، تهران , (اخبار رسمی): اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی شهرکرد برگزار شد.
به گزارش اخبار رسمی به نقل ازروابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست ، اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی در دانشگاه شهرکرد برگزارشد. شهرام احمدی ، مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بعنوان یکی از سخنرانان مراسم آغازین این همایش ملی با اشاره به تهدیدات کوهستان زاگرس مرکزی، تغییر اقلیم و خشکسالی را از آن جمله برشمرد و گفت: کاهش 17 درصدی بارندگی در این استان زنگ خطری جدی برای این کوهستان ارزشمند به شمار می رود.
احمدی افزود: از 11 دشت این استان، 8 دشت از نظر منابع آب درشرایط کاملا بحرانی قرار دارند. احمدی تصریح کرد: تغییر نوع بارش از برف به باران و نیز کاهش 34 درصدی بارش برف در این استان کوهستانی میتواند با تاثیرات منفی خود، تنوع زیستی غنی این استان را تحت الشعاع قرار دهد. وی کاهش ماندگاری برف از 8 ماه به 45 روز را در مدیریت منابع آبی بسیار مهم دانست و مرگ آبخوان و بیابان زایی را در این استان کاملا جدی عنوان کرد.
شهرام احمدی از دشت شهرکرد به عنوان یک نمونه از مدیریت غلط زیست بومی یاد کرد و تبدیل شدن این رشت بعنوان مولد ریزگرد داخلی را نتیجه ی این سومدیریت مطرح کرد. این مقام مسئول زوال اکوسیستم در استان را برشمرد و اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته شده 200 هزار هکتار از مراتع و 70 هزار هکتار از جنگل های استان در خطر زوال قرار گرفته اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در این همایش گفت: بیش از 90 درصد ریزگردها در این استان منبع خارجی دارند. وی تعداد روزهایی که این استان درسال جاری هوای ناسالم را تجربه کرده است 32 روز اعلام کرد. از دیگر محورهای صحبت های این مقام مسئول عدم مدیریت پساب و پسماند در زاگرس بود.
وی سرانه تولید پسماند هرنفر 700 گرم در روز در زاگرس را قابل توجه دانست و تاکید کرد درصورتی که مدیریت سنتی آن در زاگرس بازنگری نشود، بسیاری از زیرساخت های طبیعی استان را تحت الشعاع قرار خواهد داد. در بخش مدیریت پساب در استان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اظهار داشت: از 40 شهر، فقط 8 شهر در استان دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند و برای حفظ منابع آبی کشور در این استان باید بیش از پیش تلاش کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، چهارمحال و بختیاری را تامین کننده ی بخش قابل توجهی از آب شیرین کشور مطرح کرد و بر این اساس، مدیریت و تامین بودجه و امکانات لازم برای حفاظت از این منابع آبی را خارج از توان استان و نیازمند بودجه های ملی دانست.
وی قانونگذاری و اختصاص درصدی از فروش آب مبدا برای حفاظت کیفی و کمی این منابع را نیازمند توجه قانونگذاران بیان کرد و بخشی از راهکارها برای حفظ کوهستان زاگرس مرکزی را تصویب اجرایی شدن آمایش سرزمین، پرهیز از بخشی نگری و داشتن دید فرابخشی درپروژه های عمرانی و ملی، ایجاد مشاغل پایدار و مشارکت مردم در برنامه های توسعه پایدار، اجرای برنامه ارزشگذاری اقتصادی در طبیعت زاگرس و اجرای پروژه های اجرایی براین اساس شرح داد.
جنگلداری، مرتعداری، آبخیزداری، شیلات، محیط زیست، علوم زمین و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی همچنین تغییر اقلیم و چالشهای تأمین منابع آبی و زوال بوم سازگانهای زاگرس مرکزی جزو محورهای اصلی این همایش ذکر شده اند. در حاشیه این همایش نیز اداره کل حفاظت محیط زیست استان و طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی با ایجاد غرفه در این نمایشگاه شرکت کردند.
### پایان خبر رسمی