اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950723156785577

نانوذراتی که منجر به ظهور نسل جدید تراشه‌هامی شود

کد: 13950723156785577

https://goo.gl/faZnB6

، تهران , (اخبار رسمی): پژوهشگران روسی موفق به ارائه نانوذراتی شده‌اند که با استفاده از آن می‌توان نسل جدیدی از تراشه‌های سیلیکونی سریع تولید کرد.

نانوذراتی که منجر به ظهور نسل جدید تراشه‌هامی شوند

به گزارش اخبار رسمی به نقل از  روابط عمومی  ستاد ویژه توسعه فناوری نانو،محققان روسی موفق به کشف نسل جدیدی از نانوذرات سیلیکونی شدند که می تواند مسیر تولید تراشه‌های کامپیوتری را متحول کند. یوری استرلیت و همکارانش از موسسه ملی فیزیک و فناوری مسکو موفق به تولید نانوذراتی از جنس سیلیکون شدند که می‌توان به راحتی انها را برای پردازش اطلاعات مورد استفاده قرار داد.

دنیس بارانوف از محققان این پروژه می‌گوید: « فیبرهای نوری فعلی می‌توانند اطلاعات را سرعت چند صدگیگابایت بر ثانیه انتقال دهند، با این حال الکترونیک سیلیکونی اجازه نمی‌دهد که پردازش اطلاعات با همین سرعت انجام شود. با ایجاد یک آنتن نوری غیرخطی می‌توان این مشکل را حل کرد.»
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریهPhotonics ACS منتشر شده است.
این گروه تحقیقاتی از سیلیکون معمولی برای ایجاد نانوذرات سیلیکونی بلوری استفاده کردند. این نانوذرات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند روی پرتوهایی با طول موج، شدت و زمان تابش مشخص اثرگذار باشند. آزمایش‌های انجام شده نشان داد که پلاسمای الکترونیکی درون این نانوذرات واکنش سریعی نسبت به پالس‌های نور دارند. محققان معتقداند که این ذرات می تواند برای ایجاد نانوآنتن نوری به منظور پردازش اطلاعات در نسل جدیدی از تراشه‌های کامپیوتری مورد استفاده قرار گیرد.
محققان در مقاله خود چنین نوشته‌اند: « کار ما براساس هدف توسعه ادوات پردازشگر نوری بسیار سریع و متراکم بنیان‌ نهاده شده است.»
هرچند داده‌های موجود در الیاف نوری که در اینترنت جابه‌جا می‌شوند با سرعت بالایی به نقطه مورد نظر می‌رسند اما بعد از وارد شدن به کامپیوترهای ما، به دلیل کند بودن فرآیند پردازش، از سرعت آنها کاسته می‌شود. این تراشه میکروپردازنده سیلیکونی از مدارهای الکتریکی برای ایجاد ارتباط و انتقال اطلاعات استفاده می‌کند.
قانون مور برای اولین بار در سال 1965 ارائه شد که می‌گوید سرعت پردازشگرها هر دو سال دو برابر می‌شود و تعداد ترانزیستورها ریو میکروتراشه‌ها نیز باید دوبرابر شود.
اخیرا این قانون با محدودیت هایی مواجه شده است که پیشرفت هایی نظیر این پروژه می‌تواند به دانشمندان برای شکستن این محدودیت‌ها کمک کند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

جمهوری اسلامی ایران بر اساس چشم انداز بیست ساله، کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل. کسب این جایگاه جز با تشخیص صحیح، تصمیم درست و اقدام بجا و مؤثر امکان پذیر نیست و قطعاً برای این هر سه باید برنامه ریزی کرد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

علم و آموزش