کد: 13950915195465689

نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان تدوین می‌شود

کد: 13950915195465689

https://goo.gl/1XIslo

، تهران , (اخبار رسمی): معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری از تلاش این معاونت برای تهیه و تدوین نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان در آذرماه جاری و تقدیم آن به هیات دولت خبر داد.

نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان تدوین می‌شود

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا دلیری با اشاره به اهمیت تدوین این نظام مالی اظهار کرد: از حدود دو ماه پیش بر اساس بند دو مصوبه هیات وزیران مقرر شد تا نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان در کشور تهیه شود که مسؤولیت تهیه وتدوین این نظام مالی بر عهده معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری قرار گرفت.

وی درباره جزییات تعریف شده در نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان گفت: در این نظام مالی نگاه ما به بحث بازار پول، بانک‌ها، نظام پولی، بازار سرمایه و فراهم کردن ظرفیت‌های لازم برای بورس، بسترهای مورد نیاز برای صدور ضمانت‌نامه‌های سهل برای شرکت‌های دانش‌بنیان و موضوع ضمانت‌نامه‌های اعتباری و پیش پرداخت است.

دلیری خاطرنشان کرد: در این نظام مالی نگاه ما به اجرایی شدن روش‌های تامین مالی جدید مانند روش Crowdfunding (تامین مالی جمعی) که از طریق بستر اینترنت برای پول‌های خرد و اجرای پروژه‌ها انجام می‌شود نیز بوده است تا این امر را برای نخستین بار در کشور اجرایی کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی یادآور شد: راه‌اندازی و فعال کردن فین‌تک‌ها به عنوان یک نوع کسب و کار الکترونیکی در حوزه دانش‌بنیان، تعریف یک بیمه‌نامه خاص در این حوزه، راه‌اندازی فاینانس داخلی که تاکنون سابقه‌ای در کشور نداشته و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در حوزه دانش‌بنیان با فرایند سهل‌تری نسبت به گذشته از جمله دیگر برنامه‌هایی است که در تدوین نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان دیده شده است.

وی با اشاره به اهمیت موضوع سرمایه‌گذاری خطرپذیر (vc) اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که در تدوین این نظام مالی دیده شده موضوع سرمایه‌گذاری خطرپذیر ( vc) است که باید در حوزه دانش‌بنیان فعال شود و ما بتوانیم یک مدل خاص سرمایه‌گذاری خطرپذیر را تعریف کنیم تا سرمایه‌گذارها و صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و فناوری بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر را در کشور اجرایی کنند.

دلیری به اهمیت تدوین نظام مالی اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: در صورت تصویب این نظام مالی ما دیگر خلایی در زمینه تامین مالی، ضمانت، بیمه، سرمایه‌گذاری از باب قوانین در حوزه دانش بنیان نداریم؛ این درحالی است که در گذشته قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک شایانی به حل این مشکلات کرده است؛ اما تدوین این نظام مالی می‌تواند فرایندهای حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان را تکمیل کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی ادامه داد: تدوین نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان سرعت بیشتری به فرآیند تجاری‌سازی و توسعه محصولات و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بخشد.

وی با اشاره به تمامی موارد تعریف شده در تدوین این نظام مالی گفت: برای تدوین نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان یک تیم خبره و کارشناس به صورت روزانه در حال فعالیت هستند تا بتوانیم این آیین‌نامه را در آذر ماه جاری به دولت تقدیم کنیم که البته تهیه و تدوین این نظام با کسب نظر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت دارایی و بانک مرکزی است.

 معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان مراحل نوپایی خود را طی می‌کنند امیدواریم که با ایجاد یک سرمایه‌گذار مشترک در کنار این شرکت‌ها بتوانیم فعالیت آن‌ها را به سمت مراحل توسعه‌ای و فروش‌های بالاتر از حد انتظار ببریم؛ زیرا قطعا وجود کسانی که در زمینه کسب و کار، مراحل سرمایه‌گذاری و بازاریابی آگاهی لازم را دارند در کنار شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند بسیار در ارتقای این حوزه تاثیرگذار باشد؛ لذا ما با ایجاد یک بستر می‌توانیم سرعت بیشتری را در حوزه دانش‌بنیان که خودش پایه اقتصاد دانش بنیان است، داشته باشیم.

دلیری همچنین خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های شرکت‌های دانش بنیان بحث ضمانت نامه برای انعقاد قراردادهای آن‌ها است که فعلا با تصویب یک مصوبه این مشکل را حل کرده‌ایم؛ اما در تدوین این نظام مالی این موضوع را تکمیل می‌کنیم تا مشکل ضمانت‌نامه‌هایی که شرکت‌های دانش‌بنیان برای انعقاد قرارداد و ضمانت‌نامه بانکی نیاز دارند، رفع شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف