، (اخبار رسمی): این روزها اخبار ضد و نقیض در مورد اخذ مالیات از سپرده بانکی به خبر اول حوزه بانک و سرمایهگذاری تبدیل شده است. ولی تاکنون تحیلی دقیق کارشناسی در مورد محاسن و معایب اجرا یا عدم اجرای این طرح منتشر نشده است.
به گزارش بانک اول قانون مالیاتهای مستقیم که در تابستان سال ۹۴ به تصویب نهایی رسید پس از گذشت ۴ سال برای اصلاح برخی مواد و توسعه پایههای مالیاتی، مجدد در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفت.
به عنوان مثال یکی از پایههای جدید این قانون موضوع «اخذ مالیات از سود سپرده بانکی» است که قرار است به عنوان ماده ۱۰۴ به قانون فعلی الحاق شود.
در این بند آمده است: درآمد (سود دریافت) اشخاص حقیقی و حقوق حاصل از موارد زیر (اعم از اینکه درآمد مذکور در منبع مشمول مالیات، معافیت و یا مشمول نرخ صفر باشد) به استثنای درآمدهای که مشمول مقررات سایر فصول شناخته شده است، به شرح زیر مشمول مالیات است:
۱- ۵۰ درصد سود سهام و سهم شرکه از اشخاص حقوقی
۲-سود سرمایه گذاری در اوراق مشارکت و سایر انواع اوراق بهادار
۳- سود متعلق به حسابهای پس انداز، سپردههای مختلف و گواهیهای سپرده نزد بانکها، موسسات مالی و اعتباری، صندوقها و نظایر آن به شرح زیر:
الف- سود متعلق به سرمایه گذاری کوتاه مدت کمتر از شش ماه، ۶۰ درصد سود حاصله
ب- سود متعلق به سرمایه گذاریهای میان مدت ۶ ماه تا یک سال، ۴۰ درصد سود حاصله
ج- سود متعلق به سرمایه گذاریهای بلندمدت بیشتر از یک سال، بیست درصد سود حاصله
۴- سود سرمایه گذاری نزد سایر اشخاص
۵- سود حاصل از انواع عقود اسلامی
در حال حاضر این پیش نویس در اختیار وزارت امور اقتصاد و دارایی قرار دارد تا به محض نهایی شدن به دولت ارسال شود.
البته طبق آنچه که پیش از این دهقان دهنوی، معاون اقتصادی وزیر امور اقتصاد و دارایی گفته بود لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم تا پایان مهر و اگر نشد حداکثر تا نیمه آبان ماه به دولت ارسال خواهد شد.
هر چند که فرهاد دژپسند عصر چهارشنبه درباره ادعای مطرح شده در در برخی رسانهها مبنی بر برنامه وزارت اقتصاد برای اخذ مالیات از سپردههای بانکی و سود آنها ضمن تکذیب این خبر گفت: در طرح قانون مالیاتهای مستقیم نیز تاکنون چنین موضوعی مطرح و بررسی نشده است.
حال چه این قانون تصویب و اجرا شود و چه نشود سوال این است که آیا در این شرایط بیمارگونه اقتصاد ایران اخذ مالیات از سود سپرده بانکی باعث فرار نقدینگی از زندان بانک و حمله ور شدن به بازارهای نه چندان موازی طلا- سکه - ارز- مسکن و... نمیشود.
در گذشته نیز که بحث اخذ مالیات از سپرده مردم در بانک مطرح شد بسیاری از مخاطبان بانک اول با ارسال پیام به بخش روابط عمومی با ابراز ناخرسندی و اعتراض شدید. اجرای این قانون را ضربه بزرگی به درآمد اندک خود از محل سود سپرده در بانک میدانستد.
### پایان خبر رسمی