اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951112229505700

حجم آب دریاچه ارومیه افزایش یافت

کد: 13951112229505700

https://goo.gl/F4AOzk

، تهران , (اخبار رسمی): حجم آب دریاچه ارومیه 12 سانتی متر بیشتر از سال های قبل شده است.

حجم آب دریاچه ارومیه افزایش یافت

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست،پرویز آراسته ،مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی این خبر را داد و گفت: دریاچه ارومیه امسال به رغم کاهش بارندگی ها در حال حاضر 2 میلیارد متر مکعب آب دارد که حدود 4 برابر نسبت به سال 93 افزایش یافته است. 
وی افزود: دریاچه ارومیه در سال 1393، 500 میلیون متر مکعب آب داشته و با اقدام های ستاد احیا دریاچه ارومیه و دولت دکتر روحانی مرحله تثبیت آب دریاچه ارومیه تاکنون با موفقیت اجرا شده است.
آراسته بیان کرد: برای تحقق این هدف امسال 3 هزار میلیارد ریال از طرف ستاد احیا دریاچه ارومیه هزینه صرف شده است و مرحله احیا پس از مرحله تثبیت آب دریاچه از سال 96 به بعد آغاز می شود.  سه سال اول برنامه ستاد احیا دریاچه ارومیه مرحله تثبیت است تا آب دریاچه نسبت به سال های قبل کاهش نیابد که دولت به این هدف رسید و تا کنون به شعار خود در احیا دریاچه ارومیه جامه عمل پوشانده است. 
آراسته گفت: در مرحله بعدی که در 10 سال اجرا می شود احیا دریاچه و بازگشت به شرایط اکولوژیکی 1274.1 متر مد نظر است، مقدار آب دریاچه ارومیه در سال 1378، 30 میلیارد متر مکعب بوده است. 
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی همچنین ادامه داد: تلاش می کنیم با احیا و جلوگیری از خشک شدن تالاب ها از بروز مشکلاتی مثل ایجاد طوفان های ریزگرد و به خطر افتادن حیات موجودات آبزی جلوگیری کنیم. 
پرویز آراسته با بیان اینکه تالاب کانی برازان به عنوان نمونه عینی از تالاب های اقماری دریاچه ارومیه که با مشارکت مردمی وضعیت بسیار مناسبی دارد، افزود: یکی از برنامه ها برای احیای تالاب ها گرفتن حقابه آنها و رهاسازی آن برای پابرجا ماندن تالاب ها است که البته در تالاب کانی برازان سازمان های مردم نهاد و اهالی بومی منطقه این دریاچه را زنده نگه داشتند. 
 ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 40 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد. 
انتقال آب بین حوضه ای، تثبیت آب موجود در حوضه دریاچه ارومیه، استفاده از آبیاری های نوین در بخش کشاورزی با توجه به سهم بیش از 90 درصدی این بخش از مصرف آب و فعالیت های فرهنگی، آموزشی و ترویجی از جمله این اقدام های عملیاتی است.
در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است این دریاچه ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و 274 متر از سطح آب های آزاد برسد؛ تراز این دریاچه با وجود کاهش 28.5 درصدی بارندگی در سال جاری نسبت به سال قبل 11 سانتی متر افزایش داشته است.
تالاب بین المللی 'کانی برازان' مهاباد از مهمترین قطب های صنعت اکوتوریسم در کشور محسوب می شود که همه ساله در ایام مختلف سال شمار زیادی از علاقه مندان به طبیعت بویژه دوستداران پرندگان را به سوی خود می کشد. 
این تالاب یکی از مهمترین تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و از با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار می رود. 
این تالاب که در زبان کردی به معنی چشمه گرازهاست با 927 هکتار وسعت در 30 کیلومتری شمال مهاباد و در شمال و شرق روستای قره داغ واقع شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونه های زیستی از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است. 
تالاب کانی برازان در تمام فصول سال امکان مشاهده پرندگان وحشی و کمیاب را به علاقه مندان می دهد که این موضوع از منحصر به فردترین ویژگی های این زیستگاه آبی در کشور است که آن را از دیگر تالاب های موجود متمایز می سازد. 
در این تالاب زیبا، ساختمان نخستین برج پرنده نگری کشور در فضایی به وسعت 120 مترمربع احداث شده است که با داشتن امکاناتی نظیر دوربین و تلسکوپ، این فرصت را به گردشگران می دهد تا به تماشای پرندگان موجود در این تالاب بپردازند. 
بر اساس آخرین بررسی های انجام شده، 75 گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به 11 خانواده در این تالاب شناسایی شده که در صورت اضافه شدن گونه های خشک زی این تعداد به بیش از 180 گونه می رسد که همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می سازد. 
این تالاب مابین روستاهای خورخوره و قره داغ و در منطقه دشت شهر ویران شهرستان مهاباد واقع شده است.
شهرستان مهاباد با بیش از 230 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع است. 

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست