اطلاعات تماس
  • 091987***** - 091987*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 139801313616210783

بررسی موارد و عوارض مصرف پروبیوتیک‌ها روی بیماری‌های مقعدی

کد: 139801313616210783

http://bit.ly/2IJkHhG

، تهران , (اخبار رسمی): پروبیوتیک‌ها حاوی میکروارگانیسم‌ها و باکتری مفیدی هستند که در بدن به طور عادی از زمان تولد وجود دارند ولی زمانی اثرات مثبت خود را روی سلامت بدن نشان می‌دهد که مکمل‌ها و محصولات پروبیوتیک در روز مصرف شود. برای درمان انواع بیماری مقعدی مانند درمان بواسیر مصرف پروبیوتیک را باید در برنامه خود قرار داد.

بررسی موارد و عوارض مصرف پروبیوتیک ها روی بیماری های مقعدی در ایران کلینیک
پروبیوتیک

بهتر است که بین مصرف آنتی‌بیوتیک و مکمل‌ها و محصولات حاوی پروبیوتیک حدود ۲ ساعت فاصله در نظر گرفته شود

امروزه در رسانه‌های مختلف و مجله‌های سلامتی و پزشکی تاکید زیادی روی مصرف پروبیوتیک‌ها صورت گرفته است و تبلیغات تجاری زیادی در رابطه با محصولات پروبیوتیک در جریان است. 

دستگاه گوارش تاثیر فوق‌العاده زیادی بر روی وضعیت سلامتی دارد و می‌تواند روی عملکرد بسیاری از قسمت‌های بدن تاثیرگذار باشد. ولی از همه مهم‌تر خوراکی‌ها و غذاهایی است که در طول روز مصرف می‌شود.

آشنایی با انواع پروبیوتیک‌ها

بر اساس یک تعریف ساده که سازمان بهداشت جهانی در رابطه با پروبیوتیک‌ها ارائه داده است می‌توان گفت که پروبیوتیک‌ها حاوی میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌های مفیدی هستند که مصرف آنها برای سلامتی عمومی بدن و به ویژه سلامتی دستگاه گوارش فوق‌العاده مفید است.

در  بدن پروبیوتیک‌ها به صورت عادی از بدو تولد حضور دارند ولی زمانی می‌توانند اثرات مثبت خود را روی سلامتی بدن نشان دهند که مکمل‌ها و محصولات پروبیوتیک در طول روز مصرف شود و بدین ترتیب میان باکتری‌های خوب و بد در بدن تعادل برقرار شود. به عبارت دیگر محصولات پروبیوتیک اثربخشی بسیار بهتری بر روی بدن خواهند داشت.

پروبیوتیک‌ها باعث افزایش و کارایی بهتر باکتری‌های خوب و مفید در دستگاه گوارش می‌شود و موجب می‌شوند بدن کارایی بهتر و قوی‌تری از خود نشان دهد.

غذاهای تخمیر یافته غیر پاستوریزه از بهترین منابع پروبیوتیک‌ها به شمار می‌روند که بهترین مثال آن ترشی و خیارشور خانگی است. میوه‌ها و سبزیجات هم یک دیگر از بهترین منابع پروبیوتیک‌ها به شمار می‌روند. لبنیات هم همین طور است.

ماست، کفیر، مارچوبه، پنیر نرم، پیاز، سیر و موز از غنی‌ترین منابع پروبیوتیک‌ها به شمار می‌رود که می‌توان در رژیم غذایی روزانه خود قرار داد. افرادی که طرفدار شکلات تلخ هستند هم می‌توانند با مصرف شکلات تلخ به جذب و حمل بهتر پروبیوتیک‌ها در بدن کمک کند.

موارد مصرف پروبیوتیک‌ها

پژوهش‌ها و مطالعات زیادی که در رابطه با مصرف پروبیوتیک‌ها و محصولات حاوی آن صورت گرفته است نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها بر روی موارد زیر دارای تاثیرات مثبت هستند در بهبود روند درمان آنها تاثیر خوبی دارند.

