، تهران , (اخبار رسمی): طبق گزارش پزشکی قانونی 5429 نفر در تصادفات رانندگی 4 ماه نخست سال کشته و 112770 نفر مجروح شدهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بهترتیب 8/2% کاهش، و 7/7% افزایش داشته است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی هفتاد و ششمین جلسه کمیسیون ایمنی راهها با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، امیر امینی معاون اقتصاد و برنامهریزی حملونقل، داود کشاورزیان رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سردار تقی مهری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی و رانندگی، سردار حمیدی فرمانده راهور ناجا و نمایندگان سایر دستگاههای عضو کمیسیون در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در ابتدا گزارشی در خصوص میزان تلفات رانندگی در چهارماه نخست سال جاری از سوی نماینده پزشکی قانونی ارائه شد که طبق آن 5429 نفر در تصادفات رانندگی کشته و 112 هزار و 770 نفر مجروح شدهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 8/2درصد کاهش در تلفات، و 7/7درصد افزایش در مجروحان داشته است. همچنین تعداد کشتههای تصادفات رانندگی در تیرماه امسال 1484 نفر بوده که نسبت به تیرماه سال گذشته 3/1 درصد رشد داشته و شامل 424 نفر درونشهری و 951 نفر برونشهری، 106 نفر روستایی و 3 مورد نیز نامعلوم بوده است. بدین ترتیب تعداد تلفات در چهارماه ابتدای سال جاری در بخش درونشهری با رشد 4/2 درصدی و در برونشهری کاهش 6/2 درصدی و جادههای روستایی با رشد 2/2 درصدی روبهرو بوده است. همچنین استان اردبیل با افزایش 49 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین رشد را داشته است و استان مازندران موفق به کاهش 26 درصدی تصادفات شده است.
طبق پیشبینی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا انتظار میرود در مردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد کاهش 50 نفری تلفات سر صحنه باشیم.
در ادامه این جلسه گزارش عملکرد استانها در قبال کمیسیون ایمنی راههای استانی نیز ارائه شد که بر اساس آن فقط سه استان آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و اصفهان بهطور مستمر گزارشات کمیسیونهای خود را ارائه کردند اما در مقابل استان مازندران که بیشترین میزان کاهش را داشته است به همراه استانهای آذربایجان شرقی، یزد، ایلام، فارس، کهگیلویه و بویراحمد هیچگونه بازخوردی نداشتهاند. استانهای خراسان شمالی و جنوبی، گیلان، گلستان، مرکزی، البرز و خوزستان به لحاظ کمی و حضور مقامات استانی بهترین عملکرد را داشتهاند. همچنین استانهای نمونه در ارائه صورتجلسات شامل استانهای خوزستان، مرکزی، خراسان رضوی، گلستان و خراسان جنوبی و استانهای خوزستان، کردستان، خراسان شمالی و رضوی، بوشهر و خراسان جنوبی برآورد و گزارش خوبی از نظر کمی و کیفی داشتهاند.
طبق گزارش عملکرد کمیسیونهای مدیریت اجرایی ایمنی حملونقل استانها، خوزستان بهترین عملکرد را در میان سایر استانها داشته است و استانهای خراسان شمالی، گلستان، خراسان جنوبی و کردستان به لحاظ ارزیابی در سه وضعیت کمی، کیفی و ارائه گزارش ایمنی استانها در رتبههای بعدی قرار دارند.
در ادامه مقرر شد با امضای وزیر راه و شهرسازی از مسئولان و اعضای استانهای با عملکرد مطلوب تقدیر و به استانهای با عملکرد ضعیف تذکر کتبی ارسال شود تا نسبت به ارائه هرچه زودتر آن اقدام شود.
امیر امینی در این جلسه اعلام کرد که مسئولیت کارگروه آموزش، فرهنگ و امور اجتماعی کمیسیون به وزارت آموزشوپرورش محول گردید و با توجه به سهم قابلملاحظه کاستیهای فرهنگی و آموزشی در بروز حوادث و اهمیت جهتدهی به فرهنگ عمومی، بهبود سیستمهای آموزش ایمنی حملونقل و ترافیک بهویژه در دانشآموزان و همچنین اجرایی کردن طرح انسجام آموزش و فرهنگسازی ایمنی حملونقل و ترافیک، مصوب نشست 14 کمیسیون، مقرر گردید با برگزاری نشستهای منظم، گزارش و پیشنهادهای مناسب و مؤثر کارگروه به کمیسیون ارائه گردد.
سپس گزارش مشاور کمیسیون در مورد حادثه اتوبوس در محور چالوس مورخ 02/05/1395 ارائه و مقرر شد، بازنگری مجموعه فرایندهای مرتبط با حملونقل عمومی مورد پیگیری جدی قرار گیرد، موضوع صدور انواع گواهینامه رانندگی و نحوه اعمال تخلفات در سابقه اشخاص و تأثیرگذاری آن بر وضعیت گواهینامه و همچنین انواع آموزشهای موردنیاز برای ارتقای کیفیت آموزش رانندگان ناوگان حملونقل عمومی موردبررسی و پیگیری قرارگرفته و پیشنهادهای مشخص برای اصلاح آییننامه راهنمایی و رانندگی ارائه گردد. همچنین با توجه به اینکه در تدوین برنامه عملیاتی ایمنی راه در ایران، برای هر یک از اجزای سیستم حملونقل یک راهکار اجرایی (Action) پیشنهاد میشود، راهکارها برای تصمیمگیری کمیسیون به ترتیب اولویت ارائه شود.
در ادامه گزارش عملکرد دستورعمل شناسایی نقاط پر تصادف (مصوب مرداد 1394کمیسیون) ارائه شد که طبق آن تعداد 1585 نقطه پر تصادف با همکاری ادارات کل راه و شهرسازی و پلیسراه استانها، مورد شناسایی و در اولویت برای اصلاح و ارتقای ایمنی قرارگرفتهاند، مقرر گردید: گزارشهای تکمیلی برای نحوه ادامه کار و اصلاح نقاط در نشست آینده کمیسیون ارائه شود. اقدامات لازم بهمنظور ورود اطلاعات نقاط پر تصادف در سامانه جامع ثبت سوانح حملونقل به عمل آید و بررسیهای لازم برای دسترسی محققان و کارشناسان مراکز تحقیقاتی- دانشگاهی به بانک اطلاعات نقاط دارای تصادف انجام گردد.
در پایان، گزارش عملکرد کمیسیون مدیریت اجرایی ایمنی حملونقل و وضعیت ایمنی استان اصفهان از سوی معاون عمرانی استاندار اصفهان ارائهاش تا با توجه به روند رو به رشد تعداد تصادفات و کشتهها، برنامهریزی و پیگیری ویژه از سوی استاندار بهعنوان رئیس کمیسیون ایمنی استان انجام گیرد.
### پایان خبر رسمی