، کرج , (اخبار رسمی): مسئولان و کارشناسان بخشهای مختلف اجرایی و اداری در استان البرز میگویند: کم آبی ناشی از کاهش نزولات جوی به چالش جدی برای مردم و دستگاههای اجرایی تبدیل شده و اگر تدبیر نشود، دامنه پیامدهای آن فراگیر خواهد بود.
اگر مردم صرفهجویی نکنند و حفر چاههای غیرمجاز مهار نشود در سال 1400 به طور قطع مشکلات آبی البرز افزایش یافته و در این سال 11 شهر از مجموع 17 شهر استان با مشکل کمبود جدی آب روبهرو میشوند
تعدادی از دستگاههای اجرایی با برگزاری نشست تخصصی با موضوع تهدیدات زیستمحیطی (بحران آب) و تاثیر مستقیم آن بر امنیت اجتماعی، مشکلات و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی کمآبی را در استان البرز مرور و بررسی کردند.
جانشین فرماندهی انتظامی استان البرز در این نشست به نقش نیروی انتظامی در ترویج فرهنگ استفاده از آب اشاره کرد و گفت: کاهش سطح سفرههای زیر زمینی و آبهای سطحی، مشکلاتی متوجه تمام دستگاههای اجرایی، انتظامی و مردم استان کرده است. سردار جعفر حسینی افزود: باید به مصرف آب نگاه درست و بهینهای داشت تا در آینده دچار آسیبهای اجتماعی در این بخش نشویم و بدانیم که آموزش در فرهنگ استفاده از آب هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری برای نسلهای آینده به شمار میرود.
وی اضافه کرد: نقش مردم در مدیریت بحران آب بیبدیل است و دستگاههای مسئول در تبیین شرایط و وضعیت منابع آب کشور و لزوم مدیریت در مصرف آن استفاده حداکثری کنند.
جانشین فرماندهی انتظامی استان البرز گفت: کمبود منابع آبی و افزایش مستمر مصرف آب به واسطه مهاجرت بیرویه در استان البرز به ویژه شهر کرج و ناتوانایی استان در جذب سهمیههای آبی، عواملی است که بحران کمآبی را در البرز تشدید کرده است.
وی افزود: مدیریت آب فقط مربوط به یک دستگاه نیست بلکه باید تمام دستگاه های اجرایی و اداری باید پای کار بیایند تا از پیامدهای کم آبی بکاهند. رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز نیز با بیان این که دغدغه اصلی سازمان محیط زیست مبارزه با گرد و غبار و ریزگردها است، گفت: امروز باید بخشی از آب مورد نیاز کشاورزی از محل بازچرخانی پسابها تامین شود.
هاجر پوستین دوز با اشاره به نظام تصفیهی فاضلابهای شهری افزود: این طرح میتواند آبهای فاضلاب شهری را برای آبیاری فضای سبز و دیگر امور به غیر از شرب تامین کند.
وی توجه به محیط زیست و سهم آن از آب را یکی دیگر از راهحلهای پیشنهادی برای رویارویی با بحران آب عنوان کرد و خاطر نشان کرد: در سدههای مختلف، بشر به روشی غیر مسئولانه از محیط زیست بهره برده و بیش از نیاز، منابع را مورد استفاده قرار داده است.
رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: باید توجه داشت برنامهریزیهایی که درباره آب صورت میگیرد، به مطالعات لازم دربارهی اقلیم منطقه بینجامددر غیر این صورت ممکن است ضربات جبرانناپذیری به طبیعت وارد شود.
کارشناس هواشناسی استان البرز در ادامه این نشست با اشاره به میزان بارشها در 24 ماه گذشته، گفت: میزان بارشهای کشور در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 51 درصد کمتر بوده و نسبت به متوسط 49 سال اخیر 48.9 درصد کاهش نشان میدهد.
الهام داودی افزود: میانگین ورودی آب به سدهای کشور 36 تا 37 درصد کاهش یافته است و در این حال میزان نیاز آبی کشور در سال 1400 حدود 122 میلیارد مترمکعب است.
وی، میزان هدر رفت آب در سطح کشور را 30 تا 35 درصد (24 میلیارد مترمکعب) عنوان کرد که حداکثر ظرفیت آب تجدیدشونده با در نظر گرفتن آبهای مرزی 92 میلیارد مترمکعب است.
معاون فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب استان البرز در ادامه اظهار داشت: در سالهای اخیر و به واسطه کاهش بارندگیها وتغییر شرایط اقلیمی، بیشتر نقاط کشور با مشکل کم آبی روبهرو هستند.
ابوالقاسم رمضانی افزود: استان البرز نیز به دلیل قرار گرفتن در منطقه جغرافیایی خاص، با این مشکل دست و پنجه نرم میکند و ماموران و کارشناسان آبفا، با تمام توان و با استفاده از همه ظرفیتهای موجود برای تامین آب شرب سالم مردم در تلاش هستند.
وی با بیان این که با استفاده از ظرفیتهای مختلف از جمله افزایش سهم رودخانه طالقان، آب مردم را تا امروز تامین کردهایم، گفت: البته باید توجه داشت که این تلاشها کافی نیست و اگر مردم الگوهای مصرف را رعایت نکنند، در سالهای آینده با مشکلات بسیار بیشتری روبهرو خواهیم بود.
وی بیان داشت: در شرایط کنونی، برای تامین آب شرب شهروندان البرز و جلوگیری از قطعی آب در شهرهایی چون کرج، نظرآباد، اشتهارد، فردیس، هشتگرد و ماهدشت با مشکلات و دغدغههای زیادی روبهرو هستیم.
معاون فنی و مهندسی شرکت آب و فاضلاب استان البرز افزود: اگر مردم صرفهجویی نکنند و حفر چاههای غیرمجاز مهار نشود در سال 1400 به طور قطع مشکلات آبی البرز افزایش یافته و در این سال 11 شهر از مجموع 17 شهر استان با مشکل کمبود جدی آب روبهرو میشوند.
وی اظهارداشت: اگر مردم همکاری نکرده و رسانهها به کمک ما نیایند و فرهنگ استفاده صحیح از آب را در جامعه نهادینه نکنیم، نمیتوانیم در سالهای آینده مانع از قطعی گسترده آب شویم.
### پایان خبر رسمی