، تهران , (اخبار رسمی): سفرههای یکبارمصرف بلایی است که دامنگیر مردم است و شاید در خانهها جلوی مهمان نیز استفاده شود که همه اینها قصه پرغصه زیادهخواهی و ناآگاهی انسان نسبت به محیط خود است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست ،در حال حاضر بازار فروش نایلونهای زباله و ظروف یکبارمصرف داغ است، در دهه اخیر شاهد فراوانی محصولات پلاستیکی در بازارهای استان بودیم، بهطوریکه بیشتر آنها جای بسیاری از لوازم خانگی ما را گرفتهاند.
سفرههای نایلونی از جمله پرمصرفترین لوازم بهشمار میروند که جای سفرههای پارچهای در گذشته را گرفته است و بهخوبی جای خود را حتی در مهمانیها باز کرده است؛ بهدلیل سرعت بخشیدن به عمل پذیرایی و جمع کردن آن کمتر کسی را میتوان یافت که از آن استفاده نکند.
شاید در نگاه نخست استفاده از این لوازم بسیار خوب و مقرون به صرفه است ولی با کمی تأمل میتوان به عواقب استفاده مداوم از آنها پی برد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ساری گفت: انسان در ارتباط با هستی باید خودش را مسؤول و قدر نعمات الهی را بداند.
بهرام فغانی ادامه داد: با ورود تکنولوژی برخی از فعالیتهای انسان با توجه به محدودیت منابع موجب آلودگی و در نتیجه نابودی محیط زیست میشود.
وی با تأکید بر اینکه نگاه انسان به محیط زیست باید مسؤولانه و متعهدانه باشد، خاطرنشان کرد: در ارتباط با زمین مشکل از جایی شروع شد که با پیشرفت تکنولوژی و محدودیت منابع خواستههای انسان تغییر کرد و مطالبات و نوع نگاه به زندگی تغییر یافت.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ساری بیان کرد: کسب درآمد و رفاه و استفاده بیشتر از منابع موجب شد انسان صنعتی برخلاف انسان سنتی سعی کرد فشار بیشتری به زمین وارد کند و با افزایش جمعیت و ورود تکنولوژی و عصر مدرن برای آسایش خسارت بیشتر به زمین وارد کرد.
فغانی با اشاره به اینکه زمین حیات دارد و نبض زمین را میتوان گرفت، تصریح کرد: مجموعه فعالیتهای زیادهخواهانه و غیرمسؤولانهای که انسان با محیط زیست کرده، با توجه به آلودگیهای بیش از اندازه زیست محیطی به مرز هشدار رسید.
وی با اعلام اینکه انسان باید متعهد و مراقب باشد چرا که پیامد آن به خودش برمیگردد، افزود: مادران و پدران ما تمایل زیادی به استفاده از کیسههای پلاستیکی و زباله نداشتند و در زندگی روزمره از کیسههای پارچهای و کاغذی استفاده میکردند ولی بهدلیل صنعتی شدن و راحتطلبی پلاستیک را جایگزین کیسههای پارچهای و کاغذی کردند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ساری ادامه داد: کیسههای زباله وقتی وارد زمین و خاک میشوند بهراحتی تجزیه نمیشوند و زمان چندصد ساله طول میکشد که البته آثار تخریبی بسیاری به همراه دارد.
فغانی اضافه کرد: معمولاً این ترکیبات صدها سال در طبیعت قرار میگیرد و وارد زنجیره غذایی ما شده و بهسادگی از بین نمیرود و بعد از مدت طولانی تبدیل به بیماریهای گوارشی و سرطانها تبدیل میشوند.
وی با اشاره به اینکه آلودگی زیستمحیطی سلامت انسانها را تهدید میکند، افزود: آثار زیانبار مواد پلاستیکی و نایلونها بهعنوان مواد دوریختنی بر کسی پوشیده نیست.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ساری بیان کرد: منابع با توجه به محدود بودن بهصورت امانت در دست ما قرار دارد که حق استفاده بیش از اندازه از آن را نداریم و باید به نسلهای آینده منتقل کنیم.
فغانی یادآور شد: باید به فرزندان یاد دهیم که مصرف بهینه را مدنظر قرار دهند و فرهنگ استفاده درست و بهینه را یاد بگیرند.
وی با تأکید بر توجه جدی به تأثیر زیانبار مواد نایلونی بر محیط زیست و سلامت انسان، خاطرنشان کرد: اگر به این مهم توجه نشود دیر یا زود گریبانگیر ما میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ساری یادآور شد: سفرههای یکبارمصرف بلایی است که دامنگیر مردم است و شاید در خانهها جلوی مهمان نیز استفاده شود که همه اینها قصه پرغصه زیادهخواهی و عدم آگاهی و شناخت انسان نسبت به محیط خود است.
این لوازم غیربهداشتی بوده و ساخته شده از مواد نفتی است که با ورود به آشپزخانهها به موادغذایی سپس به بدن افراد وارد شده و به مرور زمان موجب ابتلا به بیماریهای مختلف ازجمله سرطانها میشود.
### پایان خبر رسمی