، تهران , (اخبار رسمی): دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران بر تصویب سند توسعه مکران و انتفاع ساکنان مناطق جنوبی تاکید کرد و گفت: ملاحظات زیستمحیطی و توان اکولوژیک در توسعه منطقه مدنظر است و تلاش میکنیم تا سند توسعه مکران متفاوت از تجربه عسلویه و با لحاظ تمامی ابعاد عمرانی، فرهنگی و اجتماعی منطقه مصوب شود.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، پیروز حناچی دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در نوزدهمین جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران درباره طرح ویژه توسعه سواحل مکران در حضور اعضای اصلی و نمایندگان وزارتخانههای کشور، دفاع، کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان میراثفرهنگی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حفاظت محیطزیست، استانداران سیستان و بلوچستان، هرمزگان و مسئولان استانی استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، ضمن تسلیت ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحتنظام، گفت: در پس تنگههرمز و در سواحل مکران بر اساس ماموریتی که توسط دولت برعهده ما نهاده شده است، برنامههای مفصلی را تدوین کردهایم.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران افزود: تلاش کردیم تا تجربهای را که در منطقه پارس جنوبی داشتیم مدنظر قرار داده و تلاش کنیم تا با سرعت تحولات منطقه، برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم. خوشبختانه ستاد توسعه سواحل مکران که زیرنظر معاون اول رئیسجمهوری تشکیل شد این ماموریت را برعهده شورایعالی شهرسازی و معماری ایران قرار داد و تلاش شد تا در درجه اول با اخذ اطلاعات از همه دستگاههای اجرایی که زمان زیادی نیز برد تلاش شود تا همه برنامههای توسعهای همه جانبه و یکپارچه مورد توجه قرار بگیرد و بتوانیم به گونهای برنامهریزی کنیم که همه موارد و لایحهها را در تمامی سطوح، کوتاه، میان و بلندمدت مدنظر قرار دهیم.
حناچی گفت: از جمله خروجیهای این طرح که با مشاوره دستگاههای مختلف و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام دادیم این بود که تمامی برنامهریزی ها که در ابتدا بر روی خط انرژی و نفت که بر منطقه مگاجاسک برنامه ریزی شده بود تغییر مسیر پیدا کرد و از شرق جاسک به غرب جاسک در همان سایت مکانیابی شد که اینکار نیز با جلساتی که با آقای یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به منطقه داشتیم گرفته شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تمامی موضوعات باید در کمیته فنی مورد ارزیابی کارشناسی قرار گیرد، تاکید کرد: تدوین سند توسعه مکران در کارگروه توسعه مکران و با حضور نمایندگانی از وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان محیط زیس و نمایندگان استان ها و فرمانداران و شهرداران در سه جلسه مفصل برگزار شده است.
تجربه عسلویه را تکرار نکنیم
حناچی با تاکید بر اعتماد دولت به شورای عالی شهرسازی و معماری و طرح موضوع در این شورا و کارگروه تدوین طرح توسعه مکران به تجربه عسلویه اشاره کرد و گفت: در عسلویه، افرادی غیردولتی و سرمایه گذاران جلوتر از دولت به منطقه رفتند و سرمایه گذاری در آن منطقه را در دست گرفتند به همین دلیل باید تجربه عسلویه را مدنظر قرار دهیم و از ابزارهای دولت برای توسعه متوازن منطقه استفاده کنیم.
به گفته وی، در حال حاضر در عسلویه دیگر چیزی به نام خلیج نایبند که منطقه حفاظت شده است وجود ندارد و در حال حاضر منطقه عسلویه به دلیل نداشتن مطالعات زیست محیطی یکی از آلودهترین مناطق توسعهای ایران به شمار میرود. به همین دلیل نیز باید از فرصتی که دولت در اختیار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار داده استفاده و تلاش کنیم تا سندی تدوین کنیم که متفاوت با تجربه عسلویه باشد. وزیر محترم بر برنامه مبتی بر ظرفیتهای منطقه تاکید دارند.
حناچی تصریح کرد: علت اینکه داریم با سرعت این مسیر را طی میکنیم این است که تحولات منطقه منتظر ما و تصمیم ما نخواهد شد .باید متناسب با تحولات منطقه فعال باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در تصمیمگیریها به خواستهای محلی توجه کنیم و به این تصمیم استراتژیک به اندازه اهمیتی که دارد اهمیت دهیم و برایش زمان صرف کنیم.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران تصریح کرد: نظام تصمیم گرفته است در منطقه عمومی مکران فضای سرمایه گذاری ایجاد کند. اما اینکه این اقدام چگونه شکل پیدا کند و بر چه اساسی باشد برعهده شورای عالی شهرسازی و معماری و تمامی اعضای اصلی و نمایندگان استانی گذاشته شده است.
### پایان خبر رسمی