، بجنورد , (اخبار رسمی): نوشتن رزومه حرفهای کاری دشوار و زمانبر است. با این حال داشتن یک رزومه خوب، اولین قدم برای رسیدن به شغل رویایی است.رزومه حرفهای، رزومهای است که حاوی سوابق تحصیلی، شغلی و دستاوردهای فردی است که در مدت زمان کوتاهی بتواند توجه کارفرما را به خود جلب کند و او را برای برقراری تماس با کارجو ترغیب کند.
افرادی جویای کار با ارسال معرفینامه به کافرما سعی میکنند اطلاعات دقیقی از شخصیت، تحصیلات و سوابق شغلی خود به کارفرما ارائه کنید. اگرچه نحوه نوشتن رزومه کاری امری سلیقهای است. مطمئناً رزومه هر چه زیباتر باشد و جزئیات بیشتری از سوابق شغلی شما ارائه کند، تاثیرگذارتر خواهد بود.
رزومه سندی است حاوی سوابق تحصیلی، شغلی و دستاوردهای یک فرد که معمولاً جهت تقاضای یک موقعیت شغلی ارائه میشود. یک رزومه خوب، اطلاعات و تجربیات شما را به بهترین شکل ممکن به کارفرما منتقل میکند.
در واقع، رزومه یک سند بازاریابی است که از طریق آن باید برای خودتان بازاریابی کنید. در این سند شما باید مهارتها، تواناییها، صلاحیتها و تجارب خود را به کارفرما بفروشید. بنابراین هرچه خودتان را بهتر معرفی کنید، تصمیمگیری برای کارفرما راحتتر خواهد بود.
یک رزومه حرفهای باید به شکلی طراحی شود که اطلاعات مرتبط با شغل و ویژگیهای شخصی شما را برجسته کند و نقاط ضعف شما را بپوشاند.
بهتر است از همین ابتدا بدانید که هیچ راهکار مطلقی برای ساخت رزومه وجود ندارد. رزومه سندی است که به شما تعلق دارد و شما این اختیار را دارید به دلخواه خود آن را تزئین کنید. رزومه شما میتواند بر روی کاغذ، یک فایل PDF، یک صفحه از سایت شخصی یا حتی یک تیشرت (اگر کارفرمایتان به خلاقیت اهمیت ویژهای میدهد) چاپ شود.
با این حال، یک رزومه حرفهای باید شامل موارد خاصی باشد. در حقیقت، کارفرما با دیدن رزومه شما انتظار دارد اطلاعات مفیدی از شما به دست آورد. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که یک رزومه حرفهای باید شامل چه اطلاعاتی باشد.
یک رزومه استاندارد معمولاً بیشتر از دو برگه A4 نیست. رزومه استاندارد معمولاً حاوی اطلاعات مهمی از سوابق شغلیتان است و چندان وارد جزئیات نمیشود. برای درک درست از طول رزومه، در ابتدا باید تفاوت بین Resume و CV را بدانیم.
Resume معمولاً یک یا دو صفحه است و اطلاعات شغلی و تحصیلی شما را به صورت مختصر و تیتروار بیان میکند. کارجو باید Resume خود را برای هر موقعیت شغلی تطبیق دهد. در Resume نیازی نیست که همه چیز به ترتیب تاریخ نوشته شود. همچنین، الزامی وجود ندارد که Resume بیانگر تمام سوابق شغلیتان باشد.
از طرف دیگر، مفهومی به نام CV وجود دارد. CV (که مخفف عبارت Curriculum Vitae است) سندی دو یا چند صفحهای است که اطلاعات شخصی، سوابق و دستاوردهای شغلی کارجو را با جزئیات دقیق نمایش میدهد. همچنین، در هنگام نوشتن CV باید سوابق تحصیلی و دستاوردهای شخصی مانند مقالات و کتب چاپ شده، افتخارات و جوایز نیز ذکر شوند.
CV معمولاً باید بر اساس ترتیب زمانی نوشته شود. چنین کاری باعث میشود تا کارفرما دید بهتری نسبت به مسیر شغلیتان به دست آورد. CV معمولاً ثابت است و برای موقعیتهای شغلی مختلف تغییر نمیکند.
