، تهران , (اخبار رسمی): درآمد، سلامت، اشتغال و آموزش چهار شاخص اصلی در دوران سالمندی است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وبهزیستی،انوشیروان محسنیبندپی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اولویت قرار دادن بحث سالمندی در برنامه ششم توسعه، گفت: لازم است دولت در برنامه ششم توسعه نگاه ویژهای به مسائل رفاهی، سلامت، درمانی، مراقبت و نگهداری سالمندان داشته باشد و این امر ملزم به داشتن یکسری از شاخصهاست.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه را نبود برنامههای استراتژیک دانست و اظهار کرد: برای نوشتن برنامههای توسعه نیازمند مشارکت تمام ذینفعان و صاحبنظران در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی اقتصادی و فرهنگی هستیم.
وی، تصریح کرد: سالمندی همراه با از کارافتادگی مطلق نیست و یک چهارم زندگی افراد به این دوران برمیگردد، لذا در این راستا کشوری موفق است که از اندوختههای علمی و کارشناسانه سالمندان بهرهمند شود.
محسنیبندپی، درآمد، سلامت، اشتغال و آموزش را چهار شاخص اصلی در دوران سالمندی عنوان کرد و گفت: زنانهشدن سالخوردگی، یعنی افزایش نسبت زنان به مردان سالمند، پدیدهای است که در کشورهای در حال توسعه مانند ایران و پاکستان رخ خواهد داد و باید در تدوین سیاستهای سالمندی مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به دو راهکار در این زمینه اشاره کرد و افزود: برنامهریزی پیشدبستانی و تأمین نیازهای سالمندان و تعدیل ساختار جمعیت با روندی آرام از اقداماتی است که میتوان برای برنامهریزی انجام داد.
در پایان مراسم افتتاحیه کارگاه تخصصی شاخصهای سالمندی فرید براتی سده،رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان هدف از این نشست را سنجش و تأیید شاخصهای سالمندی عنوان کرد و یادآور شد: بهزیستی نیازمند یکسری شاخصهای اساسی و جدی در زمینه پایش سالمندی است، لذا امیدواریم با سنجش این شاخصها وضعیت خوبی را از امید به زندگی و امنیت درآمدی و رفاهی این افراد بدست آوریم.
### پایان خبر رسمی