اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139907244703611071

خواص شیره انگور از نظر طب سنتی

کد: 139907244703611071

https://bit.ly/3dDXN8K

، اصفهان , (اخبار رسمی): شیره انگور که در طب سنتی به آن دبس یا دوشاب نیز می‌گویند از فراورده‌های آب انگور تهیه می‌شود و دارای طبیعت گرم و تر است.

خواص شیره انگور از نظر طب سنتی / خرید شیره انگور
برای خرید شیره انگور درجه 1 کلیک کنید

شیره انگور که در طب سنتی به آن دبس یا دوشاب نیز می‌گویند از فراورده‌های آب انگور تهیه می‌شود و مثل شربت غلیظ است. شیره انگور دارای طبیعت گرم و تر است و استفاده از آن برای اکثر افراد مفید است. در نوع صنعتی شیره انگور آن را از انگورهای نامرغوب و در شهرهایی که برداشت انگور در آن‌ها صورت می‌گیرد، تهیه می‌کنند. اما در نوع سنتی شیره انگور را از انگورهای شیرین و خوش طعم تهیه می‌کنند. در این مقاله درباره خواص شیره انگور و درمان بیماری‌هایی که توسط خواص شیره انگور صورت می‌گیرد، بیشتر می‌خوانید.

برای خرید شیره انگور اعلا و درجه یک و همچنین خرید محصولات سالم و روستایی دیگر وارد سایت سلوا شوید و سفارشتان را ثبت کنید:

خواص شیره انگور از نظر طب سنتی

  1. از فواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می تواند در کنار بقیه درمان ها شیره انگور را مصرف کند.
  2. مولد خون صالح (خون سالم و طبیعی و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با توجه به اینکه شیره انگور خون ساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، می توانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند.
  3. افزایش دهنده وزن بدن است. از دیگر فواید این خوراکی شیرین، افزایش حجم عضلات است. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می کنند چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.
  4. یکی دیگر از خواص شیره انگور باز کنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد انسداد ایجاد نشود، می توان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.
  5. یکی از خواص شیره انگور اثر ضد التهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق می شوند و به دنبال آن سرفه می کنند، توصیه می شود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند.
  6. درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا و یرقان است.
  7. برای بیماری های طحال، افسردگی و غضب مفید است.
  8. برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می شود.

طرز تهیه شیره انگور یا دوشاب خانگی

ابتدا انگورها را خوب بشویید و دانه کنید. در شیوه سنتی معمولا انگورها را با خوشه درون یک تشت آب می ریزند. بعد با یک دستگاه آب میوه گیری انگورها را آب بگیرید.در این مرحله باید آب انگور را از داخل صافی رد کنید تا یک آب انگور خالص داشته باشید. حالا تفاله‌های آب انگور را دوباره از یک صافی دیگر رد کنید تا اگر آبی درونشان باقی مانده، خالی شود. آب انگور را درون یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت مستقیم قرار دهید. قبل از اینکه روی آب انگور حباب ایجاد شود و به نقطه جوش برسد، درون قابلمه خاک بریزید (خاک مخصوص دوشاب به میزان یک هشتم وزن انگور ). شما باید با دستتان خاک را بردارید و در چند مرحله درون قابلمه بریزید. بعد دیگ را هم بزنید و کف روی آب انگور را بردارید. این کار باعث می‌شود که ترشی دوشابتان گرفته شود و شیره انگورتان صاف و یکدست شود.

بعد از اینکه به صورت کامل کف روی آب انگور را برداشتید، اجاق را خاموش کنید. قابلمه را در یک گوشه بگذارید و ۱۰ تا ۱۲ ساعت به آن فرصت بدهید تا شیره‌تان صاف و زلال شود. پس از گذشت این ساعات دوباره کف روی شیره انگور را بردارید. حالا یک ملاقه بزرگ بردارید و آب انگوری را که صاف شده داخل یک قابلمه دیگر بریزید. یادتان باشد که مواد ته نشین شده ته قابلمه را داخل دیگ جدید نریزید. این مرحله را یک بار دیگر امتحان کنید و دوباره شیره را به قابلمه دیگری منتقل کنید تا مواد ته نشین نشده‌ای در آن باقی نماند. حالا قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار بدهید و کف‌های روی آن را مجددا بردارید. فرصت بدهید تا شیره‌تان بجوشد و مواظب باشید که سر نرود. وقتی شیره‌ شما حسابی غلیظ شد، دوشاب شما آماده است. در آذربایجان به این مرحله که می‌رسند یک «به» را داخل قابلمه می‌اندازند تا طعم دوشاب ترش و شیرین شود. می‌توانید وقتی برف بارید، دوشاب خانگی‌تان را با برف تازه مخلوط کنید، آن را میل کنید و از خواص شیره انگور به این شکل لذت ببرید.

انواع شیره انگور را بشناسید

• شیره انگور ملایر که یکی از شیره‌های بسیار معروف است به رنگ قهوه‌ای بسیار روشن است.
• شیره انگور همدان دارای رنگی تیره‌تر نسبت به شیره ملایر، طعمی شیرین‌تر و حالتی شل‌ است.
• شیره اردبیل از تمام شیره‌های بالا تیره‌تر و ظاهر آن شل‌تر است.

