اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13970909330698227

راهنمای خرید انواع ریبون و استفاده صحیح از آن

کد: 13970909330698227

https://goo.gl/tnG82o

، تهران , (اخبار رسمی): «ریبون” نوعی ورق پلاستیکی است که قشری از جوهر بر سطح آن کشیده شده است. از «ریبون» که جوهری خاص است در چاپ بر روی برچسب‌‌ها و لیبل‌‌ها با قدرت ماندگاری مختلف استفاده می‌شود.

راهنمای خرید انواع ریبون و استفاده صحیح از آن
راهنمای خرید انواع ریبون و استفاده صحیح از آن

ریبون رزین در مقابلِ تغییرات دما، رطوبت، اصطکاک (سایش) و اثر مواد مختلف شیمیایی مقاوم‌‌تر از ریبون وکس و ریبون وکس رزین است

تعریف و تاریخچه‌ «ریبون»

«ریبون» نوعی ورق پلاستیکی است که قشری از جوهر بر سطح آن کشیده شده است. از ریبون که جوهری خاص است در چاپ بر روی برچسب‌‌ها و لیبل‌‌ها با قدرت ماندگاری مختلف استفاده می‌شود. تکنیک به کار رفته در ریبون در حدود سال 1980 میلادی براساس تکنیک «ترمال ترانسفر» توسط یک شرکت ژاپنی ابداع شد.

انواع ریبون:

ریبون وکس (Wax Ribbon)

این ریبون در مقابل تغییرات دما، رطوبت، سایش و اثر مواد مختلف (مثل آب و الکل) چندان مقاوم نیست، قیمت آن ارزان‌ است اما چاپ به کمک آن سرعت بالایی دارد. مورد مصرف آن بیش‌‌تر برای برچسب‌‌های کاغذی است.

ریبون وکس رزین (Wax\Resin Ribbon)

این ریبون بیش‌‌تر برای برچسب‌‌های کاغذی و «متالایز» به کار می‌رود. تاریخچه‌ی «متالایز» به دهه‌ی 1930 میلادی باز می‌گردد. در چاپ متالایز یک لایه‌ بسیار نازک آلومینیوم بر سطح مقوا باعث ایجاد ظاهری درخشنده و نیز گرافیکی جذاب می‌شود. هدف از این نوع چاپ تقویت جلوه‌ی بصری و به وجود آوردن درخشندگی زیاد است.  درصد رزینِ ریبون وکس رزین از ریبون وکس بیش‌‌تر است لذا ریبون وکس رزین ماندگاری بیش‌تری از ریبون وکس دارد.

این نوع ریبون جهت لیبل‌هایی از جنس پلی‌پروپیلن نیز مناسب است ضمناً در لیبل‌های کاغذی هم قابل استفاده است ولی درست‌ترین و اصلی‌ترین مورد مصرف آن هنگامی است که می‌خواهید ماندگاری چاپِ معمولی داشته باشید (نه خیلی زیاد و نه کم) و در حقیقت ریبون وکس رزین، از نظر ماندگاری چاپ، حدِ وسطِ ریبون وکس و ریبون رزین است.

ریبون رزین (Resin Ribbon)

این ریبون در مقابلِ تغییرات دما، رطوبت، اصطکاک (سایش) و اثر مواد مختلف شیمیایی مقاوم‌‌تر از ریبون وکس و ریبون وکس رزین است. در صورتی که به چاپ‌‌هایی با ماندگاری زیاد نیاز داشته باشید باید از این نوع ریبون استفاده کنید. 

ریبون سوپر رزین (Resin Premium Ribbon)

این نوع ریبون یکی از بالاترین مقاومت‌‌ها را در مقابل مواد شوینده دارد و اکثراً بر روی PVC و یا لیبل‌هایی که به عنوان برچسب اموال کاربرد دارند به کار می‌رود.