معمولاً در ایران زمانی که از رزومه صحبت میشود منظور Resumeای است که با دقت CV نوشته شده باشد. نکاتی هم که در این مقاله بیان میشود بر این اساس گردآوری شدهاند.
اگر تعداد صفحات رزومهتان زیاد است با انتخاب یک فونت مناسب، استفاده از جدول و نشانهگذاری میتوانید تعداد صفحات را به شکل قابل ملاحظهای کاهش دهید.
انواع مختلف رزومه
رزومهها معمولاً به دو روش نوشته میشوند:
به ترتیب زمانی (Chronological): در این نوع رزومه، سابقه شغلیتان را بر اساس تاریخ مینویسید. در این رزومه، معمولاً آخرین سوابق شغلی در ابتدای رزومه نوشته میشوند. تهیه رزومه Chronological، راحتترین و رایجترین روش تهیه رزومه است. رزومهای که به ترتیب زمانی نوشته شده باشد معمولاً پرجزئیات، قابل فهم و زندگینامهگونه هستند و برای دانشجویانی که سابقه کاری خوبی نیز دارند بسیار مفید هستند.
بر اساس مهارت (Skills-based): این نوع رزومهها معمولاً برای موقعیتهای شغلی خاص ایجاد میشوند. در این نوع رزومه، کارجو سعی میکند تا تنها بر روی مهارتها و سوابقی تمرکز کند که با موقعیت شغلی فعلی در ارتباط هستند. این نوع رزومه برای موقعیتهای شغلی مدیریتی بسیار کاربردی است.
یک الگوی مناسب دارد
هدف رزومه باید این باشد که در قالبی صحیح، ارزشهای خود را به کارفرما اثبات کند. نقطه شروع، برای نوشتن حرفهای رزومه کجاست؟ رزومه خود را باید به شکلی تدوین کنید که برگ برندههای شما را به خوبی نشان دهد. لذا یادگیری و چگونگی آموزش نوشتن رزومه برای کار و استخدام برای کارجویان مهم و ضروریست و باید شکل و قالب نگاش آن را یادبگیرند.لذا موارد زیر توصیه می شود:
به دنبال قالبی برای رزومه خود باشید که تمام مهارتها، نقاط قوت و تجربیات شما را واضح نشان دهد.
اطلاعات مخاطب خود را به سربرگ رزومه اضافه کنید.
رزومه خود را به بخشهای زیر تقسیم بندی کنید:
- هدر با اطلاعات تماس
- خلاصهای از خودتان (درباره من) و هدف شغلی
- تجربه کاری
- تحصیلات
- مهارتها
رزومه خود را در نهایت به صورت PDF ذخیره کنید تا شکل و ظاهر آن حفظ شود و تغییر شکل ندهد. رزومههایی با فرمت Word و سایر فرمتها، در برخی سیستمها به شکل به هم ریخته نمایش داده میشوند.
اطلاعات شخصی در رزومه
اطلاعات شخصی معمولاً شامل نام و نام خانوادگی، آدرس، تاریخ تولد و شماره تماس (تلفن ثابت و همراه) میشود.
در گذشته به دلیل رعایت مسائل حرفهای از اضافه کردن عکس به رزومه خودداری میکردند (زیرا در صورت موجود بودن عکس، نپذیرفتن درخواست کارجو بر اساس سن، جنسیت یا رنگ پوست آسانتر میشود). برای مثال در آمریکا و انگلیس معمولاً از عکس در رزومه استفاده نمیشود، اما در کشورهایی مانند فرانسه، بلژیک و آلمان مشکلی از این بابت وجود ندارد.
با این حال، امروزه با گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی مانند لینکدین، استفاده از عکس در رزومه به امری اختیاری تبدیل شده است. اگر در رزومه خود از عکس استفاده میکنید، عکستان باید از شانه به بالا باشد و بهتر است در آن لبخند بزنید.
تحصیلات
شما در رزومه خود باید به رشته تحصیلی و دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاید، اشاره کنید. اگر مدارک دیگری نیز دارید بهتر است آنها را نام ببرید.
سوابق شغلی
یکی از نکات مهمی که در هنگام نوشتن سوابق شغلی باید رعایت کنید این است که از کلماتی استفاده کنید که شما را شخصی فعال معرفی کنند. برای مثال کلماتی مانند برنامهریزی، توسعه و هماهنگی میتوانند حس خوبی به کارفرما منتقل کنند.
