، تهران , (اخبار رسمی): محققان دانشگاه تورنتو ادعا کردهاند که به کمک هفتمین عنصر فراوان در جهان و دومین عنصر فراوان در پوسته زمین، یعنی سیلسیم توانستهاند کربن دی اکسید را به سوختی با انرژی مطلوب تبدیل کنند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سالهاست که بشر نقش گستردهای در افزایش دمای کره زمین و تغییر اقلیم آب و هوایی داشته است. سهم بشر از انتقال گاز کربن دی اکسید به محیط، سالانه به رقمی در حدود 30 میلیارد تن میرسد. حال آنکه تبدیل این گاز به سوخت علاوه بر اینکه ورود آلایندهها به محیط طبیعی را کاهش میدهد، یک منبع سوخت پاک نیز محسوب میشود.
از این رو محققان دانشگاه تورنتو ادعا کردهاند که به کمک هفتمین عنصر فراوان در جهان و دومین عنصر فراوان در پوسته زمین، یعنی سیلسیم توانسته اند کربن دی اکسید را به سوختی با انرژی مطلوب تبدیل کنند. از آنجا که کربن دی اکسید به شدت در محیط پایدار است، سالهاست که دانشمندان در پی یافتن یک ماده یا کاتالیزور فعال برای تبدیل کربن دی اکسید به سوخت هستند. کاتالیزوری که ارزان و غیر سمی باشد تا به راحتی و به وفور مورد استفاده قرار گیرد.
پس در مقاله ای که این گروه تحقیقاتی در تاریخ 23 آگوست در مجله Nature Communications، منتشر کردند بلورهای نانو ساختار سیلسیمی را به عنوان یک ماده مطابق با تمامی معیارهای یاد شده معرفی کردند. قطر متوسط این هیبریدهای نانو ساختار، 3.5 نانو متر است و ویژگیهای سطحی از قبیل قدرت جذب کافی نور در گستره نور فرابنفش تا مادون قرمز را نیز دارا هستند.
بنابراین سطح این مواد به طور مؤثر و انتخابی به کمک نور خورشید در تمامی گستره تابش آن، کربن دی اکسید را به کربن منوکسید تبدیل می کند و در نتیجه موجب تولید مستقیم انرژی بدون تولید گازهای مضر گلخانه ای به کمک سیلسیم و نور خورشید می شوند. در حقیقت این پنل ها به صورت طبیعی و در حضور تابش خورشید می توانند کربن دی اکسید موجود در محیط را به سوخت و انرژی تبدیل کنند.
گفتنی است، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه مواد و ساخت پیشرفته اقدام به راه اندازی ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته کرده است تا فناوریهای مرتبط با این حوزه بیش از پیش در کشور ارتقاء یابد.
### پایان خبر رسمی