، تهران , (اخبار رسمی): در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا نشانههای مزاحمت و سوءاستفاده های سایبری را بشناسید و آنها را قبل از اینکه به شما صدمه برسانند شناسایی کنید.
برای محافظت از کودکان از اپلیکیشن های کنترل والدین استفاده کنید. به عنوان مثال، لابراتوار کسپرسکی محصول Kaspersky Safe Kids را برای امنیت فرزندان در کنار دیگر محصولات امنیتی اش به کاربران توصیه میکند
به گزارش شرکت ایده ارتباط تراشه، قبل از اینکه علائم متعدد مزاحمتهای سایبری را بررسی کنیم بهتر است شما را با مفهوم سوء استفاده سایبری آشنا سازیم:
مزاحمت سایبری (سوء استفاده ی اینترنتی) یکی از آزاردهندهترین رفتارهایی است که ممکن است خیلی از ما تا به حال با این مشکل به صورت غیر مستقیم روبرو شده باشیم. این آزار و اذیت تاثیرات منفی بسیاری را بر کاربران به خصوص کودکان میگذارد. برای کسانی که با این پدیده آشنا نیستند باید بگوییم که این رفتار تهدیدی است که به صورت آنلاین قصد سوء استفاده یا آزار جنسی را دارد. این تهدید به طور خاصی برای سوء استفاده از کودکان یا تخریب شخصیت آنها طراحی شده است.
تاثیر آزار سایبری بر قربانی
1-تغییر در خلق و خو
. آیا متوجه شدهاید که فرزند شما مدام ناراحت است؟
. آیا آنها خود را از وقایع شبکههای اجتماعی جدا میکنند؟
. آیا تغییری در رفتار آنها احساس میکنید؟ خصوصا در ارتباط آنها با فضای مجازی؟
. آیا آنها دیگر تمایلی برای استفاده از دستگاه تلفن خود ندارند و نسبت به آن واکنش منفی نشان میدهند؟
تمامی این رفتارها نشاندهنده این است که ممکن است شخص مورد سوء استفاده سایبری قرار گرفته باشد و این آزار رفتار او را تحت تاثیر خود قرار داده است. البته با داشتن تمام این موارد نمیتوانید مطمئن شوید که فرزند شما دقیقا مورد حمله یک مزاحم قرار گرفته است، اما این نشانهها اغلب چیزی را غیر از این نمیگویند.
2- احساس ترس و وحشت
آیا در فرزند شما نشانههایی از ترس و وحشت وجود دارد؟
. ترس برای رفتن به مدرسه؟
. ترس از شرکت در رویدادهای اجتماعی؟
. برای حضور در کلاسهای آموزشی و ورزشی چطور؟
. استفاده از اینترنت را کاری ترسناک میبیند؟
. استفاده از تلفن همراه را کنار گذاشته است و از آمدن پیامهای ورودی وحشت دارد؟
حالتهای ذکر شده ترسی است که اغلب از نشانههای سوء استفاده سایبری است میتواند زندگی فرزند شما را دگرگون کند.
3- بستن پروفایل شبکههای اجتماعی
در زمانهای خاصی ممکن است فرزند شما تمامی شبکههای اجتماعی خود را ببندد و مایل نباشد فعالیتی در آنها داشته باشد. این رفتار ممکن است انعکاس آزار یک شخص یا مجرم در دنیای سایبری برای فرزند شما باشد.
4- مشاهده تصاویر یا پیامهای عمومی که تخریبکننده هستند
آزار جنسی و مزاحمتهای سایبری همگی میتوانند عمومی باشند و به همین دلیل است که ممکن است حتی شما در شبکههای اجتماعی، فرومهای اینترنتی شاهد آنها باشید. فرزندان با دیدن چنین چیزهایی میترسند و آسیبپذیرتر میشوند.
نشانههای آزاردهندگان سایبری
این مزاحمت علامتهای متعددی دارد که میتواند به شما برای شناسایی آنها کمک کند.
این افراد اغلب بیادب هستند و ظاهر جالبی ندارند. آنها همیشه آنلاین هستند و زمان زیادی را صرف وبگردیهای بیوقفه ی خود میکنند. مجرمان بر زیر اکثر پستها کامنت میگذارند و پیامهای آنها اغلب توهینآمیز و خشنونتبار است. این افراد با ترفندهای خاصی به فرزندان و حتی در بسیاری از موارد به خود شما نزدیک میشوند و با شما ارتباطی نزدیک برقرار میکنند. بازخورد چنین رفتاری میتواند باعث شود فرزند شما از فضای مدرسه و تحصیلی وی دور کند و دچار سرخوردگی وی شود.
این افراد اغلب همه چیز را به سخره میگیرند و از شما تنها عکس و فیلم طلب میکنند و پیامهای شما را ضبط میکنند.
والدین چگونه میتوانند در برابر مزاحمتهای سایبری از کودکان خود محافظت کنند؟ ما چند توصیه برای شما داریم:
1- اول از همه صبور باشید. این مشکل هم مثل دیگر مشکلات قابل حل خواهد بود، فقط برای حل کردن آن عجولانه عمل نکنید.
2- منتظر نباشید فرزندتان بیاید و با شما صحبت کند. ممکن است چنین اتفاقی هرگز رخ ندهد. شما شخصی باشید که این موضوع را مطرح میکنید و صحبت را با او به میان بکشید.
3- طبیعی است که هر کسی باید برای خودش حریم شخصی داشته باشد و دخالت دیگران در این حریم کار درستی نباشد. اما این به آن معنی نیست که شما نظارتی بر فعالیتهای آنلاین فرزند خود نداشته باشید. برای داشتن نظارتی درست کافی است که در شبکههای اجتماعی آنها جزو دوستان آنها باشید تا بتوانید از فعالیتهای او در شبکههای اجتماع مطلع شوید. تنها 20% از والدین این کار را انجام میدهند. این رقم را رشد دهید تا بتوانید بیشتر به آنها نزدیک شوید.
4- با فرزندان خود در مورد سوء استفادههای اینترنتی صحبت کنید و به آنها بگویید اگر با چنین مشکلاتی مواجه شدند، شما را هم در میان بگذارند. برای آنها شرح دهید که سوء استفاه ی اینترنتی یک مشکل رایج است، این کار باعث میشود که او تصور نکند که تنها شخص اوست که دچار اشتباه شده است.
5- هرگز فرزند خود را برای استفاده از وسایل ارتباطی محروم نکنید. در این مورد هم فرزندان برای استفاده از وسایل بیشتر حریص میشوند و در زمانی که با مشلات روبرو شوند هرگز شما را به عنوان یک دوست برای در میان گذاشتن مشکلات خود انتخاب نمیکنند.
6- با فرزند خود در مورد مسائل امنیتی و حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی صحبت کنید. چگونگی تغییر در تنظیمات حریم خصوصی در شبکههای اجتماعی را به آنها نشان دهید و آموزشهای لازم را در این باره به آنها بدهید.
7- برای محافظت از کودکان از اپلیکیشنهای کنترل والدین استفاده کنید. به عنوان مثال، لابراتوار کسپرسکی محصول Kaspersky Safe Kids را برای امنیت فرزندان در کنار دیگر محصولات امنیتیاش به کاربران توصیه میکند. شما میتوانید این اپلیکیشن را برای ویندوز، مک، iOS و اندروید دانلود کنید.
### پایان خبر رسمی