، تهران , (اخبار رسمی): انتخابات شوراهای دانش آموزی، بستر مشارکت عمومی جوانان در جامعه است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ؛ حمیدرضا کفاش،معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش وپرورش در حاشیه انتخابات نوزدهمین دوره شوراهای دانش آموزی با اعلام این خبر و با اشاره به برگزاری این انتخابات در بیش از 95 هزار مدرسه گفت: دلیل اینکه در همه مدارس کشور انتخابات شوراهای دانش آموزی برگزار نمی شود ، این است که برخی از مدارس در روستاها و یا مناطق صعب العبور قرار دارند ویا تعداد دانش آموزان برخی مدارس کمتر از حدنصاب است که اگر تعداد آنها به حدنصاب می رسید انتخابات در آن مدارس نیز برگزار می شد.
وی افزود: انتخابات شوراهای دانش آموزی حرکتی بزرگ در جهت ایجاد شور و نشاط بین دانش آموزان است. از همه معلمان، مدیران و مربیان امور تربیتی و پرورشی می خواهم که به دوران تحصیل خودمان بازگردند اگر آن زمان برای ما ارزش و جایگاهی قائل بودند امروز در ساختار شخصیتی ما تاثیرگذار بوده و اگرهم ما را باور نداشته اند تاثیر خود را بر روی شخصیت ما گذاشته اند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیرآموزش و پرورش ادامه داد: ما باید به قشر جوان و نوجوان خود اهمیت بدهیم و از نظرات دقیق آنها در مسائل مربوط به خودشان استفاده کنیم زیرا این کار در تربیت نسل نو موثر است و جوان باوری اعتقادی اصیل و سازنده است که به جامعه شور و نشاط می بخشد که لازمه آموزش و پرورش امروز ما است .
وی گفت: اگر نسبت به توانمندی نوجوانان خود اعتقاد داشته باشیم نمی توانیم حرکتهای اجتماعی را استمرار ببخشیم و در جامعه شادابی ایجاد کنیم. الگوهای ما در این زمینه شهیدان همت و باکری هستند که از سرداران دوران دفاع مقدس بودند همچنین شهدای زنده ای که در نیروهای انتظامی، سپاه و بسیج حضور دارند همه متولدین سالهای 38 تا 44 هستند که در دوران دفاع مقدس 17 تا 20 سال سن داشتند و امام خمینی(ره) با اعتقاد به جوانان و جوان باوری که داشتند فرماندهی لشکر را به آنها می دادند که همین موضوع باعث شد پیروزیهایی متعددی در دفاع مقدس حاصل شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: علاوه بر آن در دوران سازندگی نیز جوانانی که در جهاد سازندگی حضور پیدا کرده اند توانستند موفقیت های چشم گیری داشته باشند و راه تداوم و حفظ انقلاب را در مقاطع مختلف بپیمایند. ما نیز باید به ندای امام خمینی(ره) گوش جان دهیم و به همان میزان به نسل جوان خود اعتماد کنیم تا تحول عظیمی در جامعه رخ دهد.
کفاش ادامه داد: شوراهای دانش آموزی یک تعارف نیست و نباید آن را یک حرکت مقطعی دانست بلکه باید یک جریان جوان باوری و فعالیت در عرصه مشارکت عمومی در جامعه دانست و هر جا حرکتی بزرگ صورت گرفته حضور جوانان در آن چشم گیر بوده است.
وی گفت: اگر جوان باوری به یک اعتقاد قلبی در آموزش و پرورش تبدیل شود می تواند آموزش و پرورش را پویا و مشکلات سیستم تعلیم و تربیت را مرتفع کند. برخی شوراهای دانش آموزی را تمرین دموکراسی می دانند اما شخصی می گفت که این شوراهای دانش آموزی عین دموکراسی و مردم سالاری دینی است زیرا دانش آموزان در این فرصت تمرین می کنند که انتخاب صحیحی داشته باشند و در مقاطع اجتماعی آینده مسئولیت ها را به خوبی و متوازن توزیع کنند .
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ما در این دوران می آموزیم که در جامعه بزرگسالی افرادی توانمند به میدان بیایند و صبر و تحمل را در خود پرورش دهند و به آنها می آموزند که همه مسائل به آنها مربوط است و باید در آن مشارکت داشته باشند . این که عده ای می گویند برخی مسائل به ما مربوط نیست ناشی از تنبلی و خودخواهی است.
کفاش افزود: دانش آموزان ما باید در دوران انتخابات بر اساس توانمندی های خود تبلیغات کنند و از تخریب دیگران بپرهیزند و در حین انتخابات نیز مسئولیت خود را به درستی ایفا کنند تا افراد اصلح انتخاب شوند پس از انتخابات نیز باید کسانیکه انتخاب می شوند به کسانی که انتخاب نمی شوند احترام بگذارند و همچنین افرادی که انتخاب نشده اند به منتخبین دانش آموزان احترام بگذارند.
وی گفت: دانش آموزان منتخب شوراهای دانش آموزی باید فراتر از تشکلها گام بردارند زیرا 4 تشکل قانونی بسیج دانش آموزی، اتحادیه انجمن های اسلامی، پیشتازان و فرزانگان و سازمان جوانان هلال احمر همه در راستای تربیت اجتماعی، ایجاد فضای پرنشاط در مدرسه گام برمی دارند بنابراین باید با هم افزایی و تقسیم مسئولیتها بهترین استفاده را از تشکلهای دانش آموزی داشته باشیم.
### پایان خبر رسمی