، تهران , (اخبار رسمی): آموزش و پرورش فرهنگ ساز است و پژوهش یک ضرورت برای هرگونه تصمیم در جهت تغییر فهم کتاب های درسی است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ،محی الدین بهرام محمدیان،رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اعلام این خبر وبا اشاره به اینکه سازمان پژوهش عهده دار برنامه ریزی و تدوین برنامههای آموزش و پرورش است،گفت: دوره 9 ساله آموزشی از اول ابتدایی تا پایان متوسطه اول، دوره عمومی، اجباری و رایگان است اما دوره دوم آموزشی که شامل آموزشهای فنی و مهارتی است، رایگان اما غیر اجباری است و اگر ممانعت از تحصیل در دوره نه ساله اول انجام شود، تخلف محسوب می شود، درصورتی که در دوره دوم تحصیلی چنین شرایطی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در دوره دوم باید ماندگاری افراد در مدارس را به 95 درصد برسانیم، بیان کرد: البته در حال حاضر با این هدف فاصله داریم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: دوره متوسطه، دانش آموزان را برای تحصیلات دانشگاهی یا بازار کار آماده می کندو شاخه فنی حرفهای و کار دانش در ورود افراد به بازار کار، تاثیر مثبت دارد.
وی با بیان اینکه دورههای فنی و حرفهای و کار دانش از امسال سه ساله شده است، افزود: پس از طی کردن این دوران امکان تحصیل در دانشگاه برای این افراد وجود دارد، اما در حوزه آموزشهای مهارتی با سه مشکل عمده روبرو هستیم.
محمدیان خاطرنشان کرد: نگاه فرهنگی به آموزشهای فنی و مهارتی مثبت نیست در حالی که آینده شغلی این دانش آموزان نسبت به دانش آموزان دوره نظری بهتر است و امیدواریم روند انتخاب برای تحصیل در هنرستانها به بیش از 50 درصد پوشش تحصیلی برسد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اظهارکرد: از دیگر مشکلات، وجود نداشتن آمایش سرزمین است، یعنی نیاز سنجی برای رشتهها انجام نمیشود و نمیدانیم در کدام رشته به نیروی انسانی بیشتری نیاز داریم، در حالی که باید آینده شغلی کشور را رصد و بر این اساس رشتهها مشخص شود، البته در این زمینه دستگاه مسئول، نهادهایی به جز، آموزش و پرورش می باشند.
محمدیان افزود: از نظر تجهیزات و نیروی انسانی نیز دچار مشکلاتی هستیم و بخشی از هنرستانها تجهیزات مورد نیاز را ندارند.
وی با اشاره به اینکه برنامههای در نظر گرفته شده برای هنرستانها باید ناظر به نیازهای بازار کار باشد، گفت: این نیازها به روز آوری نشده تا ویژگیهای شغلی و تعداد مجموع مشاغل مشخص شود، اما سازمان پژوهش خود را موظف می داند بر اساس شواهد و امکانات موجود، برخی نیازهای شغلی کشور را شناسایی و بر این اساس، برنامههای خود را در تنظیم کند.
محمدیان لازمه این نوع آموزشها را همکاری سازمان پژوهش با دانشگاههای متولی آموزش های فنی حرفهای همچون دانشگاه شهید رجایی دانست، بیان کرد:باید در مدارس رویکرد مهارتهای فنی و همچنین مهارتهای زندگی برای دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد و آموزشهایی بر این اساس ارائه شود.
سازمان پژوهش برای کمک به ایده مدارس تجربی آمادگی دارد
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه اساسا برنامه درسی در کشور خاستگاه ایرانی - اسلامی دارد، گفت: بر این اساس و با توجه به نیازهای بومی برای رقابت در عرصههای جهانی آماده میشویم و در این راستا به دنبال پاسخ به نیازهای بازار کار نیز هستیم.
محمدیان به ایده مدارس و یا هنرستانهای تجربی وابسته به دانشگاه اشاره و عنوان کرد: آمادگی کمک به چنین طرحهایی را داریم و در این راستا میتوان مدلهای آموزشی ارائه کرد.
کنکور، تهدیدی جدی برای اهداف تربیتی است
محمدیان با بیان اینکه در کشور به دنبال تحقق اهداف در راستای چشم انداز 1404 هستیم، اظهار کرد: البته در این میان، سند 2030 نیز مطرح شده که لازم الاجرا نیست اما در مواردی، اهدافی مشترک با چشم انداز 1404 داشته که در این راستا حرکت میکنیم.
وی گفت: در سازمان پژوهش دادههای آموزشی و پرورشی در بستر فرهنگی به ثمرات تربیتی تبدیل میشود و التزام سازمان پژوهش نیز همین هدف است، البته باید عنصر تربیتی در تمام رشتهها وارد شود.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی عنوان کرد: قول کنکور خطر و تهدیدی جدی برای اهداف تربیتی در تمامی مقاطع تحصیلی بوده و برای مواجه با این فقط سازمان پژوهش راه گشا نیست.
### پایان خبر رسمی