، تهران , (اخبار رسمی): فیبر، حرکات روده را تنظیم میکند. زمانیکه سیستم گوارشی در بهترین شرایط قرار بگیرد، یبوست به وجود نمیآید و ابتلا به بواسیر و شقاق کاهش مییابد.
بررسیها نشان داده که در سابقه بیمارانی که به بواسیر یا شقاق مبتلا شدهاند رژیمهای غذایی کمفیبر به وفور دیده میشود
بیماریهای نشیمنگاه که با نام بیماریهای مقعدی هم شناخته میشوند گروهی از بیماریها هستند که در بافتهای گوناگون ناحیه مقعد به وجود میآیند. از مهمترین بیماریهای این گروه میتوان به بواسیر (هموروئید)، شقاق، فیستول و کیست مویی یا سینوس پیلونیدال اشاره کرد.
این بیماریها در بیشتر موارد نتیجه تغذیه و رفتارهای افراد است. با ماشینی شدن جوامع امروزی در تک تک زوایای زندگی بشر تغییرات زیادی به وجود آمد. تغییراتی که نتایج چندان خوشایندی در بر نداشتند. یکی از مهمترین این تغییرات تغذیه بود.
تغذیه صحیح بنیان زندگی سالم است و فاکتورهایی در بر دارد که افراد با حذف آنها به مشکلات فراوانی دچار خواهند شد. یکی از این فاکتورهای اساسی فیبر است.
فیبر نوعی کربوهیدرات است که بدن نمیتواند آن را جذب کند ولی برای عملکرد صحیح سیستم گوارش و حفظ سلامتی بدن فوقالعاده ضروری است.
مطالعات نشان داده است که یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای نشیمنگاه، مشکلات ناشی از سیستم گوارشی افراد است. مشکلاتی که عمدتا منجر به ایجاد یبوست میشود و میتواند باعث بیماریهایی مانند بواسیر و شقاق شود.
فیبر به تنظیم حرکات رودهها کمک میکند. هنگامی که سیستم گوارشی در بهترین شرایط خود قرار میگیرد ، یبوست به وجود نمیآید و مدفوع به راحتی دفع میشود.
بررسیها نشان داده که در سابقه بیمارانی که به بواسیر یا شقاق مبتلا شدهاند رژیمهای غذایی کم فیبر به وفور دیده میشود.
برای پیشگیری از بیماریهای مقعدی مواردی چون گلابی، نارگیل، آلو، باداک، زردآلو، انجیر، خانواده کلمها، شلغم، انواع حبوبات، آجیل، تخم کتان و ... از بهترین توصیهها محسوب میشوند.
(در طول روز زنان به ۲۵ گرم فیبر و مردان به ۳۵ الی ۴۰ گرم فیبر نیاز دارند.)
رژیم غذایی سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریکپذیر یا IBS یکی از بیماریهای مربوط به سیستم گوارشی است که میتواند حرکات روده را تحت تاثیر قرار دهد و نامنظم کند. از علائم این بیماری میتوان به اسهال و یبوستهای مداوم، نفخ شکم و دل درد اشاره کرد.
در حال حاضر برای این بیماری هیچ راه درمانی وجود ندارد ولی به وسیله رژیم غذایی میتوان تا حد زیادی آن را مدیریت کرد و علائم و نشانههای آن را کاهش داد.
افراد مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر با اسهال و یبوستهای مداوم روبرو میشوند، از این رو در رژیم غذایی خود باید موارد زیر را در نظر بگیرند.
- برای کنترل علائم اسهال بهتر است که مصرف فیبر نامحلول، مثل سبزیجات و غلات کامل را کاهش دهند.
- برای کنترل علائم یبوست و بهبود آن میتوانند از فیبرهای محلول مانند مرکبات و انواع توتها استفاده کنند.
- رژیمهای غذایی کم چرب انتخاب کنند.
- در مصرف محصولات لبنی محتاط بوده و زیادهروی نکنند.
- مصرف نوشیدنیهای الکلی را کنار بگذارند.
- نوشابههای گازدار و مواد قندی را فراموش کنند.
- از محصولات پروبیوتیک بیشتر استفاده کنند.
- نوشیدن ۸ الی ۹ لیوان آب در طول روز جزء اولویتهای آنها باشد.
### پایان خبر رسمی