اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395060398115596

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون:

دولت اجازه کشت زیتون در اراضی ملی را بدهد

کد: 1395060398115596

http://goo.gl/zQ0zqT

، تهران , (اخبار رسمی): با حمایت از زیرکشت بردن اراضی به زیتوان می‌توان نیاز روغنی کشور را تامین کرد اما دولت برای خودکفایی روغنکشی باید اجازه کاشت زیتون در اراضی ملی را دهد.

دولت اجازه کشت زیتون در اراضی ملی را بدهد

به گزارش اخبار رسمی و به نقل از روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، محمدرضا هاتفی مینایی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون با اشاره به اینکه سرانه مصرف سالانه روغن زیتون در ایران بسیار پایین و تنها 200 گرم است، گفت: این رقم برای اسپانیا 11 کیلوگرم، ایتالیا 12 کیلوگرم و یونان 15 کیلوگرم است که نشان از مصرف پایین روغن زیتون به عنوان یکی از سالم‌ترین روغن‌ها در کشورمان دارد.

وی با بیان اینکه برخی استان‌های کشور مناسب کاشت زیتون در مقیاس وسیع است و زمینه فرآوری آن در کشور وجود دارد، اظهار داشت: در زمان وزارت مهندس حجتی در دولت اصلاحات، طرحی تحت عنوان طرح زیتون در معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی پیگیری می‌شد که بر اساس آن قرار بود تا سال 1394 حدود 640 هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت زیتون برود تا بتوانیم در سال 1400 سالانه 500 هزار تن روغن زیتون تولید کنیم.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون افزود: این طرح در سال های گذشته متوقف شد و تنها تا آن زمان 104 هزار هکتار از اراضی کشور که زیر کشت زیتون رفت. به این ترتیب و با توقف این طرح و در اثر بی‌توجهی 25 هزار هکتار آن خشک شد و از بین رفت و اکنون 75 هزار هکتار از آن موجود است.

هاتفی مینایی اضافه کرد: البته اخیرا و بار دیگر در دوره وزارت حجتی این طرح در مقیاس کوچکتر آغاز شده و 4 هزار هکتار از اراضی به زیر کشت زیتون رفته است. اما این طرح هم بسیار کند پیش می‌رود و در مقیاس‌های آن طرح ملی که تمام تحقیقات و کار کارشناسی آن انجام شده بود نیست.

وی با بیان اینکه درخواست ما در انجمن تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور ایران از دولت یازدهم و شخص وزیر جهاد کشاورزی این است که طرح زیر کشت زیتون بردن 600 هزار هکتار از اراضی ملی را با جدیت پیگیری کند، اضافه کرد: اجرای این طرح ملی نه تنها می‌تواند کشور را از واردات روغن بی‌نیاز کند و ارزآوری مناسبی نیز خواهد داشت، باعث اشتغال‌زایی نیز خواهد شد.

به گفته هاتفی، با توجه به اینکه ایران واردکننده انواع روغن است و همچنین توجه به این نکته که روغن زیتون برخلاف روغن‌های نباتی با استفاده مجدد خاصیت پلیمری و سرطان‌زایی پیدا نمی‌کند، اجرای این طرح می تواند موجب بی‌نیازی از واردات روغن در کشور شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دولت و بخش‌های مختلف اقتصاد کشور است، گفت: برای ایجاد اشتغال و رفع وابستگی به واردات زیتون و روغن خام آن ما پیشنهاد کردیم دولت اراضی وسیع کشور در مناطقی که آب مورد نیاز آن هم وجود دارد را در قطعات 5 هکتاری به همراه نهال زیتون را در اختیار فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاهی رشته‌های مختلف قرار دهد در حین اینکه آنها آموزش‌های کوتاه مدت پرورش زیتون را می‌بینند با همکاری سیستم بانکی به این افراد وام داده شود.

هاتفی مینایی اضافه کرد: بعد از 5 الی 6 سال این درختان بار می‌دهند و بعد از یک دهه سوددهی آنها به شکلی خواهد بود که بدهی توسیه شده و به نظام بانکی برگردانده شود که پس از آن دولت می‌تواند به این افراد سند مالکیت اعطا کند. به این ترتیب هم تولید داخل تامین می‌شود و هم اشتغال‌‌زایی صورت می‌گیرد. هر چند با وجود موافقت‌های اولیه‌ای که از سوی دولت صورت گرفت، این طرح نیز در نهایت به جایی نرسید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

کانون انجمن های صنایع غذایی ایران

کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در سال 1382 با مشارکت انجمن‌های فعال در صنایع غذایی کشور تشکیل شده است. هدف از تشکیل کانون، ایجاد هماهنگی بین تشکل‌های موجود جهت برقراری و حفظ ارتباط منظم با مراجع ذیصلاح و پیگیری مسائل و مشکلات اعضاء به صورت گروهی، برنامه‌ریزی برای ارائه الگوها و طرح‌های کارشناسی و موثر جهت توسعه بهره‌وری و بهبود صنایع غذایی کشور می‌باشد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]