اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13970803323819976

در سمینار «نقش رصدخانه‌ها در توسعه علم و تکنولوژی» چه گذشت؟

اکران مستند «اروپا به سوی ستارگان»

کد: 13970803323819976

https://goo.gl/SCs2S6

، تهران , (اخبار رسمی): در سمینار "نقش رصدخانه‌ها در توسعه علم وتکنولوژی" که به همت گروه ساینترو و آوای کیهان برنامه‌ریزی و اجرا شد، در کنار اکران مستند "اروپا به‌سوی ستارگان"، طرح رصدخانه ملی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اساتید و متخصصان آن تجربیات و نکات قابل توجهی از این طرح و روند اجرای آن ارائه دادند.

اکران مستند «اروپا به‌سوی ستارگان»
اکران مستند «اروپا به سوی ستارگان»

آرش دانش: برای احداث یک رصدخانه، صرفا مشارکت دانشمندان و محققین یک رشته خاص کافی نیست و نیاز است که متخصصان از همه رشته‌های علمی، فنی و مهندسی با همکاری یکدیگر برنامه‌ریزی و اجرای آن را پیگیری کنند.

به گزارش ساینترو، سمینار "نقش رصدخانه‌ها در توسعه علم وتکنولوژی" دوم آبان ماه ۹۷ در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

در این برنامه که به همت گروه ساینترو و آوای کیهان برنامه‌ریزی و اجرا و با حمایت پارک علم و فناوری مدرس میسر شد، در کنار اکران مستند "اروپا به‌سوی ستارگان"، طرح رصدخانه ملی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اساتید و متخصصان آن تجربیات و نکات قابل توجهی از این طرح و روند اجرای آن ارائه دادند.

در اولین سخنرانی دکتر محمدتقی میرترابی، عضو هیئت علمی فیزیک دانشگاه الزهرا(س)، در مورد "رصد دقیق با تلسکوپ‌های کوچک" سخنرانی کرد. وی با اشاره به اینکه لزوما برای انجام رصدهای دقیق به تجهیزات و ابزار بزرگ و خارق‌العاده‌ای نیاز نیست، در مورد رصد با تلسکوپ‌های ساده و کوچک موجود در بازار به همراه دوربین‌های نیمه حرفه‌ای توضیح داد که برای انجام محاسبات رصدی در اجرامی در فواصل نزدیک به زمین می‌توان از همین وسایل ارزان قیمت و یک لپتاب شخصی بهره برد.

پس از سخنرانی دکتر میرترابی، آقای آرش دانش، دانشجوی دکتری اخترفیزیک دانشگاه زنجان و محقق پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، در سخنرانی خود با عنوان "رصدخانه ملی؛ گام بلند ایران رو به رشد"، از گذشته پرفروغ ایران و نقش تاثیرگذار ایرانیان در علم و به طور خاص نجوم شروع کرده و با اشاره به دوره‌ای که در آن به رکود نسبی در علم رسیدیم، از راه‌ها و مسیرهایی که باید طی شود تا کشور ما به رشد و بالندگی برسد سخن گفت. در ادامه با ارائه توضیحات در مورد طرح رصدخانه ملی ایران و روند پیشرفت این پروژه برای شرکت‌کنندگان به ارائه بحث پرداخت و اذعان کرد که برای احداث یک رصدخانه، صرفا مشارکت دانشمندان و محققین یک یا چند رشته خاص کافی نیست و نیاز است که متخصصان از همه رشته‌های علمی، فنی و مهندسی با همکاری یکدیگر برنامه‌ریزی و اجرای آن را پیگیری کنند. همچنین پیشبرد اینگونه طرح‌های مهم ملی با آگاهی و مطالبه عموم مردم و درخواست و توجه آنها رابطه مستقیم دارد.

در ادامه برنامه‌ها، پخش مستند "اروپا به‌سوی ستارگان"، تولید سال ۲۰۱۲، که برای اولین بار در ایران توسط گروه دوبله نجومی آوای کیهان ترجمه و دوبله شده است، انجام شد. و پس از آن، سحر بوذرپور کارشناس ارشد اخترفیزیک از دانشگاه سمنان و از اعضای فعال گروه آوای کیهان در مورد فعالیت‌های رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) از ۲۰۱۲ تا کنون صحبت کرد.

در انتها آخرین سخنران برنامه دکتر سپهر اربابی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی قم و مدیر عامل شرکت رشد و توسعه دانش سپهر، با موضوع "طرح‌های ملی، انگیزه‌ای برای کارآفرینی" مطالب خود را ارائه داد. دکتر اربابی با اشاره به تجارب خود در ارائه و مدیریت طرح رصدخانه ملی ایران از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۵، از مشکلات و چالش‌های اصلی موجود در کشور که باعث عدم پیشرفت و یا پیشرفت کند طرح‌های کلان ملی می‌شود صحبت کرد. از مشکلات اقتصادی و کمبودها و تحریم‌ها که بگذریم مشکلات مدیریتی و طرز تفکر موجود در مدیران و مسئولان دولتی و تاثیرگذار در اینگونه طرح‌ها، روند اجرای پروژه‌ها را با مشکل مواجه کرده و مانع از رشد و گسترش علم و فناوری به شکل شایسته می‌گردد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ساینترو

ما اعضای گروه ساینترو فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی هستیم که علاقه‌مند به ارزش‌آفرینی در علم بوده و تصمیم گرفته‌ایم رسانه‌ای باشیم جهت افزایش تعامل دو سویه بین دانشگاه و جامعه، دانشگاه و صنعت، دانشگاه و بازار کار و همچنین دانشگاه و زیست‌بوم کارآفرینی جدیدی که در دهه اخیر در کشور شکل گرفته‌است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]