، تهران , (اخبار رسمی): بسیاری از افراد هنگام ترک خانه به خصوص زمانهایی که به سفر میروند احساس آشفتگی و دلواپسی دارند. همچنین زمانهایی که به دور از دفتر کار یا کارخانه هستند نیز به فکر انجام صحیح کارها هستند. این افکار ساده میتوانند لذت یک استراحت کوتاه در زمان سفر را از بین ببرد.
این افکار علاوه بر از بین بردن لذت یک سفر باعث میشود زمانهایی که افراد در کنار خانواده و دوستان هستند نیز به جای لذت بردن از گپ و گفتگو دائما به فکر دفتر کار و منزل خود بوده و ناراحت باشند. این افکار باعث آزار و اذیت بسیار میشود.
راه حل چیست و چه باید کرد ؟
امروزه با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی همواره غلبه بر چنین مشکلاتی امکان پذیر است. به زبانی سادهتر برخی مسائل این چنینی به سادگی حل میشوند. امروزه با به روی کار آمدن انواع سیستم های امنیتی از جمله دوربین مدار بسته و دزدگیر اماکن که به آن سیستم اعلام سرقت نیز میگویند میتوان به راحتی غول نگرانی و دلواپسی را شکست داد و در این زمانه پر استرس بخشی از نگرانیها را از بین برد.
کمی آگاهی راجع به سیستم های امنیتی
خدمات سیستمهای امنیتی که به دو دسته حفاظتی و نظارتی تقسیم میشوند از آن دسته از فعالیتها هستند که همزمان به دو اصل علم و تجربه نیازمندند. در زمینه علمی که اصول پایه سیستمهای امنیتی مورد آموزش قرار میگیرد و در زمینه تجربه که تا حدی از علوم پایهای مهمتر است نحوه پیاده سازی علوم یادگرفته شده در زمینه سیستمهای امنیتی خودنمایی میکند که هر دو بسیار مهم و برای ایجاد امنیت به شکلی اصولی ضروری هستند. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد اصلی ترین سیستمهای امنیتی موجود یعنی دوربین مداربسته ارائه شده است.
دوربین مدار بسته
دوربین مدار بسته را میتوان مهم ترین و کار آمدترین سیستم امنیتی دانست که خود انواع و اقسام گوناگونی دارد. دوربینهای مداربسته به سه شاخه اصلی تقسیم میشوند:
- دوربین مداربسته آنالوگ
- دوربین مداربسته آی پی (IP)
- دوربین مداربسته ای اچ دی (AHD)
دوربین مداربسته آنالوگ (Analog)
این مدل از دوربین مداربسته که بر پایه فرکانسهای آنالوگ است جزو اولین تکنولوژیهای دوربین مداربسته است. کیفیت این دوربین بر حسب تی وی لاین است که در انگلیسی به اختصار TVL نوشته و خوانده میشود.
تصاویر تشکیل شده به وسیله این دوربینها خطوط افقی هستند که پشت هم بر روی هم میچسبند و تصاویر را به وجود میآورند. این مدل از دوربین مداربسته در بین دیگر شاخههای آن کیفیت تصویر پایین تری دارند اما از مزیت داشتن قیمتهای مناسبتر بهرهمند هستند. لازم به ذکر است که این شاخه از دوربینهای مداربسته تقریبا منسوخ شده و به دلیل کیفیت پایین تصاویر آن کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
دوربین مداربسته آی پی (IP)
دوربین مدار بسته آی پی (IP) که آن را دوربین تحت شبکه نیز مینامند یک تکنولوژی جدید و دوست داشتنی است که همواره به دلیل کیفیت بالای تصاویر خود مورد توجه است. کیفیت تصویر این شاخه از دوربینهای مدار بسته بر حسب رزولوشن که به انگلیسی Resolution نوشته و خوانده میشود محاسبه میشود.
زولوشن در اصل به نقاط بسیار زیادی گفته میشود که در کنار هم تصاویر را به وجود میآورند که تعداد این نقطه نمایانگر کیفیت تصویر در این دوربینها است. این دوربینها علاوه بر مزیت بالا بودن کیفیت تصویر دارای عیوبی چون قیمت بالا و گاها نمایش تصاویر به صورت فریم فریم و به قولی کند هستند و شاید همین ویژگی باعث شد تا شاخه جدید از دوربین مداربسته که در ادامه به آن اشاره شده پا به عرصه سیستمهای امنیتی بگذارد.
دوربین مداربسته ای اچ دی (AHD)
دوربینهایی دوست داشتنی با ترکیبی از نکات مثبت دو شاخه قبلی دوربین مدار بسته! دوربینهای ای اچ دی به اختصار AHD نوشته میشود و مخفف کلمه analog high definition است. این شاخه از دوربینهای مدار بسته دارای تکنولوژیهای منحصر به فردی هستند که برای استفاده از آن علاوه بر دوربین ای اچ دی (AHD) به دستگاه دی وی آر (DVR) از نوع AHD نیز نیاز دارد.
