اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950703134345577

تولید سوخ‍‍‍‍ت ه‍‍یدروژنی ارزان امکان‌پذیر شد

کد: 13950703134345577

https://goo.gl/i6FFdH

، تهران , (اخبار رسمی): پژوهشگران با استفاده از لایه نازک‌های نانومقیاس موفق به ارائه روشی ارزان برای تولید هیدروژن شدند تا از آن به‌عنوان سوخت استفاده شود.

تولید سوخ‍‍‍‍ت ه‍‍یدروژنی ارزان امکان‌پذیر شد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ، محققان دانشگاه استنفورد موفق به ارائه روشی برای تولید سوخت هیدروژنی شدند که انتشار گاز دی‌اکسیدکربن در آن بسیار کم است.

سال‌هاست که دانشمندان به دنبال جایگزینی برای سوخت‌های فسیلی هستند، در این میان هیدروژن به عنوان یک گزینه بسیار کم‌رنگ شناخته شده‌است که دلیل آن فقدان ایستگاه‌هایی است که بتواند بدون انتشار گاز دی‌اکسیدکربن، سوخت هیدروژنی تولید کند.
یی چوی از محققان این پروژه می‌گوید: « در صورتی که بتوان فرآیندی ارزان و ساده برای تولید هیدروژن داشت، میلیون‌ها خودرو با استفاده از سوخت پاک هیدروژنی کار خواهند کرد.»
برای رسیدن به این هدف، محققان از سلول‌های فتوولتائیک برای شکافتن مولکول آب استفاده کردند. زمانی که نور به الکترود تابیده می‌شود، جریان الکتریکی تولید شده و از آن برای شکافتن آب استفاده می‌شود و در نهایت هیدروژن و اکسیژن تولید می‌شود. الکترودهای فعلی از جنس سیلیکون بوده و در اثر قرار گرفتن در معرض اکسیژن به سرعت از بین می‌رود.
این گروه تحقیقاتی از وانادات بیسموت که ماده ارزان قیمتی است برای جذب نور خورشید استفاده کردند. البته پیش از این هم تلاش‌هایی برای استفاده از این ماده صورت گرفته است اما به دلیل کارایی پایین، ناموفق بوده است.
در این پروژه محققان از وانادات بیسموت با ضخامت کمتر از 200 نانومتر استفاده کردند. این الکترود که شفاف است می‌تواند از نور مرئی برای تولید الکتریسیته استفاده کند به طوری که نور از آن عبور کرده و به سل می‌رسد. برای به دام انداختن نور خورشید، چوی و همکارانش از آرایه‌هایی از جنس نانومخروط‌های سیلیکونی استفاده کردند که هر یک ارتفاعی در حد 600 نانومتر دارند.
چیو می‌گوید: « ساختارهای نانومخروطی دارای قابلیت‌های بالایی در به دام انداختن نور دارند و قادراند طول موج‌های مختلف نور را گیراندازی کنند. هر مخروط دارای ساختاری بهینه شده است تا نور خورشید را به سادگی به دام اندازد.»
این آرایه‌های نانومخروطی روی سطح لایه‌نازک وانادات بیسموت قرار داده شد و هر دو لایه روی سل پروسکیتی قرار گرفت.
زمانی که این ساختار در آب قرار داده شود، می‌تواند مولکول‌های آن را شکافته و هیدروژن تولید کند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

جمهوری اسلامی ایران بر اساس چشم انداز بیست ساله، کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل. کسب این جایگاه جز با تشخیص صحیح، تصمیم درست و اقدام بجا و مؤثر امکان پذیر نیست و قطعاً برای این هر سه باید برنامه ریزی کرد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]