مشخصات فنی ریبون

 استفاده از ریبون‌های فاقد ‌کیفیت، به «هدِ» دستگاه آسیب خواهد زد، لذا لازم است اطلاعاتی در مورد کارکرد ریبون و نوعِ با کیفیت آن داشته باشید.

ریبون که نوعی ورق پلاستیکی آغشته به جوهر است به گرد یک هسته (core) که جنس آن اغلب از چوب است پیچیده شده که این هسته‌ی مرکزی (core) بر دو نوع است:  یک اینچ و یا نیم اینچ، که نوع یک اینچی آن پرکاربردتر است مگر در ریبون‌هایی با متراژ (طول) کم.

ریبون نسبت به بزرگی و کوچکی دستگاهی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند از نظر طولی (متراژ)  Lenght مختلفی داشته باشد. طول ریبون در اغلب موارد  از 75 تا 450 متر است. عرض ریبون هم متفاوت است و عرض موارد پر کاربردتر ریبون از 40mm تا 160mm است که در اکثر موارد اندازه‎های کم‌تر از 110mm آن، در بسیاری از دستگاه‌ها قابل استفاده است.

نکته‌ای که همیشه باید در نظر بگیرید انتخاب نزدیک‌‌ترین اندازه‌ی عرض ریبون به اندازه‌ی لیبل مورد نظرتان است، چرا که به این ترتیب پرت کم‌تری خواهید داشت و در هزینه‌ی کار‌ صرفه‌‌جویی خواهد شد.

در انتخاب یک ریبون باید نسبت به اهمیتی که هر یک از موارد زیر برای کار دارد اقدام به انتخاب ریبون کرد:

1-کیفیت و ماندگاری چاپ (میزان حساسیت به دما- جنس پلیمریزاسیون (PE) – ضخامت جوهر ) و جنس لیبل یا برچسب مورد نظر

2- قیمت

در مورد بررسی کیفیت ریبون فقط می‌‌توانید آن را مقابل نور گرفته و تا حدی به میزان کم یا زیاد بودن ضخامت جوهرش پی ببرید، اما جنس پلیمریزاسیون (PE) و حساسیت به دمای ریبون، توسط مصرف‌کننده قابل برآورد نیست.

در انتخابِ اندازه‌ی مناسب یک ریبون، باید طول، عرض و اندازه‌ی هسته‌ی مرکزی آن را بر طبق میزان نیاز خود بسنجید. برای این کار می‌توانید در برخی موارد به دفترچه‌ی راهنمای دستگاه نیز مراجعه کنید.

این را نیز بدانید که بنا بر جهت پیچانده شدن، یعنی بنا بر سمت جوهردار ریبون، دو نوع ریبون وجود دارد:

الف- ریبون با پوشش داخلی

ب-  ریبون با پوشش خارجی.

قبل از خرید ریبون، باید بدانید که کدام نوع از پوششِ ریبون مطابق با دستگاه شما است. به این منظور یک تکه نوار چسب را به روی لایه‌ی اصلی بیرونی (و نه لایه‌ی سلفونِ روی ریبون) بچسبانید و چند ثانیه صبر کرده و آن را جدا کنید. وجود علامت جوهر بر سطح  نوار‌ چسب، نشان‌‌گر این است که ریبون دارای پوشش خارجی است و نبودن جوهر، علامت این است که ریبون شما دارای پوشش داخلی است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ماشین های اداری آوند پرینتر

آوند پرینتر؛ مرجع فروش لوازم، مواد و قطعات مصرفی انواع ماشین های اداری، فروشگاهی و بانکی می باشد. از جمله کالاهایی که آوند پرینتر عرضه می کند: کارتریج، تونر شارژ، چیپست، دستگاه کپی، بارکد خوان، صندوق فروشگاهی، فیش پرینتر، لیبل پرینتر، کاغذ عکاسی، انواع لیبل و ریبون، پول شمار، پرینتر سوزنی، تانک جوهر، جوهر، موبایل پرینتر، ماشین حساب و... می باشد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

کسب و کار و خرده فروشی