، تهران , (اخبار رسمی): لوله گالوانیزه نوعی از لوله های فولادی هستند که به وسیله پوششی محافظتی از خوردگی و زنگ زدگی در برابر تغییرات آب و هوایی جلوگیری می کنند و مقاومت آن ها را بالا می برند. جنس لوله گالوانیزه از آهن سفید نورد شده می باشد. گالوانیزه کردن با پوشش روی صورت می گیرد.
درباره لوله گالوانیزه
جنس لوله گالوانیزه از آهن سفید نورد شده می باشد، لوله گالوانیزه لوله درزدار جوش داده شده ای می باشد که در فلز روی مذاب فرو برده می شود. اولین نمونه شناخته شده آهن گالوانیزه توسط اروپاییان در قرن هجدهم میلادی در مجموعه موزه شمشیربازی سلطنتی در زره هندی بود.
در استفاده مدرن اصطلاح گالوانیزه کردن با پوشش روی صورت می گیرد، اختراع گالوانیزاسیون توسط دانشمند ایتالیایی به نام گالوانی در سال 1775 بود. در اوایل قرن بیستم لوله های گالوانیزه جایگزین چدن و سرب مورد استفاده در لوله کشی آب سرد بود.
به طور معمول لوله کشی گالوانیزه از داخل به بیرون زنگ زدگی میکند و باعث مشکلات فشار آب و شکست لوله و در نهایت پوسته پوسته شدن و وجود قابل ملاحظه ای ناخالصی که رنگ و طعم آب را تغییر میدهد می شود. امید به زندگی لوله گالوانیزه 70 سال است.
از زمان جنگ جهانی دوم لوله های مس و پلاستیک را جایگزین لوله گالوانیزه کردند. اما لوله فولادی گالوانیزه هنوز در برنامه های کاربردی فضای باز مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع لوله گالوانیزه
لوله های گالوانیزه که به آنها لوله آهنی سفید هم گفته میشود به دو دسته تقسیم میشوند:
لوله های فولادی گالوانیزه
لوله های آهنی گالوانیزه
روش های گالوانیزه کردن
گالوانیزه گرم
گالوانیزه گرم همان غوطه ور کردن آهن یا فولاد مناسب در وان مذاب روی با دمای 460 درجه سانتی گراد است. ضخامت لایه روی در این روش 100 تا 130 میکرون است و روی پوشش داه شده در این روش کدر و مات است و سطح صاف و یک نواختی ندارد و توسی رنگ است.
گالوانیزه سرد
گالوانیزه سرد یا الکتروگالوانیزاسیون پوشش روی به صورت پوشش دهی الکتریکی (الکترولیت) است. ضخامت لایه روی در این روش حدودا 25 میکرون است و روی پوشش داده شده سطح صاف و براقی دارد. در روش گالوانیزه سرد، نمک روی را داخل محلول آبی یا اسیدی (الکترولیت) ریخته و به قطعه مورد نظر اسپری می کنند.
کاربرد لوله گالوانیزه
از فولاد گالوانیزه شده در قطعات خودرو، پیچ و مهره ، ناودان ساختمان، گریتینگ ها، دستگاه های مکانیکی و الکتریکی، کانال های آب و هوا و سقف های شیروانی و … استفاده می شوند.
تا همین چند سال قبل تمامی سیستم لوله کشی آب در منازل مسکونی در ایران با لوله های گالوانیزه انجام میگرفت که کم کم جای خود را به لوله های پلاستیکی داد و در حال حاضر به ندرت ازین لوله ها در مصارف خانگی استفاده میشود.
لوله گالوانیزه بیشترین کاربرد را در شبکه های فاضلاب، چاه آب صنایع کشاورزی و گلخانه ها و برای انتقال آب، گاز، و همچنین برای محافظت از کابل های برق، سیستم های امنیتی، شبکه در محیط های باز و بیرونی را دارند.
برای مشاهده این تصویر در سایز اصلی اینجا را کلیک کنید.
### پایان خبر رسمی