، (اخبار رسمی): ارتودنسی نامرئی به انگلیسی invisible orthodontics امروزه یکی از پرطرفدارترین انواع ارتودنسی است؛ اما دلیل برتری این روش به نسبت سایر روش های ارتودنسی چیست؟
در این نوع ارتودنسی خبری از سیم ها و قلاب های ارتودنسی نیست و در عین حال که نتیجه این روش درمانی؛ دندان های مرتب و زیبا است، تاثیر منفی در چهره فرد نمی گذارد.
ما در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع ارتودنسی نامرئی، مراحل ارتودنسی شفاف یا نامرئی ، هزینه ارتودنسی نامرئی و ... با کمک گرفتن از مجله تخصصی دندانپزشکی دندانه بپردازیم، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
انواع ارتودنسی نامرئی
انواع ارتودنسی بی رنگ، شفاف یا همان نامرئی شامل ارتودنسی متحرک نامرئی و ارتودنسی نامرئی ثابت است که در ادامه به توضیح انواع آنها خواهیم پرداخت.
ارتودنسی نامرئی ثابت
انواع ارتودنسی نامرئی ثابت شامل ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی با براکت های سرامیکی است.
ارتودنسی نامرئی لینگوال
به این نوع ارتودنسی؛ ارتودنسی مخفی یا ارتودنسی پشت دهانی هم گفته می شود، اما چرا؟ زیرا ارتودنسی لینگوال در پشت دندان ها تعبیه می شود و از روی دندان ها چیزی مشخص نیست.
ارتودنسی نامرئی با براکت های سرامیکی
ارتودنسی نامرئی سرامیکی مانند ارتودنسی ثابت است با این تفاوت که به جای براکت ها و سیم های فلزی از براکت های همرنگ دندان استفاده می شود.
ارتودنسی نامرئی متحرک
در واقع وقتی از ارتودنسی نامرئی صحبت می شود منظور دقیقا ارتودنسی نامرئی متحرک بدون سیم یا ارتودنسی با الاینرهای شفاف است.
در این نوع ارتودنسی شفاف؛ قالب مناسب برای دندان هر فردی ساخته می شود و امکان برداشتن آن در هر ساعت از شبانه روز وجود دارد. البته برای نتیجه بخشی بهتر توصیه بهترین ارتودنتیست ها این است که بیش از 2 الی 4 ساعت ارتودنسی متحرک را از دهانتان خارج نکنید.
اما چرا این نوع ارتودنسی های نامرئی طرفدارن زیادی دارد؟ دلیل این است که اولا این نوع ارتودنسی ها متحرک هستند و فرد اجازه دارد در هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و ... آن را از دهان خود خارج کند، دوما به دلیل ساخت شفاف و بی رنگی که دارد توسط سایر افراد قابل تشخیص نیست.
مراحل ارتودنسی نامرئی
شایان ذکر است که این مقاله با استناد بر مقاله تخصصی دندانپزشکی دندانه جمع آوری شده است و تمامی اطلاعات این مطلب کاملا موثق و معتبر است.
اما مراحل ارتودنسی شفاف چیست؟ در واقع مراحل این روش ارتودنسی به نسبت نوع ارتودنسی متفاوت بوده و صد البته هزینه ارتودنسی نیز به نسبت روش درمانی انجام گرفته متفاوت می باشد.
مراحل ارتودنسی لینگوال و براکت سرامیکی مراحل ارتودنسی مخفی و براکت سرامیکی به شرح زیر است:
- گرفتن عکس از دندان و فک بیمار
- بررسی عکس دندان بیمار توسط متخصص ارتودنسی
- تهیه قالب از دندان های بیمار و ارسال قالب به لابراتور برای ساخت ارتودنسی اختصاصی بیمار
- قرار دادن براکت های ارتودنسی روی دندان های بیمار توسط متخصص ارتودنسی
به این ترتیب که در روش ارتودنسی مخفی براکت ها در پشت دندان ها تعبیه می شوند اما در روش براکت سرامیکی، براکت های همرنگ دندان ها روی دندان ها قرار داده می شوند. ارائه برنامه مراقبتی لازم در طول درمان ارتودنسی؛
مراحل ارتودنسی با الاینر شفاف
مراحل ارتودنسی با پلاک های شفاف یا اینویزیلاین با سایر روش های ارتودنسی نامرئی متفاوت است که به شرح ذیل است:
- گرفتن عکس از وضعیت دندان و فک بیمار و بررسی آن توسط ارتودنتیست
- قالب گیری از دندان های بیمار توسط یک اسکنر سه بعدی
- مراحلی که برای مرتب کردن دندان ها نیاز است توسط یک نرم افزار تخصصی ارتودنسی انجام می گیرد.
- وضعیت نهایی با وضعیت اولیه دندان های بیمار مقایسه می شود و مقداری که برای جابجایی دندان ها تا مرتب شدن دندان ها نیاز است اندازه گیری می شود.
- درست کردن تعدادی الاینر شفاف که قابلیت جابجایی دندان ها به همان میزانی که نیاز است را دارند. به طور مثال چنانچه نیاز به 12 مرحله برای مرتب سازی دندان ها باشد، به بیمار 12 عدد پلاک شفاف داده می شود. بیمار هر یک از این الاینرها را به مدت 1 الی 2 هفته استفاده می کند. در هر جلسه معاینه وضعیت حرکت دندان ها توسط متخصص ارتودنسی بررسی می شود.
هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟
مسلما پیش از انجام هر کاری یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای هر فردی قیمت آن خدمت است که قیمت ارتودنسی نامرئی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع فاکتورهای بسیاری بر قیمت نهایی این روش موثر است که عبارتند از:
- میزان ناهنجاری دندان ها
- درمان فک پایین و بالا و یا هر دو
- مدت زمان انجام ارتودنسی بی رنگ
- نوع ارتودنسی نامرئی
البته لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که قیمت ارتودنسی شفاف از قیمت ارتودنسی مرئی و سنتی بیشتر است و دلیل بالا بودن هزینه ارتودنسی نامرئی، ساخت دستگاه های ارتودنسی در کشورهایی مثل کانادا است. البته خوشبختانه دستگاه های ارتودنسی نامرئی در حال حاضر در کشور خودمان نیز ساخته می شوند که باعث کاهش قیمت ارتودنسی شفاف می شود.
همچنین لازم است این نکته را خاطر نشان که هزینه ارتودنسی فک بالا نیز با قیمت ارتودنسی فک پایین متفاوت است.
معایب ارتودنسی نامرئی
بهتر است قبل از انجام هر کار زیبایی و درمانی ابتدا با معایب آن روش آشنا شوید و سپس به سراغ مزایای آن بروید، تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. از جمله معایب ارتودنسی شفاف یا نامرئی عبارتند از:
- هزینه ارتودنسی نامرئی بالاتر از قیمت ارتودنسی مرئی است.
- رتودنسی با الاینرهای شفاف مناسب دندان های با ناهنجاری شدید نیست.
- مشارکت بیمار در طول درمان در نتیجه درمان ارتودنسی بسیار موثر است.
- احتمال گم شدن یا خراب شدن الاینرهای شفاف توسط بیمار وجود دارد.
- امکان تغییر رنگ یا تغییر حالت پلاک های شفاف در صورت عدم مراقبت صحیح توسط بیمار
مزایای ارتودنسی شفاف چیست؟
- قابل مشاهده نبودن دستگاه ارتودنسی بر روی دندان های بیمار
- امکان جابجایی دستگاه ارتودنسی در روش الاینرهای شفاف یا همان ارتودنسی متحرک نامرئی
- تمیز کردن آسان ارتودنسی های شفاف
- احتمال پوسیدگی دندان بسیار کم است.
- کوتاه بودن مدت زمان ارتودنسی نامرئی
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم درباره انواع ارتودنسی نامرئی، مراحل، مزایا و معایب و هزینه ارتودنسی نامرئی صحبت کنیم. چنانچه همچنان سوالاتی در زمینه این روش ارتودنسی دارید می توانید به مجله تخصصی دندانپزشکی دندانه مراجعه کنید.
### پایان خبر رسمی