، تهران , (اخبار رسمی): تکار تراپی یکی از روش های درمانی غیر تهاجمی و امن برای بیماری های استخوانی، بافت های نرم، اسکلتی عضلانی و مفصلی به شمار می آید. دستگاه تکار دارای دو مد خازنی و مقاوتی است که باعث درمان سطحی و عمقی محل آسیب می شود
دستگاه تکار شرکت مایکروتکنولوژی دارای هندپیس مقاومتی و خازنی می باشد که برای درمان های سطحی و عمقی به کار برده می شود و قدرت بسیار بالایی دارد که حتی پس از یک جلسه، بیمار تغییرات بهبود را احساس می کند
تکار تراپی یک روش درمانی است که به وسیله دستگاه تکار انجام می شود و برای درمان بسیاری از بیماری ها پرکاربرد است.
تکار تراپی یک روش غیر جراحی برای درمان بیماری های استخوانی، بافت های نرم، اسکلتی عضلانی و مفصلی است.
این روش یکی از روش های درمانی غیر تهاجمی متداول در فیزیوتراپی است.
در ابتدای ورود دستگاه تکار در حوزه فیزیوتراپی، این روش فقط برای آسیب های ورزشی کاربرد داشت ولی با گذشت زمان از دستگاه تکار در درمان دیگر بیماری ها و آسیب های اسکلتی عضلانی که در فیزیوتراپی قابل درمان هستند نیز بکار برده شد.
واژه tecar از Capacitive and Resistive Transfer Energy ساخته شده است و به معنی تحریک روند ترمیم فیزیولوژیکی و تسریع زمان بازسازی است.
تکار با کلمه RF هم در فیزیوتراپی شناخته می شود و RF مخفف رادیوفرکانس است و به معنی استفاده از امواج با فرکانس رادیویی در درمان است.
تکار تراپی
دستگاه تکار در فیزیوتراپی نوع تکامل یافته و پیشرفته تری از درمان با دیاترمی است که باعث می شود انرژی به مناطق عمیق تر بدن انتقال یابد .
تکار تراپی نوعی دستگاه با امواج رادیو فرکانس ( طیف امواج الکترومغناطیسی) است که با دو روش خازنی و مقاومتی باعث انتقال انرژی در بافت های بدن می گردد.
با تکار تراپی جریان الکترومغناطیس که در حین درمان با دستگاه ایجاد می شود باعث انتقال انرژی به بافت های بدن می شود و در نتیجه به بازسازی آن ها بسیار کمک می کند.
در صورتی که این کار به طور دقیق و صحیح انجام شود باعث بهبودی متفاوت ضایعه در عمق بافت، تحریک جریان لنف خون، لیگمان ها، تاندون ها، بافت های عضلانی و همبند و استخوان می گردد.
زمانی که جریان الکترومغناطیسی به بافت ها برخورد می کند باعث افزایش کنترل شده حرارت به شکل موضعی در بافت می گردد که سبب بهبود جریان لتفی و پرخونی در بافت و آزادسازی هورمون های تسکین دهنده درد و ترمیم بافت و کاهش ادم و تورم می گردد.
استفاده از دستگاه تکار در فیزیوتراپی باعث می شود که جریان خون به شکل مستقیم با بالا رفتن حرارت موضعی، تسریع یابد و به صورت غیر مستقیم هم منجر به افزایش اکسیژن در بافت های تحت درمان می شود و سیستم ایمنی بدن را تحریک و موجب تسریع در روند بهبودی بافت ها می گردد.
توجه داشته باشید تاثیرات گرمایی و غیر گرمایی در این روش در واقع در خود بافت تولید می شود و جریان و اشعه ای به بافت تابانده نمی شود.
این روش، حرارات درمانی عمقی یا endogenous thermotherapy است که می تواند تایم بازسازی و توانبخشی بیمار را با فعال کردن پروسه های طبیعی فیزیولوژیکی بدن به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
شایان ذکر است اغلب مولفه های درمانی قدرت نفوذ به لایه های عمقی بدن را ندارند چون عواملی مثل پوست، غلاف عضلات، چربی زیر جلدی و … مانعی برای نفوذ امواج و انواع جریانات است.
اما تکار تراپی این ویژگی منحصر به فرد را دارد که بتواند از سد عوامل مذکور عبور کرده و به عمق بافت هدف برسد.
این ویژگی می تواند کمک شایانی به بیماران نماید تا از عمقی ترین آسیب های مفصلی عضلانی رهایی یابد.
تکار تراپی حتی پس از یک جلسه تاثیرات شگرف خود را نمایان می کند و بیمار پس از یک جلسه درمانی به طور چشمگیری بهبود می یابد.
همچنین این روش به روند ریکاوری و بهبودی بیمارانی که دچار پارگی رباط، گردن درد، پادرد و سایر مشکلات هستند بسیار کمک می کند
این روش درمانی مانند دیگر مدالیته های درمانی در فیزیوتراپی مثل: شاک ویوتراپی، اولتراسوند تراپی، مگنت تراپی، لیزر تراپی و… به درمان و توانبخشی افراد آسیب دیده بسیار کمک می کند.
درمان با دستگاه تکار
مکانیزم دستگاه تکار
مکانیزم این دستگاه با پایه ریزی فرکانس جهت اعصاب و عضلات ( در عمقی فراتر از هر نوع دستگاه دیگر و فاصله های میان دو قطب طولانی تر از سایر دستگاه ها) انجام می شود و دارای خواص کارکردی زیر است:
رزونانس مولکول های آب و به دنبال آن رزونانس مولکول های اکسیژن محلول در آب و نتیجتا اکسیژن رسانی بیشتر و ایجاد گرمای عمقی، افزایش قطر عروق خونی که با گرمای عمقی باعث خون رسانی در موضع مورد درمان می شود.
ارسال پیام هایی جهت انقباض و انبساط عضلات توسط امواج فرکانس بالای RF که این امواج از طریق عضله فیلتر شده و موج مدوله پیام عضلانی از سوی عضله جهت انقباض و انبساط جذب می گردد.
دستگاه تکار نوعی مدولاتور پیشرفته بر پایه ترکیبی از رنج گسترده ای از طول موج های رادیو فرکانس و سیگنال های پیام عصبی و پیام های عضله ای است.
روش عملکرد دستگاه تکار
همانطور که گفته شد تکار تراپی با دو روش خازنی و مقاومتی انجام می شود که در ادامه به روند درمانی هر کدام پرداخته شده است:
چگونگی کارکرد مد مقاومتی یا Resistive
این نوع عملکرد در تکارتراپی عموما بر روی بافت هایی که آب کمی دارند و تراکم آن بالا است انجام می شود.
جریان میان الکترود متحرک و صفحه بازتاب ایجاد می شود و منجر به تاثیرات بیولوژیکی روی استخوان ها و بافت غضروفی می گردد.
روش Resistive برای آسیب های ورزشی، آسیب و شکستگی استخوان، خار پاشنه، التهاب کپسول، آرتریت و آرتروز به کار برده می شود.
با استفاده از روش های دیگر فیزیوتراپی در کنار تکار تراپی مثل منوال تراپی یا درمان دستی می تواند در درمان آسیب ها و بیماری های سیستم اسکلتی عضلانی تاثیر بسزایی داشته باشد.
چگونگی کار کرد مد خازنی یا Capacitive
در این روش نیز، تمرکز بر روی بافت های زیر الکترود متحرک است و باعث تحریک بافت های نرم عضلات، لنف و وریدها می گردد.
تحریک دیاترمیک صورت گرفته با روش خازنی توسط الکترود ایزوله با سایز های مختلف متناسب با محل درمان و الکترود خنثی به شکل صفحه بازتاب عمل می کند و تاثیرات مذکور را ایجاد و در نهایت باعث درمان می شود.
در نتیجه با ایجاد نوسانات قطبی در بافت های بدن سبب حرارت در بافت بدن می گردد که در آسیب های عضلانی و تاندون ها، بیماری های مفصلی و جذب ادم پس از تروما پر کاربرد است.
در چنین وضعیتی، گرمای ایجاد شده در درون بدن به مولفه های متعددی بستگی دارد و درک بیمار از شدت گرمای ایجاد شده نیز متفاوت است و احتما دارد، وی تاثیر تکار را صرفا به شکل گرمایی خفیف یا گرمای بسیار تند و سوزاننده در عمق بافتهای خود احساس کند.
زمانی که الکترودهای خازنی (capacitive) مورد استفاده قرار می گیرد، قطر الکترودها و سرعت حرکت آنها باید به دقت مدنظر قرار گرفته و به شکل مناسبی تنظیم گردد.
با استفاده از میزان انرژی مشابه، استفاده از الکترودهای بزرگتر سبب ایجاد گرما به شکل تدریجی تر و کندتری افزایش پیدا کند.
علاوه بر این با افزایش حرکت الکترودها، بیمار گرمای ایجاد شده را کمتر احساس می کند.
به همین دلیل بهتر است تا حتی الامکان، نسبت به ناحیه ای که قرار است درمان صورت گیرد، الکترودهای بزرگتری مورد استفاده قرار بگیرند.
بر اساس ناحیه ای که تحت درمان است و میزان نیرویی که شما می خواهید اعمال کنید، میتوان الکترودها را به شکل ثابت روی محل قرار داد و یا آنها را به طور خطی یا مدور حرکت داد.
به این مهم بسیار توجه داشته باشید که اغلب الکترودها یا حتی همه ی انها کاملا با بدن بیمار در تماس باشند و با تمامی ناهمواری ها و برجستگی ها یا تورفتگی های طبیعی بدن انطباق یابند و حتی با تغییر دادن حالت بدن، الکترودها تغییر حالت بدهند و در تماس کامل با بدن باقی بمانند.
دسته ی دستگاه تکارتراپی که با کمک آن الکترودها نگه داشته می شوند، به نحوی طراحی شده است که درمانگر بتواند به راحتی درمان را انجام دهد و از سوی دیگر انجام درمان برای بیمار نیز خوشایند باشد.
فواید کار با دستگاه تکار در فیزیوتراپی
درمان به وسیله دستگاه تکار دارای فواید زیادی است که برخی از آن ها عبارتند از:
- ترمیم بافت
- افرایش جریان خون و بهبود لنف
- بالا بردن گرمای موضعی در بافت ها که باعث افزایش سرعت متابولیسم و بازسازی می گردد.
- کاهش ادم و تورم
- بالا بردن اکسیژن و انرژی در بافت هایی که دچار آسیب شده است
- افزایش سیستم ایمنی بدن
- تحریک آزاد سازی هورمون های تسکین دهنده درد
- تقویت عضلات
- افزایش روند بهبودی
- افزایش دامنه حرکتی مفاصل
- کوتاه شدن دوره نقاهت
- تسکین درد و از بین بردن حس درد در بیمار
- افزایش انبساط و انقباظ عضلانی
- افزایش قدرت ترمیم و بازسازی
- تقویت بافت های ضعیف شده
- جذب مایعات اضافی جمع شده در بدن و جلوگیری از ادم
- افزایش تبادلات سلولی
- تحریک بافت نرم عضلات، وریدها و لنف
کاربرد تکار تراپی
همانطور که گفتیم تکار تراپی در فیزیوتراپی کاربرد دارد که برای امراض زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- آسیب های تاندونی
- اختلال در سوخت و ساز سلول ها
- شکستگی های استخوانی
- درمان آرتج تنیس بازان
- التهاب کپسول مفصلی
- پارگی رباط صلیبی زانو
- درد های مزمن ستون فقرات
- آرتروز مفاصل
- آرتریت
- خار پاشنه
- آسیب های شانه مانند پارگی روتاتور
- کاف گردن درد
- کمردرد
- زانودرد
- فتق
- دیسک کمر
- دردهای مفصلی مزمن
- خشکی و سفتی مفاصل
- چسبندگی های مفصلی
- انواع بورسیت و تاندونیت
- آسیب های ورزشی
- پارگی منیسک زانو
- التهاب مفاصل
- پیچ خوردگی های مفصلی
- اسپاسم عضلات
- آسیب های غضروفی
تکار تراپی چه تاثیرات فیزیولوژیکی دارد؟
- کاهش اسپاسم
- گشادی عروق به شکل موضعی که منجر به افزایش تغذیه و بالا رفتن سطح اکسیژن رسانی و دفع مواد زائد می شود
- افزایش میزان انعطاف پذیری کلاژن
- تسریع باز جذب توده های هموراژی
- افزایش تفکیک سازی و کامل تر اکسیژن از هموگلبین
- کاهش درد توسط آزادسازی اندروفین
ویژگی های دستگاه تکار شرکت مایکروتکنولوژی
فیزیوتراپیست های عزیز، اگر به دنبال بهترین تکار در فیزیوتراپی هستید که تمام نیازهای کاربر و بیمار را رفع کند و همچنین با حفظ کیفیت، قیمت مناسبی نیز داشته باشد دستگاه تکار TC300 مایکروتکنولوژی را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های مندرج در صفحه اصلی و یا از طریق شبکه اجتماعی با ما در ارتباط باشید.
لازم به ذکر است برای بازدید و تست دستگاه می توانید با هماهنگی قبلی به دفتر فروش ما واقع در تهران محله جنت آباد جنوبی مراجعه نمایید.
تمامی دستگاه های شرکت مایکروتکنولوژی دارای 18 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش است و همچنین در صورت نیاز به آپدیت ، ما می توانیم از طریق اتصال به اینترنت، به راحتی این کار را انجام داده تا نیازی به مراجعه حضوری نباشد و در وقت و هزینه شما نیز صرفه جویی گردد.
منبع: https://microtechnology.ir/tecar-therapy/
### پایان خبر رسمی