، تهران , (اخبار رسمی): افراد هنگامی که دچار مشکلی میشوند که به راحتی قابل حل نیست و نیاز به مشورت و کمک دارند، به مشاور یا روانشناس مراجعه میکنند. برای انتخاب مشاور خوب، باید به تبحر و تجربه او دقت کرد.
در دنیای پر هرج و مرج امروز، مشکلات به قدری پیچیده و بزرگ شدهاند، که افراد به راحتی، توانایی حل آنها را ندارند. به همین دلیل رشتههای مشاوره روانشناسی، بیش از پیش گستردگی یافتهاند. با توجه به افزایش شاخههای مشاوره و تعداد بالای فارغالتحصیلان این رشته، باید دقت کافی برای انتخاب مشاور داشت. در ابتدا باید پی برد، مسائل و مشکلات مرتبط به کدام شاخه مشاوره است؟ برای مثال، اگر مشکل در خانواده و با اعضای خانواده است، باید با مشاوران خانواده مشورت کرد. اگر در انتخاب رشته دانشگاهی نیاز به کمک و مشاوره است، باید به مشاوران تحصیلی مراجعه شود.
بعد از اینکه مشخص شد به چه مشاورهای نیاز است و زمینه تخصصی مشاور، باید در چه حیطهای باشد، بهتر میتوان نسبت به انتخاب یک مشاور خوب اقدام کرد. یک راه برای انتخاب مشاور، پرسیدن از اطرافیان است برای مثال با دوستان، که در رشتههای مشاوره به تحصیل پرداختهاند مشورت کرد، یا به مشاوری مراجعه کرد که اطرافیان از مدتی پیش به او مراجعه کردهاند و از او رضایت خاطر کافی دارند. راه دیگر دست یافتن به مشاوره روانشناسی مناسب، سرچ در اینترنت و یافتن مشاوران مجرب است. که با مشاهده سوابقِ کاری، میزان تخصص و بررسی نظرات افراد مراجعه کننده به آنها، میتوان به مناسب یا نامناسب بودن آنها پی برد. همینطور افرادی که به دلیل مشغله کاری زیاد، زمان کافی، برای مراجعه حضوری به مشاور یا روانشناس را ندارند، میتوانند با مراجعه به سایتهای مشاوره از مشاوره آنلاین بهرهمند شوند.
انتخاب مشاور
افراد هنگامی که دچار مشکلی میشوند که به راحتی قابل حل نیست و نیاز به مشورت و کمک دارند، به مشاور یا روانشناس مراجعه میکنند. برای انتخاب مشاور خوب، باید به تبحر و تجربه وی دقت کنند. مشاور خوب، در واقع فردی است که، با تبحری که دارد، اعتماد مراجعه کننده را نسبت به خودش جلب میکند. تا او بتواند مشکل خود را، به راحتی با او در میان بگذارد.
برای انتخاب مشاور، باید به میزان دوراندیشیاش توجه شود، زیرا مشاور خوب، مشاوری است که آیندهنگر باشد، تا با چشماندازی به آینده مشاوره دهد. از دیگر مواردی که برای انتخاب مشاور حائز اهمیت است، این است که به چه میزان راهنماییهایش، براساس توانایی و مصالح مراجعه کنندهاش است، نه براساس نظرات شخصی خود.
یک مشاور خوب، در طول دوره مشاوره، به شخص تمرینهایی خواهد داد، تا او پیشرفت خود را نسبت به روز اول از نزدیک لمس کند. برای انتخاب مشاور، این نکته را باید در نظر داشت که، مشاور خوب فردی است، که با مراجعه کننده حس همدلی ایجاد کند، نه رابطه از بالا به پایین.
مشاوره آنلاین
در دنیای امروز که استفاده از اینترنت، یکی از ملزومات زندگی است، مشاوره آنلاین نیز امری دور از ذهن نیست. در واقع مشاوره آنلاین، ترقی بزرگی در دنیای سلامت روان است. چرا که راه دسترسی مشاور به فرد و بالعکس، بسیار آسانتر شده است. همچنین هزینههای بالای مشاوره را بسیار کاهش داده است. در مشاوره آنلاین با استفاده از اینترنت، راحتتر میتوان توصیهها و کمکهای خود را به افراد انتقال داد. این نوع خدمات اینترنتی حوزههای مختلف ارتباطی دارند. (از جمله تماس تلفنی یا ویدئویی به صورت اینترنتی، چت آنلاین در تلگرام، واتس آپ و غیره.)
از دیگر خدمات مشاوره آنلاین، دسترسی آسان به مشاور، توسط هموطنانی است که مقیم کشورهای دیگر هستند و به مشاوری با ملیت خود نیاز دارند. یا افرادی که ساکن مناطق و روستاهای محرومهستند و به مشاور خوب دسترسی ندارند. همچنین برای افرادی که به دلیل بیماری خاص یا معلولیت، رفت و آمد برای آنها سخت است. یکی دیگر از نقاط قوت مشاوره آنلاین، این است که، تعداد زیادی از افراد به صورت غیر مستقیم، راحتتر میتوانند احساسات و مشکلات خود را بیان کنند. بدین ترتیب زمان درمان آنها سریعتر پیش خواهد رفت.
مشاوره روانشناسی
یکی از شاخههای جامع و کاربردی علم روانشناسی، مشاوره روانشناسی است. که علاوه بر فرصتهای شغلی زیادی که ایجاد کرده است، راههای درمانی جدید و اثربخشی را برای مراجعان، گردآوری کرده است. هدف از مشاوره روانشناسی این است که، فرد به خود آگاهی برسد، تا بتواند، شرایطی که در آن قرار دارد را عمیقتر درک کند و باعث رشد روح و روان خود شود. در این شاخه روانشناسی، اهداف به دو صورت آنی و نهایی تقسیم میشوند. در اهداف آنی، سعی میشود مشکل با استفاده از روشهای روانشناسی تشخیص داده شود. سپس مشاور سعی در حل تخصیص مسئله میکند. در این روش سعی میشود از به هدر رفتن زمان و سرمایه روحی و دارایی فرد جلوگیری شود. در اهداف نهایی، سعی میشود با ارائه روشهایی به فرد، این توانایی را به او بدهند، که با بینشی درست، مشکل خود را درک کرده و به آن بپردازد.
در واقع در مشاوره روانشناسی علاوه بر التیام روحی فرد، شخصیتش نیز پرورش پیدا میکند. روشهای زیادی در مشاوره روانشناسی برای کمک به مراجعهکننده، استفاده میشود. از جمله به کار بردن پرسشنامه مخصوصا در مشاورههای ازدواج، به کارگیری مشاهده، برای پی بردن به نکاتی که فقط در چهره فرد مشهود است مانند استرس و اضطراب یا عصبی بودن. گاهی نیز در مشاوره روانشناسی از آزمونهای شخصیت استفاده میشود. برای آنکه سریعتر و تخصصیتر به شخصیت فرد پی ببرند.
### پایان خبر رسمی