اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950614113474750

در دیدار معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیرکل تراسیکا مطرح شد

تقسیم سهم شقوق حمل‌ونقل از بارومسافرتا 2025

کد: 13950614113474750

https://goo.gl/zwBrRV

، تهران , (اخبار رسمی): نورزاد گفت: سهم حمل‌ونقل باردرسال 2025 طوری تغییرکند که21درصدازطریق ریلی،78درصدازطریق جاده‌ای ،1%ازطریق هوایی،همچنین حمل‌ونقل مسافرتا68%ازطریق جاده، 16%ازطریق ریلی و16درصد از طریق هوایی جابجا شوند.

تقسیم سهم شقوق حمل‌ونقل از بارومسافرتا 2025

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی علی نورزاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل در آخرین روز حضور  دبیر کل تراسیکا در ایران میزبان وی بود و در این جلسه علاوه بر معرفی کریدورهای داخلی به نقش ایران در کریدورهای بین‌المللی به ویژه کریدور تراسیکا  تأکید کرد.

علی نورزاد به بحث پیرامون جایگاه ژئوپلتیکی ایران و منابع طبیعی و خدادادی همچون نفت، گاز و فرصت های سرمایه‌گذاری در ایران پرداخت و گفت: ایران دارای 17 کریدور مهم حمل‌ونقلی شامل 10 کریدور جاده‌ای و 7 کریدور ریلی است که کشورهای مرکزی آسیا را به جنوب و غرب آن، شرق چین را  به خاورمیانه و شرق اروپا متصل می‌کند.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل بیان داشت: سهم شقوق مختلف حمل‌ونقل در ایران به‌گونه‌ای است که هم‌اکنون 95 درصد حمل‌ونقل بار و مسافر از طریق جاده‌ها انجام می‌شود و 4.9 درصد از طریق ریلی و  درصد0.1 از طریق حمل و نقل هوایی انجام می‌شود. اما طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در نظر داریم سهم حمل‌ونقل بار در سال 2025 طوری تغییر کند که 21درصد از طریق ریلی، 78 درصد از طریق جاده‌ای و 1 درصد از طریق هوایی انجام شود.

وی افزود: در حمل‌ونقل مسافر در سال 2025 برنامه‌ریزی شده است تا 68درصد از طریق جاده، 16 درصد از طریق ریلی و 16 درصد از طریق هوایی جابجا شوند.

نورزاد در خصوص وضعیت راه‌های کشور عنوان کرد: هم‌اکنون بیش از 10هزار کیلومتر راه‌آهن در کشور عملیاتی شده است، حدود 5هزار کیلومتر در دست طراحی و حدود 3هزار و 400 کیلومتر در دست‌ساخت قرار دارد. همچنین حدود 2 هزار کیلومتر آزادراه زیر بار ترافیکی است و 1239 کیلومتر در دست‌ساخت و 1711 کیلومتر در دست مطالعه قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی به 15هزار کیلومتر راه‌های اصلی و بزرگراه در دست‌ساخت اشاره کرد و گفت: حدود 7500 کیلومتر نیز در دست‌ساخت است.

وی با اشاره به برنامه های توسعه ای شرکت تصریح کرد: طبق آمار 2015 ایران دارای 2300 کیلومتر آزادراه است که در نظر داریم این میزان به 6هزار کیلومتر افزایش یابد. زیرساخت‌های ریلی نیز به 20 هزار کیلومتر و بزرگراه‌ها به 30هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت که این اقدامات موجب افزایش حجم ترانزیت به‌ویژه در حمل‌ونقل ریلی می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه این جلسه کریدور شماره 10 ایران را ازنظر زیرساخت به دبیر کل تراسیکا معرفی کرد و گفت: در سال 2016 شرکت ساخت و توسعه و شرکت آناس ایتالیا تفاهم‌نامه‌ای برای تامین مالی طراحی، ساخت و نگهداری در قالبBLT  و BOT مشارکت کرده است.

وی افزود: این کریدور به طول 1500 موجب اتصال بندر امام خمینی در  شمال خلیج‌فارس به مرز بازرگان می‌شود. این کریدور از شش استان ایران شامل خوزستان، لرستان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی می‌شود. همچنین کریدور شماره 10 به کریدور شمال-جنوب نیز متصل می گردد و در حال حاضر بخشی از کریدور 10 با توجه به ترافیک عبوری برای ارتقا به بزرگراه و آزادراه در دست مطالعه قرار دارد. البته آزادراه‌های اهواز-بندرامام خمینی (ره) به طول 130 کیلومتر و خرم‌آباد-اندیمشک عملیاتی هستند.

در ادامه معاون وزیر راه و شهرسازی به جذابیت‌های کریدورهای ترانزیتی ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ایران در چهارراه ترانزیتی جهان قرار دارد لذا بیشترین تمرکز بر روی کریدور شبکه بزرگراهی آسیاAH)﴾ و شبکه حمل‌ونقل اروپا قرارگرفته است که هم‌اینک در دومین مرحله از مطالعات خود در سراسر جهان قرار دارد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به حضور و مشارکت ایران در کریدورهای بین المللی اظهار کرد: شبکه حمل‌ونقل اروپا به طورسنتی دارای 7 مسیر جاده ای و 9 خط ریلی برای اتصال اروپا به آسیا است و کریدور تراسیکا یکی از زیرمجموعه‌های این کریدورمحسوب می‌شود. ما در کریدور اوراسیا در حال انجام پروژه‌های هستیم که پروپوزال و پیشنهادات فنی خود را برای سازمان مربوطه در اروپا ارسال کرده‌ایم. در کریدور شرق به غرب یا همان جاده ابریشم برای اتصال چین به آب‌های خلیج‌فارس و کشورهای غرب آسیا است که از طریق ایران می‌تواند بارهای شرق آسیا را به آسیایِ میانه و منطقه قفقاز و کشورهای شرق دریای میانه در اروپا ارسال کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به حضور ایران در شبکه بزرگراهیAH گفت: یکی دیگر از کریدورهای مهم ما از سرخس شروع می‌شود با عبور از تهران، قزوین و تبریز در مرز بازرگان به ترکیه وصل می‌شود. که در تراسیکا نیز تعریف می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با بیان اینکه 19 پروژه در قالب PPP در حال ساخت هستند در ادامه افزود: ما پروژه‌های متعددی با محوریت بندرعباس راه‌اندازی کرده ایم که یکی از آن‌ها کریدور بندرعباس به سرخس و اتصال به کشورهای حوزه CIS است. راه آهن گرگان-اینجه برون برای اتصال به قزاقستان و ترکمنستان سال گذشته افتتاح شد و دیگر پروژه اتصال راه‌آهن ایران به افغانستان است. همچنین قرار است در این مسیر جاده ای نیز راه اندازی شود.

نورزاد در پایان خاطرنشان کرد: ایران در زمان تحریم با محدودیت‌های زیادی برای تکمیل و انجام پروژه‌ها روبرو بود. اما در پسا برجام توانستیم پروژه‌ها را با سرعت بیشتری تکمیل و ارتقا دهیم.

چوبرگا نیز ضمن تشکر از میزبانی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل و توضیحات معاون وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: امیدوارم پروژه‌های شما تکمیل شود و از طریق همین پروژه‌ها شما را در باکو ملاقات کنیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت راه و شهرسازی

در تاریخ 31 خرداد 1390 وزارت راه و شهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسکن و شهرسازی تشکیل و مقرر گردید همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

مسکن و ساختمان