اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950723156525700

احیای هامون در گرو تعامل با افغانستان

کد: 13950723156525700

https://goo.gl/PBNgiZ

، تهران , (اخبار رسمی): احیا و بازگشت زندگی دوباره دریاچه هامون در گرو تعامل و دیپلماسی مناسب با کشور افغانستان است.

احیای هامون در گرو تعامل با افغانستان

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست ،محسن سلیمانی ،مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران با اعلام این مطلب گفت: مجموعه دریاچه یا تالاب بین المللی هامون در چند دهه گذشته متاسفانه دچار آسیب های جدی شده است یعنی نتوانسته ایم آب ورودی و مناسب برای مجموعه تالاب های هامون داشته باشیم.

وی ادامه داد: در دو یا سه سال گذشته آورد خوبی برای تالاب هامون اتفاق افتاده اما این بدان معنا نیست که تالاب هامون کاملا احیا شده است و به وضعیت مطلوبی رسیده ایم.

این مقام مسئول در  سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اتفاقاتی که برای تالاب هامون در حال حاضر می شود پیش بینی کرد بر دو دسته است اول ،رایزنی و دیپلماسی مناسب با کشور افغانستان برای گرفتن حقابه متعلق به تالاب هامون برای اینکه سرشاخه های آبی که به تالاب هامون سرازیر می شود عمدتا در کشور افغانستان استدوم، موضوع مدیریت آب در درون سرزمین خودمان یعنی ما در طول سال های گذشته حتی از منابع آبی موجود در کشورمان نیز به تالاب هامون دریغ کرده ایم به همین دلیل به نظر می رسد فعالیت های مان را در این دو محور باید افزایش دهیم تا مطمئن شویم که تالاب هامون وضعیت اش نسبت به سال های قبل بهبود می یابد و مردم منطقه زابل بتوانند از مواهب تالاب هامون استفاده کنند.

وی افزود: نگاه ما به تالاب ها موضوع مدیریت حوزه ای است، از آنجایی که بخش عمده ای از حوزه آبریز تالاب هامون در کشور افغانستان قرار گرفته است و اگر بخواهیم تالاب هامون را در سطح حوزه آبریز مدیریت کنیم باید کشور افغانستان حضور داشته باشد.

سلیمانی با تاکید بر اینکه اگر افغانستان در زمینه توسعه منطقه اش گام بردارد این موضوع آسیب دو چندانی به تالاب هامون وارد خواهد کرد،ادامه داد: در حوزه آبریز تالاب هامون باید یک همکاری مشترک قوی و منسجم بین کشور ایران و افغانستان شکل بگیرد تا بتوانیم هامون را نجات دهیم.

وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با کشور افغانستان افزود: مذاکراتی با کشور افغانستان و رئیس جمهور آن به همراه مسئولان کشورمان در سطح عالی آغاز شده است، ولی اینکه به چه نتایجی رسیده اند ماهم از آن مطلع نیستیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست