گسترش گردشگری ایران و آلبانی پس از برجام

کد: 13951026220995793

https://goo.gl/8OZu1O

، تهران , (اخبار رسمی): در دیدار معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با دیمیتر بوشاتی، وزیر امور خارجه کشور آلبانی بر گسترش روابط فرهنگی و تبادل گردشگران بین دو کشور تأکید شد.

گسترش گردشگری ایران و آلبانی پس از برجام

به گزارش اخبار رسمی به نقل از به روابط‌ عمومی سازمان میراث فرهنگی، ، زهرا احمدی پور ،رئیس سازمان میراث فرهنگی در دیدار با دیمیتر بوشاتی،وزیر امورخارجه آلبانی با ابراز امیدواری نسبت به ازسرگیری روابط دو کشور ایران و آلبانی پس از دو دهه وقفه، گفت: برای تعمیق روابط بین دو کشور، پیش از روابط سیاسی، افزایش روابط فرهنگی باید موردتوجه قرار گیرد چراکه روابط فرهنگی برای عمیق شدن روابط کشورها فرصت‌های بیشتری ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به اینکه ظرفیت‌های مناسبی در حوزه گردشگری دو کشور وجود دارد که می‌توان با استفاده از این ظرفیت‌ها، افزایش تبادل گردشگر بین ایران و آلبانی را تقویت کرد، گفت: ایران کشوری با سرمایه غنی میراث فرهنگی و قدمت تاریخی است و با توجه به این سابقه تاریخی، فرصت‌های بسیاری در حوزه گردشگری تاریخی و فرهنگی در کشور ما وجود دارد که موردتوجه گردشگران تمام دنیا و به‌ویژه گردشگران اروپایی است.

استفاده از ظرفیت‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای تعمیق روابط ایران و آلبانی

وی همچنین به ظرفیت‌های غنی و بومی صنایع‌دستی کشورمان اشاره کرد و گفت: صنایع‌دستی هم یکی از فرصت‌هایی است که می‌تواند افزایش همکاری‌های دو کشور را به همراه داشته باشد، با توجه به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور، استفاده از ظرفیت‌های سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری می‌تواند برای عمیق‌تر شدن روابط ایران و آلبانی مورداستفاده قرار گیرد.

معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد: با توجه به فضای مثبت پس از برجام و برقراری روابط پس از دو دهه، ما آماده میزبانی از سرمایه‌گذاران کشور آلبانی در حوزه احداث زیرساخت‌های گردشگری هستیم، همچنین آمادگی درزمینهٔ برگزاری نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و تعامل و ارتباط بین هنرمندان دو کشور که زمینه ارتباطات فرهنگی بین ایران و آلبانی را افزایش می‌دهد، وجود دارد.

آمادگی ایران برای لغو متقابل روادید با سایرکشورها

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بابیان اینکه اقدامات و فعالیت‌های لازم برای تسهیل صدور روادید در ایران به‌طورجدی پیگیری می‌شود، اضافه کرد: ما آمادگی لغو روادید به‌طور متقابل با سایر کشورها را داریم و این موضوع می‌تواند در مرحله اول به‌صورت تسهیلات ویزای گروهی انجام شود و در ادامه به لغو روادید بین دو کشور بینجامد.

احمدی پور تأکید کرد: همکاری‌های باستان‌شناسی، ایجاد روابط موزه‌ای، برگزاری نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع‌دستی و افزایش تبادل گردشگر بین دو کشور ازجمله مهم‌ترین موضوعات مرتبط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است که می‌توان با تهیه تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و آلبانی به‌صورت اجرایی و عملیاتی آن را دنبال کرد.

خلأ اطلاعاتی و آشنایی مردم آلبانی و ایران از یکدیگر باید جبران شود

در ادامه این دیدار دیمیتر بوشاتی وزیر خارجه کشور آلبانی، سفر به کشورمان را نشانه‌ای از عزم و آمادگی آلبانی برای افزایش روابط در تمامی حوزه‌ها با جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: با توجه به ظرفیت‌هایی که در ایران و آلبانی وجود دارد، ارتقای مناسبات فرهنگی بین دو کشور با سرعت پیش می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه مناسبات فرهنگی ایران و آلبانی باید بیش از وضعیت موجود باشد، گفت: روابط فرهنگی بین دو کشور در قالب تفاهم‌نامه‌ای در این بخش به‌منظور افزایش تبادل گردشگران، رفت‌وآمد هنرمندان و صاحب‌نظران دو کشور، برگزاری نمایشگاه‌ها و کنفرانس‌هایی در عرصه‌های مرتبط با فعالیت‌های این سازمان، قابل شکل‌گیری است.

وزیر امور خارجه آلبانی، ارتقای همکاری‌های بین دو کشور درزمینهٔ گردشگری را ضروری دانست و تصریح کرد: ارائه تسهیلات ویژه به دفاتر خدمات مسافرتی که درزمینهٔ تبادل گردشگران ایران و آلبانی فعالیت می‌کنند در دستور کار دستگاه‌های مربوطه است تا از این طریق زمینه تماس و آشنایی شهروندان دو کشور را از یکدیگر افزایش دهیم.

بوشاتی در ادامه به خلأ اطلاعاتی و نبود آشنایی مردم دو کشور از یکدیگر اشاره کرد و گفت: باید اطلاعات کافی از هر دو کشور در اختیار شهروندان قرار گیرد، وزارت امور خارجه آلبانی آمادگی دارد تا برای ارتقای مناسبات فرهنگی دو کشور تمامی اقدامات لازم را انجام دهد.

وی با دعوت از معاون رئیس‌جمهوری برای سفر به آلبانی افزود: افزایش ارتباط بین مسئولان دو کشور برای بررسی فرصت‌های همکاری، ارتقای مناسبات و عمیق‌تر شدن روابط بین دو کشور باید موردتوجه قرار گیرد.

بوشاتی در پایان با اشاره به عضویت هر دو کشور ایران و آلبانی در یونسکو، از رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشورمان خواست تا از عضویت جمهوری کوزوو در یونسکو حمایت و پشتیبانی کند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی