیکی را در راستای یک صنف شکل دادهایم؛ البته به بانک هم میگوییم که تمام تراکنشهای مالی و تمام تسویههای این صنف در بانک شما اتفاق میافتد.»
چند برابر کردن چرخش و ارزش پول
به گفته ابوقداره تمرکز اصلی دیدیبود روی تسویه بین واحدهای کسبوکاری به شکل B2B و B2C است.
مدیرعامل دیدیبود میگوید: «ما برای کسبوکارها این اجبار را ایجاد میکنیم که تمام برندهایی که با دیدیبود قرارداد میبندند در بانکی که ما به آنها میگوییم حساب باز کنند. این اجبار باعث میشود تا بانک به جای اینکه پولش را بدون آگاهی مانند باران در کل سطح زمین جاری کند، با این کار پولش را کانالیزه کند؛ یعنی یک واحد پول را وقتی بانک در داخل کانال آزاد میکند دیگر لازم نیست تا دوزنده و یا تأمینکننده پارچه بروند و یک وام مستقل بگیرند و پولها در یک جا حبس شود.»
بانکداری ناظر بر عملکرد بنگاه؛ نه بنگاهداری بانکها
به گفته ابوقداره زمانی که بانک، بانکداری ناظر بر عملکرد بنگاه میشود، کلونیهای مختلف میتوانند با هم در ارتباط باشند و در این صورت رابطه بین کلونیها، رابطه بینبانکی میشود در آخر باعث ارزیابی مشتری و اعتبارسنجی مشتری میشود.
ابوقداره دربارهٔ ذینفعان دیدیبود و وجه تمایز دیدیبود با E-Commerce های دیگر گفت: «لایه اول ذینفعان ما، بانکها هستند در این صورت وقتی بانکها بیایند، مشتریانشان را هم برای ما میآورند؛ لایه بعدی تأمینکنندههای کالاها هستند؛ سومین لایه صاحبان فروشگاهها هستند که کالا را میفروشند؛ بهعبارتدیگر، ما در این اتصالات واسطهها را حذف نمیکنیم، فروشگاهها باید باشند و در واقع یکی از وجوه تمایز ما با دیگر E-Commerce ها هم همین موضوع است. البته فایننسرها و بیمهها نیز وجود دارند.»
حضور بیش از ۲۰۰ برند در دیدیبود
به گفته مدیرعامل دیدیبود، این بستر در لایههای B2B، B2C و حتی G2B مشتری دارد. او در پاسخ به سؤال که از نظر عملیاتی اکنون دیدیبود در چه سطحی است، گفت: «اکنون دیدیبود کاملاً آماده حضور در بازار است و زیرساختهای نرمافزاری آن آماده هستند و زمان معرفی این برند و قابلیتهایش در بازار است. در مرحله اول ما باید با برندها قرارداد میبستیم، به همین خاطر یک زمان تقریباً ۸ ماهه را هدفگذاری کرده بودیم و در حال حاضر با ۲۱۴ برند بزرگ قرارداد بستهایم که تمام آنها برندهایی هستند که وقتی در دیدیبود حضور پیدا میکنند، اصالت کالایی را که برای فروش میگذارند تأیید شده است و از مبادی قانونی کشور وارد این مجموعه شدهاند و تمام خاصیتهای یک محصول با اصالت را دارا هستند.
استقبال از حضور تمام بانکهای کشور در دیدیبود
او دربارهٔ نقش بانک حکمت در دیدیبود گفت: «اولین بانکی که در این مسیر با ما شروع به همکاری کرد بانک حکمت ایرانیان بود که بخشهایی را در حوزه سرویسها، زیرساخت، فضا و امکانات سختافزاری را برای ما فراهم کرد و در این حوزه همراه خوب ما بوده و در این مسیر مطمئناً علاوه بر حمایت مداوم بانک حکمت، به همراهی و کمک تکتک بانکهای کشور نیاز داریم تا این بستر را به آن چیزی که در ذهنمان است برسانیم و همه بانکها، بیمهها، تأمینکنندهها و صاحبان کسبوکارها از این فضا منفعت ببرند.
### پایان خبر رسمی