اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950812174815700

نیویورک تایمز حقیقت تلخ تراریخته را افشا کرد

کد: 13950812174815700

https://goo.gl/kk5wWp

، تهران , (اخبار رسمی): ادعای نجات دنیا از گرسنگی توسط محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) رد شد.

نیویورک تایمز حقیقت تلخ تراریخته را افشا کرد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، ترس استفاده از محصولات دستکاری شده ژنتیکی سال هاست که نیازمند تحقیق و آمار کافی بوده است، اما یک بررسی گسترده توسط نیویورک تایمز نشان می دهد یکی از اساسی ترین حقایق این ماجرا نادیده گرفته شده است؛ اینکه: کشت محصولات دستکاری شده ژنتیکی در ایالات متحده و کانادا که بیشترین مصرف را دارند، نه تنها از شتاب کاهش کاشت محصولات زراعتی نکاسته، بلکه در کل استفاده از سموم شیمیایی را افزایش داده است.
بیست سال پیش، اکثر کشورهای اروپایی اصلاح ژنتیکی مواد خوراکی را رد کردند، در حالی که در همان زمان در ایالات متحده و کانادا از این موضوع استقبال زیادی شد. تحقیقات نیویورک تایمز با استفاده از اطلاعات سازمان ملل نشان می دهد وعده حامیان و سازندگان محصولات تراریخته از واقعیت به دور است.
تجزیه و تحلیل آمارهای سازمان ملل متحد نشان داد که ایالات متحده و کانادا هیچ مزیت قابل توجهی در عملکرد خود به دست نیاورده اند و این آمار با کشاورزی غرب اروپا و در کشورهای نسبتا مدرن مانند فرانسه و آلمان مقایسه شده اند. تاجران تراریخته وعده داده بودند که محصولات دستکاری ژنتیکی نیاز برای آفت‌ کش را کاهش خواهند داد. اما نیازی به تراریخته نیست؛ در فرانسه که از تراریخته‌ استفاده نمی شود، استفاده از آفت‌کش به ‌طور قابل توجهی کاهش یافته است. اما در ایالات متحده با اینکه استفاده از مواد شیمیایی حشره‌ کش و قارچ ‌کش کاهش یافته، کشاورزان ناچار شده‌اند مقادیر بیشتری از سموم کشنده علف‌ هرز استفاده کنند. استفاده از علف کش در امریکا افزایش یافته و حتی برای محصولات عمده مانند ذرت، سویا و پنبه استفاده زیادی از علف کش در محصولات تراریخته وجود داشته است.
در حالیکه در اروپا از دو سم علف کش و حشره کش به ندرت استفاده می شود، استفاده از سموم در ایالات متحده و کانادا  تا 21 درصد افزایش یافته است.
 آمار نشان می دهد در حالی که کشاورزان کانادا دانه‌های دستکاری‌ شده ژنتیکی (تراریخته) و کشورهای اروپایی ارقام عادی و کلاسیک را کشت کردند، عملکرد بلند مدت هر دوی این مناطق یکسان بوده است. در مورد ذرت نیز آمارها نشان می‌دهد در سه دهه گذشته، روند عملکرد ذرت در اروپای غربی تا حد زیادی با ایالات متحده یکسان بوده است. بازده رشد چغندر قند در غرب اروپا بیشتر از ارقامی است که در ایالات متحده کشت شده است.
تاجران محصولات تراریخته آنقدر درگیر جا انداختن تراریخته‌ها بوده اند که پس از معامله شرکت مونسانتو، رئیس بخش علوم زراعی بایر، ، لیام کاندون، گفت: "محصولات تراریخته در اروپا چندان پذیرفته نیستند، اما بسیاری در سراسر جهان ممکن است آن را قبول کنند و ما ترجیح می دهیم به بازار و تقاضا توجه کنیم."  حال با افشای حقایق تلخ راجع به تراریخته باید دید کشورها چه تصمیمی می گیرند

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

بهداشت و درمان | محیط زیست