اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951217242414750

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد

هدر رفت ۵ میلیارد دلاری انرژی در کشور

کد: 13951217242414750

https://goo.gl/wXwCIW

، تهران , (اخبار رسمی): رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر تلاش برای افزایش ۲۰ درصدی اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، نقش شیشه‌های کم‌گسیل در کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها را تشریح کرد.

هدر رفت ۵ میلیارد دلاری انرژی در کشور

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی‌زاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست نقش شیشه‌های کم گسیل در کاهش مصرف انرژی ساختمان  با اشاره به این موضوع که مقوله صرفه‌جویی در مصرف انرژی در دو، ‌سه دهه اخیر با غفلت روبرو بوده است، گفت: تاثیر منفی این غفلت را در اقتصاد کشور شاهد هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه با اشاره به تدوین مقررات ملی ساختمان توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، خاطرنشان ساخت: بیش از دو دهه از تدوین و ابلاغ مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و الزام به اجرای آن می‌گذرد ولی در عمل شاهد اجرای دقیق آن نیستیم.بررسی‌ها نشان می‌دهد که با وجود آنکه سالانه با بیش از ۵ میلیارد دلار هدررفت انرژی در کشور مواجه هستیم اما تنها ۲۰ درصد شاهد رعایت این مبحث بوده‌ایم و این موضوع مهمی است که نیازمند آسیب‌شناسی و همچنین فرهنگ‌سازی مناسب است.

وی با مهم خواندن موضوع نشست امروز، ادامه داد: در حوزه کاهش و مدیریت مصرف انرژی در ساختمان‌ها، تغییر ضخامت در شیشه امکانپذیر نبود ولی استفاده از شیشه‌های کم گسیل ضمن آنکه این امکان را فراهم می‌کند، محدودیتی را نیز در استفاده از نور طبیعی ایجاد نمی‌کند.  

شکرچی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود در نشست تخصصی «نقش شیشه‌های کم گسیل در کاهش مصرف انرژی ساختمان»، با برشمردن اقدامات مرکز در حوزه شیشه گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشراف به اهمیت این موضوع، از سال‌ها پیش اقدامات متعددی را در این حوزه در دستور کار خود قرار داده است که از جمله آنها می‌توان به اضافه کردن مشخصات حرارتی شیشه‌های پوشش‌دار به پیوست ۹ مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و ارائه توضیحات تکمیلی در این خصوص در راهنمای مبحث، اجرای پروژه‌های پژوهشی با هدف تعیین کیفیت تولیدات داخلی و خارجی و تعیین اثربخشی ماربرد شیشه‌های کم‌گسیل در مناطق اقلیمی مختلف کشور، تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی برای تعیین ضریب انتقال حرارت شیشه‌های دو جداره ساده و پوشش‌دار، تجهیز آزمایشگاه تخصصی تعیین مشخصات تابشی (ضرایب عبور و انعکاس) در بازه خورشیدی، تجهیز اتاقک کالریمتری برای تعیین عملکرد جدارهای ساختمانی در شرایط محیط خارج و تجهیز اتاقک گردان اندازهگیری شرایط نوری (روشنایی طبیعی) فضاهای داخل بر حسب نوع جدار نورگذر اشاره کرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: به موازات این اقدامات، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی زیرساخت‌های لازم برای اعطای گواهینامه فنی به تولیدکنندگان شیشه‌های با مشخصات حرارتی بهبود یافته و همچنین سیستم‌های شیشه دوجداره را فراهم نموده است. برای تکمیل این مجموعه خدمات آزمایشگاهی، گواهینامه‌های مربوط به پروفیل‌های یوپی وی سی و آلومینیوم گرماشکن، و پنجره‌های ساخته شده با آن نیز قابل درخواست و دریافت توسط تولیدکنندگان است.

وی با اشاره به تلاش مرکز در حوزه برچسب انرژی پنجره گفت: این مرکز، در جهت طرح برچسب انرژی پنجره با همکاری سازمان ملی استاندارد و شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور، در جهت رسمیت دادن به آن، گام برداشته است و آمادگی کامل خود را برای نهادینه کردن الگوی کیفیت پنجره‌ها اعلام می‌کند.

شکرچی‌زاده با ابراز خرسندی از امکان تولید شیشه‌های کم‌گسیل در داخل کشور افزود: با توجه به این نکته که در حال حاضر، تولید محصولات شیشه کم‌گسیل در داخل کشور صورت می‌گیرد و قیمت آن نیز  در مقایسه با محصولات خارجی، بسیار کمتر است، این مرکز لازم دانسته است که در جهت معرفی آن و تلاش در جهت ارتقای هرچه بیشتر کیفیت و تنوع‌بخشی به آن، فعالیت‌های لازم را انجام دهد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت راه و شهرسازی

در تاریخ 31 خرداد 1390 وزارت راه و شهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسکن و شهرسازی تشکیل و مقرر گردید همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

مسکن و ساختمان