اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395052585405791

چرایی راه‌اندازی داروخانه‌های طبیعی

کد: 1395052585405791

http://goo.gl/n89JJs

، (اخبار رسمی): جامعه خواهان وجود مراکز علمی ارائه خدمات در قالب داروخانه‌های سنتی و طبیعی زیر نظر متخصصین داروسازی سنتی است.

چرایی راه‌اندازی داروخانه‌های طبیعی

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو،نفیسه حسینی یکتا ــ رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران در مطلبی آورده است: بیش از 8 سال است که طب سنتی ایران در نظام آموزش آکادمیک ایران وارد شده و این علم شریف که میراث نیاکان دانشمند این سرزمین می‌باشد، در قالب رشته PhD در دانشگاه‌های سراسر کشور تدریس می‌شود تا در ساختاری علمی، تخصصی و به‌دور از افراط و تفریط تثبیت شده و رشد پیدا کند.

به‌موازات این امر، نگاه علمی و دانشگاهی به داروهای سنتی و گیاهی در کشور با تأسیس رشته داروسازی سنتی در اواسط دهه هشتاد روند رو به رشدی یافت و امروز شاهد وجود تعداد بسیار زیادی از داروهای تولید شده در این عرصه در بازار دارویی کشور هستیم که بخشی از آنها با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحت پوشش بیمه نیز درآمده‌اند.

از سوی دیگر پژوهش‌های گسترده متخصصین این حوزه بر روی کارایی و ایمنی این داروها منجر به ایجاد شواهد معتبر آزمایشگاهی و بالینی بسیاری در رابطه با فراورده‌های طب سنتی و طبیعی گشته است که قابل استناد در عرصه بین المللی است.

در این فضا و با توجه به اقبال رو به افزایش جامعه به استفاده از درمان‌های سنتی و داروهای طبیعی، وجود مراکز علمی ارائه خدمات در قالب داروخانه‌های سنتی و طبیعی زیر نظر متخصصین داروسازی سنتی و همچنین داروسازان عمومی دوره‌دیده تحت نظر این متخصصین، به‌شدت احساس می‌شد.

لذا انجمن علمی طب سنتی ایران به‌عنوان مرجع صنفی متخصصین طب و داروسازی سنتی ایران ضمن اعلام حمایت از طرح تأسیس داروخانه‌های سنتی و طبیعی، اعلام می‌دارد هرگونه اقدامی در راستای تکمیل نظام ارائه خدمت در حوزه طب سنتی ایران در کشور که داروخانه‌های سنتی و طبیعی از مصادیق بارز آن به شمار می‌رود حرکت در راستای خودکفایی علمی و اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود.

همچنین وضعیت نابسامان عرضه گیاهان دارویی در شرایط فعلی که بر مسئولین امر پوشیده نیست و بارها توسط متخصصین و دلسوزان تذکر داده شده و بعضاً منجر به آسیب‌های مالی و جانی به افراد جامعه شده است و همچنین لزوم نگاه تخصصی، ساختارمند و ملی به مقوله گیاهان دارویی ایجاب می‌کند مراکز تخصصی عرضه گیاهان دارویی و فرآورده‌های طب سنتی همگام با گسترش این رشته تخصصی فعالیت کنند.

بی‌شک این مهم از سویی طلیعه‌ای برای خدمات رسانی بهتر و گام برداشتن به‌سوی ارتقای سطح سلامت جامعه است و از سوی دیگر گامی استوار در عملیاتی نمودن منویات مقام معظم رهبری در قالب بند 12 سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی معظم‌له و دیگر اسناد بالادستی کشور در موضوع طب سنتی است.

لازم به ذکر است اگرچه جامعه داروسازان سنتی کشور، ملاحظاتی را بر آیین‌نامه ابلاغی وارد می‌دانند، اما امید می‌رود با استفاده از ظرفیت همفکری با این مجموعه در تدوین ضوابط اجرایی آن، این ملاحظات به‌نحو احسن مرتفع گردند.

 انجمن علمی طب سنتی ایران در قالب کمیته داروسازی سنتی این انجمن آمادگی خود را به‌منظور همفکری و همچنین طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی داروسازان عمومی در راستای اجرایی کردن آیین‌نامه تأسیس داروخانه‌های سنتی و طبیعی اعلام می‌کند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان غذا و دارو

سازمان غذا و دارو ایران در 15اسفند 1389 در شورای عالی اداری تصویب و تشکیل شد.مسئولیت این سازمان بر عهدهٔ معاون غذاو داروی وزارت بهداشت است. شیوه‌های حمایت از سلامت مردم درمواجهه با فراورده‌های آرایشی و بهداشتی و نیز مواد غذایی فرایند شده و راهکارهای کاهش انگیزه‌های قاچاق، و جلوگیری از قاچاق با پیگرد جعل آرم وزارت بهداشت روی لوازم بهداشتی و آرایشی،از سوی سازمان غذا و دارو مورد بررسی قرار داده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

بهداشت و درمان | شهر و جامعه