شیره انگور اصل چه ویژگی‌هایی دارد و چطور شیره انگور تقلبی را بشناسیم؟

اگر می‌خواهید شیره انگور را از بیرون خریداری کنید و در عین حال از خواص آن بهره ببرید باید بتوانید شیره انگور اصل را بشناسید. اگر شما از خریداران و مصرف کنندگان همیشگی شیره انگور باشید، به سادگی و با مزه کردن شیره انگور می‌توانید دوشاب اصل را تشخیص دهید. بعضی افراد حتی با بو کردن شیره انگور می‌توانند این کار را بکنند. اما اگر خودتان جزو این دسته از افراد نبودید یا به این نوع افراد دسترسی نداشتید، دو روش ساده برای تشخیص شیره انگور اصل وجود دارد؛ اول اینکه باید ویژگی شیره انگور واقعی را بشناسید و دوم از فروشندگان معتبر شیره انگور را بخرید.

راحت‌ترین راه تشخیص دوشاب و استفاده از خواص شیره انگور اصل چشیدن آن است. شیره‌های طبیعی خیلی شیرین هستند و طعم انگور در آن‌ها مشخص است. دقت کنید که اگر چیزی غیر از این به شیره انگور اضافه شده باشد، کاملا مشخص است. این روش برای تشخیص شیره‌هایی که افزودنی‌های غیرمجاز زیادی دارند، جوابگوست اما برای شیره‌هایی که افزودنی کمی به آن اضافه کرده‌اند تا حدودی سخت و دشوار است. باید بدانید که رنگ شیره انگور واقعی معمولا به رنگ عسلی، خرمایی یا قهوه‌ای است. البته این ملاک خیلی خوبی برای شناخت شیره انگور اصل نیست. چرا که شیره انگور شیراز و شیره انگور سفید رنگ‌های متفاوتی دارند اما در نوع خود بسیار عالی و همه خواص شیره انگور را دارا هستند.

همان طور که گفته شد، شما با استشمام شیره انگور می‌توانید به اصل بودن آن پی ببرید. شیره انگور اصل یا دوشاب دارای رایحه‌ای تند و البته غلیظ هستند. اما شیره انگور صنعتی چنین رایحه‌ای ندارد. معمولا به شیره‌های انگور صنعتی ۲۰ درصد افزودنی‌های غیرمجاز اضافه می‌کنند و این باعث زیاد شدن غلظت آن‌ها می‌شود. یک نکته مهم درباره این شیوه شناخت این است که خیلی نمی‌توان به آن اعتماد کرد؛ چرا که وقتی شیره‌ای در زمان طولانی یک جا بماند، ته نشین و غلیظ می‌شود. همین شیره اگر در مقابل نور آفتاب قرار بگیرد، شل شده و وا می‌رود. می‌توانید به قیمت شیره انگور دقت کنید چون در برخی موارد که دارند این ماده غذایی را ارزان میفروشند، از شیره نبات در آن استفاده میکنند که خواص و ویژگی های این ماده ارزشمند را تا حد زیادی از بین می برند. اگر خودتان بخواهید یک حساب سرانگشتی کنید باید قیمت ۵ کیلو انگور را برای ۱ کیلو شیره اصل محاسبه کنید. اگر خیلی در خرید شیره انگور وسواس دارید و برایتان مهم است که شیره انگور اصل باشد تا از خواص شیره انگور بتوانید استفاده کنید باید آن را به آزمایشگاه موادغذایی بسپارید. در این مورد اگر قندی که در شیره انگور وجود دارد، پایین‌تر از ۲ تا ۳ درصد باشد یعنی آن شیره تقلبی نیست. این روش معمولا بعد از خرید جواب می‌دهد. 

شیره انگور را چطور نگهداری کنیم؟

اما ما چطور باید دوشاب را نگهداری کرد که هم سالم بماند و هم خواص شیره انگور حفظ شود؟  در گذشته شیره انگور را در کوزه نگهداری می‌کردند اما حالا با وجود ظروف مختلف دردار نگهداری شیره انگور خیلی سخت نیست. اگر شیره انگور را در جای خنک نگهداری کنید مانند همه موادغذایی‌ای که دارای قند هستند سفت می‌شود و شکرک می‌زند که فقط کافی است آن را در مقابل حرارت غیر مستقیم آفتاب قرار دهید. یادتان باشد که هرگز شیره‌ انگور را در یخچال نگه ندارید. اگر شیره انگورتان کپک زد یا طعم ترشیدگی به خود گرفت این یعنی شیره شما به اندازه کافی غلیظ نبوده است.

ویژگی های شیره انگور  خانگی سلوا:

  • تولید خانگی به روش سنتی
  • بدون استفاده از خاک سفید
  • بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی
  • 100 درصد خالص و بدون شیره نبات(در برخی از شیره ها برای کاهش قیمت از شیره نبات استفاده می کنند.)
  • مصلحات: تخم ریحان، خشخاش

برای خرید شیره انگور طبیعی سلوا ، کلیک کنید 

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سلوا، فروشگاه محصولات سالم و روستایی

سلوا در سال 1395 فعالیت خود را در زمینه تولید، تامین و توزیع سبد محصولات سالم آغاز کرد. پس از مدتی این مجموعه در اکوسیستم "کسب و کار اجتماعی" رشد کرده و در این بستر دو هدف اجتماعی توسعه مصرف محصولات سالم توسط خانواده ها و همچنین توسعه کسب و کارهای خانگی و روستایی را دنبال می کند. فروش محصولات از طریق اپلیکیشن سلوا انجام شده و به صورت توزیع درب منزل به دست خانواده ها می رسد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

صنایع غذایی و کشاورزی