، (اخبار رسمی): در این مقاله مراحل بازیافت کاغذ باطله به طور کامل شرح داده می شود. کتاب ها، روزنامه ها، مجلات، رسیدها و ... می توانند در دسته کاغذ باطله ها به حساب بیایند.
برای بازیافت کاغذ باطله و کارتن ها چشم انداز وسیعی در ایران وجود دارد. در حال حاضر این صنعت رو به پیشرفت است اما تعداد کارخانه های تولید کاغذهای بازیافت در این زمینه بسیار کم است.
بازیافت کاغذ باطله چندین حسن برای ما دارد. اولین حسن بازیافت کاغذ باطله، بازگشت به چرخه و استفاده مجدد از آنهاست و دومین سود رفع انباشتگی محیطی در محل کار، زندگی و ... است که باعث می شود محل زندگی ما چهره ی بهتری داشته باشد.
بازیافت کاغذ باطله و کارتن های دورریختنی یکی از بخش های جذاب و سودآور در صنعت بازیافت است که علاوه بر تولید محصولات جدیدتر کمک شایانی نیز به حفظ محیط زیست می کند. کاغذها روزانه بخش مهمی از زباله های تولیدی را شامل می شوند و از آنجایی که منبع اصلی تولید کاغذ از قطع درختان به دست می آید، بازیافت این مواد اهمیت زیادی در حفظ این سرمایه های حیاتی بشر خواهد داشت. انواع کاغذ و مقوا از زباله های جامد به حساب می آیند و حدودا ۱۰ درصد از کل زباله های تولید شده در کشور ما را شامل می شوند.
فرآیند بازیافت کاغذ های باطله چگونه است؟
ابتدا کاغذها و کارتن های که در مبدا تفکیک شده اند جمع آوری شده و به انبار منتقل می شوند تا مجددا تفکیک شده و کاغذهای قابل بازیافت از کاغذ های غیر قابل بازیافت تفکیک شوند. این کاغذهای قابل بازیافت باید بسته بندی و پرس شوند تا برای حمل و نقل و ارسال به کارخانه بازیافت کم حجم باشند.
به این نکته توجه داشته باشید که کاغذهایی قابلیت بازیافت دارند که لکه های روغن نوشابه و ... نداشته باشند ، در سایر فرآیند های بازیافت مانند بازیافت بطری و ... باید بطری خالی شود اما در فرآیند بازیافت کاغذ تنها نکته مهم قابل بازیافت بودن کاغذ است.
برای بازیافت کاغذهای باطله ابتدا آن ها را در پالپر یا گالاندول میریزند تا کاغذهای رنگی با سود یا کلر مرکب زدایی شوند. حالا کاغذهای باطله باید با آب مخلوط شوند تا کاملا تمیز شوند. در این حالت مخلوطی از آب و الیاف تشکیل شده که پس از عبور صافی و تصفیه کننده بر روی روی میز فوردرینیر ریخته می شوند. وقتی آب اضافی خارج شد این مخلوط آب و کاغذ به ماشین خمیر سازی منتقل می شود تا خمیر کاغذی بدست بیاید. سپس این خمیر کاغذی نیز باید به بخش های آبگیری، خشک و اتو کردن ارسال شود. در نهایت خمیر کاغذی تهیه شده را میتوان در اندازه های مختلف برش داده و برای مصارف مختلف استفاده کرد.
مسائل بازیافت کاغذ باطله در ایران
بازیافت کاغذ باطله هم مانند سایر شغل ها دارای مسائل خاصی است اما از مهم ترین آنها می توان به نبود صنایع بازیافت استاندارد، کمبود بودجه و سرمایه برای تولید زیرساخت های لازم در این صنعت، نبود نیروی متخصص کافی در صنعت بازیافت، نبود آگاهی کافی در مورد اهمیت تاثیر بازیافت بر حفظ محیط زیست، عدم آموزش جامعه در زمینه اهمیت تفکیک صحیح زباله از مبدا، نبود بازار رسمی فروش مواد بازیافتی و عدم فعالیت و همکاری بخش خصوصی در این زمینه اشاره کرد.
متاسفانه اغلب کاغذهای بازیافتی تولید داخل از کیفیت کافی برخودار نیستند و به دلیل پرس ناصحیح سطح چندان صافی نداشته و بعضا دارای ناخالصی های فلزی و غیربهداشتی هستند. در حالیکه نمونه های خارجی کاغذ بازیافتی، بسیار صاف و باکیفیت بوده و ناخالصی کمتری دارند. این مشکلات ناشی از پایین بودن سطح فناوری ها و تجهیزات بی کیفیت در این بخش است زیرا اغلب کارخانه های مقوا سازی برای هزینه کمتر به سراغ دستگاههای قدیمی و بی کیفیت می روند.
سرمایه گذاری در بازیافت کاغذ
برای بازیافت کاغذ باطله و کارتن ها چشم انداز وسیعی در ایران وجود دارد. در حال حاضر این صنعت رو به پیشرفت است اما تعداد کارخانه های تولید کاغذهای بازیافت در این زمینه بسیار کم است. بنابراین سرمایه گذاری در زمینه بازیافت کاغذ باطله می تواند صنعت بسیار سودآوری برای علاقه مندان به این زمینه باشد.
سخن پایانی
پیک کاغذی در نظر دارد در راستای توسعه صنعت بازیافت و حفظ شرایط محیطی زندگی شما ، خریدار کاغذ باطله شما درب منزل با بالاترین قیمت باشد.
### پایان خبر رسمی