هنگام نوشتن سوابق شغلی، سعی کنید بر روی کار گروهی تمرکز کنید. حتی اگر سابقه کاریتان مربوط به کار در رستوران یا کافی شاپ است بهتر است به جای نوشتن عبارات کلیشهای، از تجاربی که هنگام ارائه خدمات به مشتریان یا مدیریت اعتراضات مشتریان بنویسید.
همچنین سعی کنید مهارتهای خود را بر اساس نوع شغلی که میخواهید به دست آورید، اولویتبندی کنید. برای مثال شغلی مرتبط با امور مالی نیازمند مهارتهای تحلیلی و آماری است، در صورتی که شغلی مرتبط با بازاریابی به مهارتی مانند فن مذاکره نیازمند است.
در مطلب آموزش نوشتن سوابق کاری در رزومه به صورت مفصل درباره این موضوع صحبت کردهایم.
تسلط به زبانهای مختلف را در رزومه بیاورید
قرار دادن این مورد در رزومه الزامی نیست، اما اگر میخواهید در یک محیط بین المللی کار کنید، ذکر تسلط به زبانهای مختلف در رزومه میتواند امتیازاتی برای شما به همراه داشته باشد.
علایق و دستاوردها
توضیحات مرتبط با این بخش باید کوتاه و مختصر باشد. هر چقدر سنتان بیشتر میشود، الویتها و علایق شما در رزومه، به مرور کوتاه و پر اهمیت میشود.
از عبارات و جملات کلیشهای مانند “معاشرت با دوستان” استفاده نکنید. همچنین بهتر است برای نظمبخشی بصری به رزومه، از علامتگذاری و بولت پوینت برای دستهبندی علایق خود استفاده کنید. مثلا:
- ورزشی
- خلاقیت
- و …
همچنین، سعی کنید علایق و سرگرمیهای داخل رزومهتان متنوع باشد. برای مثال اگر تمام سرگرمیهایتان حول مسائل ورزشی باشد، برای کارفرما سوال خواهد شد که چگونه با مشتری یا همکاری که به ورزش علاقه ندارد، ارتباط برقرار میکنید.
مهارتها
مهارتهای ابتدایی که کارفرما انتظار دارد در رزومه شما ببیند عبارتند از:
- تسلط به یک زبان غیرفارسی (مانند انگلیسی)
- توانایی کار با نرمافزارهای Microsoft Office مانند Word، Excel، Powerpoint و …
- توانایی جستجو در اینترنت
- رزومه حرفهای چه ویژگیهایی دارد؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم روش مشخص و درستی برای نوشتن یک رزومه وجود ندارد، اما برای دریافت بهترین نتیجه پیشنهاد میکنیم، نکات زیر را در هنگام نوشتن رزومه رعایت کنید:
- رزومه شما باید با در نظر گرفتن یک موقعیت شغلی خاص نوشته شود تا مهارتهایتان با شرایط استخدامی آن شغل، بیشترین مطابقت را داشته باشد
- بخشبندی رزومه شما باید ساختاری منطقی داشته باشد تا به راحتی قابل مطالعه و مفهوم باشد
- یک رزومه حرفه ای باید کوتاه و مختصر بوده و در عین حال، حاوی اطلاعات مفید باشد
- محتوای رزومه شما نباید غلط املایی و دستور زبانی داشته باشد
- نوع و اندازه فونت رزومه باید خوانا باشد
نقل قول معروفی درباره رزومه نویسی وجود دارد که میگوید:
اگر رزومهتان بر روی یک صفحه خال خالی به شکل برعکس نوشته شده است اما باز هم برای مصاحبه با شما تماس میگیرند، بدانید که رزومه حرفه ای ساختهاید
خلاصه
مطمئناً نوشتن رزومه حرفهای کاری دشوار و زمانبر است. با این حال داشتن یک رزومه خوب، اولین قدم برای رسیدن به شغل رویایی است.
به طور خلاصه یک رزومه حرفهای، رزومهای است که در مدت زمان کوتاهی بتواند توجه کارفرما را به خود جلب کند و او را برای برقراری تماس با کارجو ترغیب کند
### پایان خبر رسمی