  • بیماری‌های التهابی روده
  • سندروم روده تحریک پذیر
  • اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک‌ها
  • انواع اسهال عفونی
  • رفع مشکلات پوستی
  • بهبود سرماخوردگی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • سلامت دهان
  • کاهش عفونت و جلوگیری از آن
  • کاهش کلسترول خون
  • کاهش فشار خون
  • جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌های مضر و بد
  • جلوگیری از ابتلا به سرطان کولون و روده کوچک
  • درمان یبوست
  • درمان نفخ شکمی

تاثیر پروبیوتیک‌ها روی بیماری‌های مقعدی

اگر نگاهی به موارد مصرف و نکات مثبت مصرف پروبیوتیک‌ها شود، بیشترین تاثیر آن‌ها بر روی اندام‌های گوارشی به خصوص روده‌هاست. اما تاثیر پروبیوتیک‌ها بر روی بیماری‌های مقعدی هم به اثبات رسیده است.

بیماری‌های مقعدی دسته‌ای از شایع‌ترین بیماری‌ها هستند که در اندام‌ها و بافت‌های تحتانی دستگاه گوارش و ناحیه مقعد رخ می‌دهند و دلیل بروز بسیاری از موارد آن بیماری‌های گوارشی و تغذیه غلط است. یبوست هم یکی دیگر از عوامل اصلی بروز بیماری‌های مقعدی شناخته شده است.

پروبیوتیک‌ها می‌توانند در مهار و درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی و مشکلات روده‌ای اثر مثبت داشته باشند مانند بیماری‌های التهابی روده، اسهال‌های مزمن و از همه مهم‌تر یبوست که خود عامل اصلی بروز بسیاری از مشکلات و بیماری‌های مقعدی از جمله شقاق و بواسیر است. به همان دلیل برای درمان انواع بیماری‌های مقعدی از جمله درمان بواسیر می‌توان مصرف پروبیوتیک‌ها را در برنامه درمانی خود قرار داد.

عوارض مصرف پروبیوتیک‌ها

به طور کلی مصرف پروبیوتیک‌ها حتی اگر بیشتر از دوز و نیاز روزانه بدن باشد تقریبا هیچ گونه عوارض خاصی به همراه نخواهد داشت و به ندرت عوارض منفی به دنبال دارد. در بعضی افراد مشاهده شده است که مصرف پروبیوتیک‌ها اگر بیش از اندازه صورت بگیرد، می‌تواند عوارض خفیفی مانند تهوع، نفخ شکمی و احساس پری شکم به همراه داشته باشد که گذرا و موقتی است و سریعا برطرف می‌شود. بروز برخی واکنش‌ها و حساسیت‌های آلرژیک هم در موارد بسیار نادر مشاهده شده است.

موارد منع مصرف پروبیوتیک‌ها

به طور کلی پروبیوتیک‌ها مانند ویتامین‌ها و املاح معدنی جزء ضروری‌ترین عناصر برای سلامتی بدن به شمار می‌روند ولی با این حال با توجه به مطالعات صورت گرفته در این زمینه برخی افراد بهتر است که مصرف پروبیوتیک‌ها را کنار بگذارند و محدود کنند.

افرادی که به نقص سیستم ایمنی بدن دچار هستند ممکن است با مصرف پروبیوتیک‌ها دچار عفونت شوند زیرا بدن آنها در شرایط بسیار ضعیفی به سر می‌برد و سیستم ایمنی بدن آنها توانایی تشخیص باکتری خوب از بد را ندارد. این منع مصرف برای مبتلایان به ایدز، افرادی که پیوند عضو داشته‌اند، افرادی که شیمی درمانی شده‌اند و افراد دارای دریچه قلب مصنوعی نیز وجود دارد.

همچنین افرادی که آنتی بیوتیک استفاده می‌کنند بهتر است که بین مصرف آنتی بیوتیک و مکمل‌ها و محصولات حاوی پروبیوتیک حدود ۲ ساعت فاصله در نظر بگیرند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ایران کلینیک

پیشرفته ترین و مجهزترین مرکز درمان بواسیر، هموروئید، کیست مویی، شقاق، فیستول با لیزر در یک جلسه زیر نظر متخصص کولورکتال با 25 سال تجربه

اطلاعات تماس
  • 091987***** - 091987*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان