، (اخبار رسمی): یکی از انواع محصولات الکتریکی، کابل های جوش هستند که در سیستم جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل کاربرد فراوان جوشکاری در مصارف مختلف، استفاده از کابل هایی با کیفیت بالا، باعث تاثیر زیادی در کیفیت جوش می شود.
از کابل های جوشکاری در مدارهای الکتریکی استفاده می شود. این کابل ها دارای این رسانا با سایز بندی مختلف هستند که توسط یک لایه حرارتی نئوپرن روکش شده و دماهایی تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد را تحمل می کنند.
یکی از انواع محصولات الکتریکی، کابل های جوش هستند که در سیستم جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل کاربرد فراوان جوشکاری در مصارف مختلف، استفاده از کابل هایی با کیفیت بالا، باعث تاثیر زیادی در کیفیت جوش می شود. اگر به دنبال اطلاعاتی در این زمینه هستید در این مقاله با ما همراه شوید تا به بررسی تمامی جوانب کابل جوش بپردازیم.
کابل جوشکاری چیست؟
از کابل های جوشکاری در مدارهای الکتریکی استفاده می شود. این کابل ها دارای این رسانا با سایز بندی مختلف هستند که توسط یک لایه حرارتی نئوپرن روکش شده و دماهایی تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد را تحمل می کنند. در جوشکاری های دستی و یا اتوماتیک، کابل های جوش به صورت پیوسته بر روی زمین کشیده می شوند. لذا، آن ها را باید به گونه ای انتخاب نمود که دارای مقاومت و انعطاف پذیری بالایی باشند. به طور معمول جهت انجام جوشکاری از کابل های جوش ترموس ( ترموپلاستیکی ) استفاده می شود که ذرات پاشیده شده ناشی از جوش را به خوبی تحمل می نمایند.
مشخصه های اصلی کابل جوش
این محصولات را به گونه ای تولید می کنند که نسبت به سایر کابل ها دارای خاصیت انعطاف پذیری بالا و همچنین مقاومت فراوانی باشند و از جمله عوامل دخیل در این دوام و مقاومت بالا، رشته های استفاده شده در تعداد فراوان، منظم بودن و عایقی مناسب است.
ویژگی های کابل جوش کابل های جوشکاری دارای ویژگی های زیادی هستند که برخی از مهم ترین آن ها موارد زیر هستند:
دوام و مقاومت بالا ( از آنجایی که بیشتر جوشکاری ها در محیط های صنعتی انجام می شود، باید کابل جوش دارای مقاومت و دوام زیادی باشد زیرا در این مکان ها در معرض پاشش های جوش، آب و روغن، کشیدگی، خراشیدگی، فرسایش و… هستند.
خاصیت انعطاف پذیری بسیار
بسیار مقاوم در برابر حرارت است. ( تحمل دمایی تا ۱۲۵ درجه سانتی گراد)
نرخ خروجی این کابل ها ۶۰۰ ولت است. در واقع نرخ خروجی، بیشترین جریانی است که منبع آنرا انتقال می دهد و کابل ها را طوری انتخاب می کنند که این میزان را تحمل کند.
- صرفه جویی در مصرف برق
- دارا بودن عایقی از جنس نسوز
- انواع جوشکاری های الکتریکی
به طور کلی جوشکاری هایی که در آن ها از کابل جوش استفاده می شود به شرح زیر است:
جوش مقاومت: در این نوع از جوشکاری ها، مقاومت مواد مورد استفاده برای جوش و اتصال دو قطعه به یکدیگر، تامین می شود.
جوش ای آر سی: در طول این فرایند برای به وجود آوردن ای آر سی بین مواد پایه و الکترودها از توان جوشکاری استفاده می شود.
جوشکاری های قوسی : در این نوع جوش از کابل های مسی استفاده می شود.
جوش کاری های قوسی با عایق پودری: برای انجام فرایند جوش از یک پوشش پودری خاص، طی جوشکاری استفاده می شود.
نکته: برای بالا بردن کیفیت جوش کاری از کابل های بلند استفاده نکنید. زیرا به دلیل بالا رفتن مقاومت الکتریکی در ابتدا و انتهای کابل، افت ولتاژ صورت می گیرد.
کاربرد های کابل جوش
یکی از مهم ترین عوامل در فرایند جوشکاری، کابل است که کیفیت آن رابطه مستقیمی با کیفیت جوش و مصرف انرژی الکتریکی دارد. یعنی هر قدر جنس کابل بهتر باشد خروجی در فرایند جوشکاری نیز بهتر است. این محصولات دارای کاربرد های فراوانی هستند و به واسطه جنس و انعطاف پذیری بالا از آن ها غیر از جوشکاری، استفاده های دیگری نیز می شود. از جمله کاربردهای کابل جوش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به منظور اتصال دائم مصالحی مانند انواع سرامیک ها، پلیمرها، فلزات و…
در تولید و تعمیر خودروها، کشتی ها و…
به منظور استفاده در سیستم حمل و نقل و نوارهای نقاله
انواع کابل های جوش
کابل های جوش دارای جنس، کارکرد، سایز و عایق متفاوت هستند که معروف ترین آن ها به شرح زیر است:
کابل های لاستیکی: معمولا در جوشکاری هایی با آمپر بالا از این کابل ها استفاده می شود که دارای انعطاف پذیری زیادی هستند تا بتوان به راحتی آن ها را بالا و پایین کرد. این محصولات در دو کلاس زیر موجود هستند.
کابل های کلاس K : عایق های لاستیکی به رنگ قرمز و سیاه دارند و می توان گفت که متداول ترین کابل ها برای جوشکاری از این کلاس هستند.
کابل های کلاس M : این کابل ها دارای انعطاف پذیری فوق العاده زیادی هستند که عایق آن ها از جنس فلوئورسنت بوده و دارای قیمت نسبتا بالایی است.
قیمت کابل جوشکاری
برای مشخص نمودن مقدار دقیق قیمت و هزینه های خرید این محصولات باید به عواملی از جمله جنس رسانای سیم و کابل ، متراژ آن، نوع مفتولی یا افشان بودن آن، سایز کابل ها و برند تولید کننده آن ها توجه کرد. همچنین از دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت این محصولات عایق به کار برده شده در این کابل ها است که با توجه به بالا رفتن روزانه قیمت ها نمی توان نرخ دقیقی برای آن ها تعیین نمود.
نکته: قیمت کابل های مسی از آلومینیومی بیشتر است. زیرا دارای کیفیت بیشتر در انتقال جریان الکتریسیته هستند.
### پایان خبر رسمی