اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950704137580079

کشاورزیان مطرح کرد

ایمنی جاده‌ها اولویت اول سازمان راهداری

کد: 13950704137580079

https://goo.gl/VMVBkE

، تهران , (اخبار رسمی): کشاورزیان با اشاره به وظایف سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: این جمله را به کرات از من شنیده‌اید که اولویت نخست ما در سازمان ارتقای ایمنی است و خوشبختانه به رغم تنگناهای مالی موجود، آنچه که با منابع مالی کم هم قابلیت انجام دارد، وظایف مربوط به بحث ارتقای ایمنی است.

ایمنی جاده‌ها اولویت اول سازمان راهداری

به گزارش اخبار رسمی به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای  ،داود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس این سازمان در این مراسم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، با اشاره به سیاست وزیر راه و شهرسازی در راستای مصوبه شورای عالی اداری کشور مبنی بر انتقال مدیریت راهداری از ادارات‌ کل راه و شهرسازی به ادارات‌ کل حمل‌ونقل و پایانه‌های سراسر کشور و تشکیل اداره‌ کل جدیدی تحت عنوان اداره ‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اظهار داشت: این ادغام در ستاد حدود 15 سال قبل انجام و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شکل گرفت، اما به دلایلی در استان‌ها انجام نشد.

وی افزود: پس از ادغام وزارت راه و شهرسازی، وظایف ادارات ‌کل راه و شهرسازی در استان‌ها بسیار سنگین شد، به طوری که گستره فعالیت‌ها در حوزه‌های راهداری، ساخت راه، شهرسازی، مسکن و به ویژه مسکن مهر سبب شد پس از دریافت نظرات کارشناسی نسبت به انتزاع معاونت راهداری از اداره‌کل راه و شهرسازی به اداره‌کل حمل‌ونقل و پایانه‌ها اقدام شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به اینکه انتخاب مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در همه استان‌ها شرایط یکسانی ندارد، تصریح کرد: برخی استان‌ها به دلیل برخورداری از موقعیت ویژه ترانزیت و پایانه‌های مرزی دارای شرایط ویژه‌ تری هستند و در برخی از استان‌ها به گونه‌ای دیگر، که استان تهران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی نیز دارای شرایط ویژه‌ است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخشی از سخنان خود، با اشاره به وظایف سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و همچنین اداره‌ کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: این جمله را به کرات از من شنیده‌اید که اولویت نخست ما در سازمان ارتقای ایمنی است و خوشبختانه به رغم تنگناهای مالی موجود، آنچه که با منابع مالی کم هم قابلیت انجام دارد، وظایف مربوط به بحث ارتقای ایمنی است.

وی افزود: گزارشات کارشناسی و پلیس‌راه نشان می‌دهد که عمده تصادفات به دلیل عامل انسانی و یا مربوط به وسیله‌نقلیه است، اما آنچه که وظیفه ما در زمینه راهداری است انجام امور مربوط به ارتقای ایمنی است که شامل خط‌کشی، ترمیم تابلوهای افقی و عمودی، اصلاح شانه خاکی جاده‌ها، اصلاح شیب شیروانی جاده‌ها، پاکسازی حریم راه‌ها، اصلاح تقاطع‌ها و دوربرگردان‌ها و در سطح بالاتر ساخت تقاطع غیرهمسطح است که شاید در شرایط فعلی به دلیل کمبود منابع نتوان آن را انجام داد، اما امیدواریم این وظیفه سنگین را در حوزه راهداری به نحو مطلوب انجام پذیرد.

کشاورزیان در ادامه، با تأکید بر اینکه استان تهران به دلیل ساختار اقتصادی کشور قلب حمل‌ونقل کشور محسوب می‌شود، گفت: هر سال با توجه به ورود نزدیک به یک میلیون خودروی شخصی به چرخه حمل‌ونقل، تعداد مسافران حمل‌ونقل عمومی رو به کاهش است، چرا که اغلب افراد ترجیح می‌دهند برای سفر از خودروی شخصی استفاده کنند، بنابراین سیاست سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در این بخش ارتقای کیفیت حمل‌ونقل عمومی از طریق برندسازی است.