نحوه عملکرد این دوربین مداربسته بدین شکل است که تصاویر با کیفیت HD توسط سنسورها و لنز دوربین دریافت میشود سپس این تصاویر HD که در اصل مانند دوربینهای IP با کیفیت بالا هستند توسط قطعهای که در داخل برد دوربین قرار گرفته به سیگنالهای آنالوگ تبدیل میشود و از طریق کابل کواکسیال یا RG59 (که در دوربینهای آنالوگ استفاده میشود) به سمت دستگاه دی وی آر منتقل میشود و پس از ورود به آن توسط قطعههایی که در داخل بورد دستگاه قرار دارد سیگنالهای آنالوگ مجددا به کیفیت HD که کیفیت بالا تصاویر هستند تبدیل میشوند.
در اصل ما تصاویر را با کیفیت بالا دریافت میکنیم! این اتفاق باعث میشود که بتوان تصاویر با کیفیت نزدیک به دوربینهای IP را با بستر کابل کشی دوربینهای آنالوگ در دسترس داشت، علاوه بر این مزایا میتوان از قیمت مناسب این دوربینها و عدم فریم فریم شدن تصاویر لذت برد!
انواع و اشکال دوربینهای مدار بسته
دوربینهای مداربسته همانطور که به انواع مختلفی از لحاظ تکنولوژی ساخت تقسیم میشوند، از لحاظ شکل ظاهری و تناسب آنها برای استفاده در محیطهای مختلف با هم تفاوت و مدلهای گوناگونی دارند که در ادامه بررسی شده است.
- دوربین مدار بسته دام (Dome cctv)
این مدل از دوربین مدار بسته که به شکل نیم کروی است معمولا در محیطهای به دور از گرد و غبار و رطوبت مورد استفاده قرار میگیرند ، چرا که در این شرایط آسیب پذیر بوده و خیلی زود خراب میشوند. در عوض شکل زیباتر و کوچک تری دارند و مناسب استفاده در محیط2های داخلی مانند داخل منزل، دفتر کار و غیره هستند. این دوربینها دارای کیفیتهای تصویر و لنزهای مختلفی هستند که با توجه به محیط مورد نظر انتخاب و نصب میشوند.
- دوربین مدار بسته بولت (Bullet cctv)
دوربین مدار بسته بولت شکلی کشیده دارد و در اصطلاح به انگلیسی به معنی گلوله است. این مدل از دوربین دارای اندازهای بزرگتر به نسبت دوربین دام است. در عوض اکثر این دوربینها در برابر گرد و غبار و رطوبت مقاوم هستند و میتوان با خیالی آسوده در محیطهای باز از آن ها استفاده کرد. این مدل از دوربین مداربسته نیز دارای کیفیتهای تصویر و لنزهای گوناگون است و با توجه به محیط قابل انتخاب و نصب هستند.
- دوربین مدار بسته چرخشی (PTZ)
دوربینی است با قابلیت چرخش و کنترل به صورت اتوماتیک یا دستی که هم در محیطهای داخلی و هم در محیطهای باز قابل استفاده هستند و تنها مناسب برای محیطهای بزرگ و با مساحت بالا هستند.
این دوربینها نیز مانند دو مدل قبل کیفیت تصاور و انواع لنز مختلفی دارند که با توجه به نوع استفاده انتخاب و نصب میشوند، اما با تمام مزایایی که دارند باید بدانید که این دوربین مداربسته نیاز به پشتیبانی دوربین دیگری دارد چرا که این دوربینها معمولا در محیطهای وسیع نصب میشوند و در یک زمان نمیتوانند تمام جهات را پوشش دهند برای همین باید در نوع نصب دوربین مداربسته که چرخشی است همیشه به فکر نقاط خارج از دسترس این دوربین بود.
دستگاه ضیط ویدیویی یا DVR
برای نصب دوربین مدار بسته یکی از مهمترین تجهیزات و در اصل قلب اصلی تجهیزات است و تمام کابلهای دوربینها که تصاویر را حمل میکنند در نهایت تمام تصاویر را به دستگاه DVR منتقل کرده و برای به نمایش در آمدن تصاویر مورد پردازش قرار میگیرند. دی وی آر نیز انواع مختلفی از لحاظ کیفیت دارد که هر کدام با توجه به کیفیت دوربینها انتخاب میشوند.
همچنین هر دی وی آر مناسب برای تعداد مشخصی از دوربین است که پورتهای ورودی آن این قضیه را مشخص میکند. ورودیهای دستگاه DVR از لحاظ تعداد به صورت بیتی و با ضریب مشخصی هستند که به ترتیب به آن دی وی آر 4 کانال - دی وی آر 8 کانال - دی وی آر 16 کانال و دی وی آر 32 کانال گفته میشود.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت دوربین مدار بسته ویو پوینت به ادرس www.viewpoint-cctv.com مراجعه کنند.
### پایان خبر رسمی