اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950822180215700

صدور مجوز شکار پرندگان مهاجر در20 استان

کد: 13950822180215700

https://goo.gl/xgCJ4P

، تهران , (اخبار رسمی): مجوز شکار پرندگان مهاجر را برای 20 استان کشور به مدت دو ماه صادر کرده‌ایم.

صدور مجوز شکار پرندگان مهاجر در20 استان

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت  محیط زیست،علی تیموری مدیر کل دفتر حفاظت و صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست  با اعلام این خبر درباره صدور مجوز شکار پرندگان شکاری گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس بررسی کارشناسی در سطح استان‌ها و در ستاد به این نتیجه رسیده که در سال 93 و 94 هیچ گونه مجوز شکار چهارپا را در کشور صادر نکند تا بتوانیم مناطق آزاد و چهارگانه را احیاء کنیم و دوباره به محیط‌بانان وقت بیشتری جهت رسیدگی به حفاظت از مناطق دهیم. 

مدیر کل دفتر حفاظت و صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اما در سال 94 و 95 حدود 20 استان کشور را که به طور عمده معیشت مردمشان به بهره‌برداری و استفاده از حیات وحش و پرندگان مهاجر گره خورده، مجوز شکار پرندگان مهاجر برای 20 روز صادر کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه دستورالعملی برای نوع بهره‌برداری و شکار پرندگان مهاجر صادر کرده‌ایم، گفت: این اتفاق برای جلوگیری از بهره‌برداری و شکار به روش سنتی است که قدمتی طولانی داشته و درصد بسیار زیادی از گونه‌ها را تحت‌شعاع قرار می‌دهد که این دستورالعمل را به خصوص برای استان‌های شمالی و برخی استان‌های جنوبی به طور ویژه اعلام کرده‌ایم.

وی ادامه داد: کنفواسیون‌های بین‌المللی به کشورهای مختلف توصیه کردند که اگر پرندگان مهاجر وارد کشوری می‌شوند، به مردم بومی منطقه مجوز شکار داده شود تا مردم بومی حساسیت بیشتر نسبت به حفاظت از پرنده‌ها داشته و در چهارچوب قواعد و قوانین اقدام به شکار کنند.

مدیر کل دفتر حفاظت و صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما نیز در جهت تحقق بخشیدن به قوانین کنفواسیون‌ها مجوز شکار پرندگان مهاجر را به استان‌ها صادر کرده‌ایم تا مردم بومی را در امر حفاظت از گونه‌ها حساس کنیم و در شش ماهه دوم سال آینده نیز شاهد ورود پرندگان مهاجر به کشور و بهره‌برداری مناسب از آن‌ها باشیم.

وی تصریح کرد: سازمان محیط زیست معتقد است که با دو هزار و 600 نفر محیط بانی که به شکل شیفتی و در استانداردی پایین‌تر از ظرفیت متعادل بین‌المللی اعلام شده که در سطح دنیا مشغول به کار هستند، نمی‌تواند از حیات وحش کل کشور بدون مشارکت مردم و جوامع محلی به امر محافظت بپردازد. 

تیموری  گفت: ما در کنار مجوز شکار پرندگان مهاجر تاکنون مجوز شکار چهارپا را اعلام نکرده‌ایم و هنوز هیچ برنامه‌ای برای آن نداریم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست