اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950905189535700

زمستان گذرانی 110هزار پرنده در تالاب های چهارمحال

کد: 13950905189535700

https://goo.gl/73ySHN

، تهران , (اخبار رسمی): 110 هزار پرنده مهمان زمستانی در 2 تالاب گندمان و چغاخور شهرستان بروجن در استان چهارمحال و بختیاری شدند.

زمستان گذرانی 110هزار پرنده در تالاب های چهارمحال

به  گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مرتضی منصوری،رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بروجن با اعلام این خبر گفت: با شروع فصل سرما در مناطق سیبری و آسیای میانه، ترکیه و کشورهای شمال ایران این پرندگان در مسیر کوچ سالانه خود به سمت مناطق گرمسیر حوزه خلیج فارس وارد تالاب های بین المللی چغاخور و گندمان شدند.
وی گفت: هم اکنون بیش از 90 هزار پرنده در تالاب بین المللی چغاخور و 20 هزار پرنده نیز در تالاب گندمان زمستان گذرانی می کنند.
به گفته وی، این پرندگان از 30 گونه پرندگان آبزی و کنار آبزی و از خانواده اردک ها، مرغابی ها، کشیم ها، سلیم، چنگر، غاز خاکستری، درنا، حواصیل، اگرت، اکراس، خروس کولی و چنگرها هستند.
منصوری افزود: کوچ پرندگان به استان از آبان ماه آغاز و تا یخ زدن تالاب ها در این استان زمستان گذرانی می کنند.
وی به وضعیت تالاب های استان در زمینه وجود گونه های ریزآبزی و آبزیان کوچک در تالاب ها اشاره کرد و گفت: نبود آلودگی آبی و امنیت مکانی از دلایل زمستان گذرانی پرندگان در این منطقه است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بروجن با اشاره به جلبکی شدن تالاب چغاخور در اواخر تابستان افزود: با شروع وزش بادهای پاییزی جلبک ها از بین رفته و مشکلی برای پرندگان آبزی و کنار ابزی وجود ندارد.
منصوری افزود: پارسال 2 گونه نادر غاز پیشانی سفید کوچک و عقاب دریای در تالاب های استان مشاهده شد.
وی از مردم حاشیه تالاب خواست در صورت مشاهده پرندگان کنار آبزی در منازل و همچنین زمین های کشاورزی از شکار و همچنین زنده گیری پرنده ها جلوگیری و اقدام به رهاسازی پرنده ها در حاشیه تالاب ها کنند.
تالاب بین المللی گندمان در نزدیکی شهر گندمان از توابع شهرستان بروجن قرار دارد و این تالاب در لیست 10 تالاب برتر پرنده نگری در ایران قرار دارد و در دفتر بین‌المللی تحقیقات پرندگان آبزی لندن ثبت شده است.
تالاب بین المللی چغاخور با مساحت یکهزار و 500 هکتار و منطقه شکار ممنوع پیرامون این تالاب یکهزار هکتار و تالاب گندمان با یکهزار و 70 هکتار مساحت در نزدیکی تالاب چغاخور قرار گرفته و با 2 هزار و 219 متر ارتفاع از سطح دریا، بلندترین تالاب کشور است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

گردشگری و میراث فرهنگی | محیط زیست