اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395052282455577

چشمان نانـویی نـاســا، خیره به آسـمان شـب

کد: 1395052282455577

http://goo.gl/1cBiki

، تهران , (اخبار رسمی): شرکت لایت‌ویت تلکسوپ (Lightweight Telescopes) با همکاری ناسا، اقدام به تولید آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله‌کربنی کرده که از آن در ساخت تلسکوپ‌های مورد استفاده در ماهواره‌های کوچک استفاده می‌شود.

چشمان نانـویی نـاســا، خیره به آسـمان شـب

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو،یک تیم تحقیقاتی از ناسا در حال استفاده از نانولوله‌های کربنی برای ساخت آیینه‌ای‌ ویژه‌ است که قرار است از آن در ساخت تلسکوپ استفاده شود. این نانولوله‌ها با نوعی رزین ترکیب شده و در نهایت در تلسکوپ به کار خواهد رفت.ماهواره‌های CubeSat ابعادی در حد 10 سانتی‌متر دارند که باید در آن‌ها از تلسکوپ‌های بسیار کوچک استفاده شود.
تئودور کوستیکو از محققان ناسا به دنبال ارائه فناوری جدیدی به دنیای اخترشناسی است؛ ابزاری کوچک، قابل اعتماد و ارزان‌قیمت که می‌توان با استفاده از آن آسمان را کاوش کرد. این فناوری قرار است در نوعی ماهواره بسیار کوچک موسوم به CubeSat استفاده شود. 
ماهواره‌هایی نظیر CubeSat نقش بسیار مهمی در کاوش کیهان به عهده دارند، به طوری که به شدت مورد توجه محققان NASA هستند. این ماهواره‌های کوچک قادراند ماموریت‌های ناسا را با هزینه کم انجام دهند. در حال حاضر از مخابرات لیزری و ماهواره به ماهواره برای ایجاد ارتباط استفاده می‌شود.
در این پروژه محققان تلسکوپی ساختند که به شدت به پرتوهای فرابنفش، مرئی و مادون قرمز حساس است. از این ابزار می‌توان برای مطالعه سریع و ساده آسمان شب استفاده کرد.
این پروژه که با حمایت برنامه تحقیق و توسعه «گودارد» انجام شده در نهایت منجر به تولید سه نوع طیف‌سنج کوچک شده است. این چشم‌های نانومقیاس از طریق الیاف نوری به هم مرتبط شده که نور تابیده شده به آن‌ها با استفاده از آیینه حاوی نانولوله‌های کربنی رصد می‌شود.
برخلاف بسیاری از آیینه‌های مورد استفاده در تلسکوپ‌ها که از جنس شیشه یا آلومینیوم است، این ایینه از نانولوله‌ها غوطه‌ور در رزین ساخته شده است. درو اقع این آیینه به نوعی یک آیینه پلیمری تقویت شده با نانولوله‌کربنی است.
نانولوله‌های مورد استفاده در این آیینه‌ها طولی در مقیاس میکرونی و شکل سیلندری دارند.
تا کنون هیچ گروهی آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله تولید نکرده است. این آیینه با همکاری شرکت لایت‌ویت تلکسوپ در شهر مریلند آمریکا ساخته شده است. این شرکت تخصص ویژه‌ای در ساخت تلسکوپ‌های منطبق با ماهواره‌های CubeSat دارد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

جمهوری اسلامی ایران بر اساس چشم انداز بیست ساله، کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل. کسب این جایگاه جز با تشخیص صحیح، تصمیم درست و اقدام بجا و مؤثر امکان پذیر نیست و قطعاً برای این هر سه باید برنامه ریزی کرد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

علم و آموزش