وی افزود: متأسفانه پس از انقلاب اسلامی، به دلایلی ساختار حمل‌ونقل در قالب فعالیت به صورت تعاونی و شرکت خصوصی تغییر یافت، به طوری که بخش عمده‌ای از وظایفی که اکنون دولت انجام می‌دهد همچون بخش آموزش، می‌بایست توسط شرکت صاحب برند انجام شود، که ابلاغ آئین‌نامه جدید نیز در همین راستا است.

کشاورزیان تصریح کرد: طبق آئین‌نامه جدید، شرکت‌های صاحب برند بدون نیاز به خودرو می‌توانند نسبت به تأسیس شعبه یا نمایندگی اقدام و همچنین لباس متحدالشکل تعریف کنند، به همین خاطر در استان‌ها دیگر به اشخاص و یا شرکت‌ها پروانه مستقل داده نخواهد شد، در عین حال نیز تمام فعالیت‌هایی که در این شبکه اتفاق می‌افتد چه از طرف راننده و چه از طرف کمک راننده و مهماندار و نیز تمامی فعالیت‌ها از نظر تعجیل، تأخیر و مواردی از این دست، جلوی نام برند مربوطه ثبت می‌شود و اگر شرکت صاحب برند توانایی رقابت با دیگر شرکت‌ها را نداشته باشد خودبه‌خود حذف می‌شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در بخش دیگری از سخنان خود مهم‌ترین مشکل موجود در بخش حمل‌ونقل کالا را عرضه مازاد ذکر کرد و افزود: در حال حاضر بخش زیادی از کرایه دریافت شده از صاحبان کالا توسط دلالان دریافت می‌شود و بخش ناچیزی به راننده تعلق می‌گیرد، لذا لازم است بخش عرضه محدود شود و برای این کار می‌باید نسبت به خروج ناوگان فرسوده از بخش اقدام کرد. ضمن اینکه  تلاش می شود تا از محل ماده 12 و تسهیلات ارائه شده از سوی وزارت نفت، نسبت به نوسازی ناوگان اقدام شود.

کشاورزیان در ادامه، با ابراز خرسندی از سازماندهی  در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این بخش ساماندهی خوبی صورت گرفته است و شرکت‌های حمل‌ونقل نقش پررنگ‌تری دارند، این در حالی است که وظایف شرکت‌های داخلی تنها به صدور بارنامه محدود شده است که امیدواریم بتوانیم اقدامات خوبی که در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی انجام شده است به بخش حمل‌ونقل داخلی نیز تعمیم دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به پایین بودن رقم اعتبارات بخش نگهداری راه گفت: برای نگهداری راه‌ها به دو بخش اعتبارات ملی و اعتبارات استانی نیاز است که طبق قانون، برای نگهداری راه‌های شریانی از محل اعتبارات ملی و برای نگهداری راه‌های غیرشریانی از محل اعتبارات استانی اقدام می‌شود و خوشبختانه اغلب راه‌های استان تهران جزو راه‌های شریانی محسوب می‌شوند.

وی افزود: در بخش اعتبارات مربوط به راه‌های غیرشریانی که باید از محل اعتبارات استانی تأمین شود، نیاز به بودجه زیادی است، این در حالی است که بودجه مصوب در بخش ملی حدود 2500  تا 2600  میلیارد تومان است و در بخش اعتبارات استانی این رقم به مراتب پایین‌تر است و بخش اعتبارات استانی متأسفانه تنها صرف پرداخت حقوق راهداران می‌شود. به همین دلیل نباید انتظار معجزه در این بخش  داشت،   اما انتظار می‌رود برای حل این مشکل مقامات استانی  ما را یاری کنند.

کشاورزیان در خاتمه سخنان خود، ضمن ابراز امیدواری برای حل مشکلات اعتباری از خدمات مدیر کل سابق  اداره کل تقدیر و برای مدیر جدید در انجام وظایف  آرزوی توفیق کرد .

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

راهداری و حمل و نقل جاده ای

در سال 1382 شورای عالی اداری کلیه وظایف، نیروی انسانی، تجهیزات، تعهدات و اعتبارات معاونت راهداری وزارت راه و ترابری به سازمان حمل‌ونقل و پایانه‌های کشور منتقل و معاونت مذکور از تشکیلات وزارت راه و ترابری حذف شد و وظایف و اداره امور دبیرخانه شورای عالی ترابری کشور از سازمان منتزع و به وزارت راه و ترابری منتقل گردید و نام سازمان به «سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای» تغییر یافت.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

مسکن و ساختمان